Haina de in subţire
Autor: Watchman Nee  |  Album: Watchman Nee  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Când Dumnezeu vede pregătirea biruitorilor, El o consideră ca fiind pregătirea întregii Biserici. De aceea, se poate spune că, soţia s-a pregătit. Pregătirea soţiei se referă în special la hainele ei:

   "Şi i s-a dat să se îmbrace cu in subţire, strălucitor şi curat; căci inul subţire sunt dreptăţile sfinţilor."

   Scriptura ne revelează că există două feluri de haine pentru creştini. Una dintre ele este Domnul Isus. Domnul Isus este îmbrăcămintea noastră. Cealaltă este haina din in subţire, strălucitor şi curat. De fiecare dată când venim înaintea Domnului, Isus Domnul este haina noastră. El este dreptatea noastră, şi noi Îl îmbrăcăm atunci când ne apropiem de Dumnezeu. Această haină e îmbrăcămintea noastră comună; fiecare sfânt este îmbrăcat înaintea lui Dumnezeu şi nu poate fi găsit dezbrăcat. Pe de altă parte, atunci când Îi suntem prezentaţi lui Cristos, trebuie să fim îmbrăcaţi cu in subţire, strălucitor şi curat. Aceasta reprezintă dreptăţile sfinţilor. Dreptăţile - înseamnă o succesiune de fapte drepte, una după cealaltă.

   Toate aceste fapte drepte constituie haina noastră de in subţire. Când am fost mântuiţi, noi am început să obţinem o haină de in subţire pentru împodobirea noastră - dreptăţile sfinţilor!

Dă-ne Doamne credincioșia faptelor care să strălucească înaintea Ta.
Minunat text, minunat!
Adăugat în 25/10/2016 de sanda_tulics
Noi locuim în Hristos şi Hristos locuieşte în noi, fiecare e locuinţă( adăpost) pentru celălalt. Domnul Hristos ca Adăpost ne protejează de tot ce e rău. La fel noi ca adăpost( locuinţă) pentru Hristos trebuie să umblăm în faptele drepte ca să î-L păzim de orce rău.

Din nefericire pentru urmaşi lui Watchmen, el a pus în sarcina Domnului Hristos şi responsabilitatea lor ca locuinţă ( adpăost) a lui Hristos, astfel aceştea au devenit iresponsabili, faţă de Cel ce locuieşte în ei. Noi astăzi culegem roadele acestei învăţături, că la capitolul responsabilitate stăm foarte, foarte rău.
Tebuie să ne întoarcem la învăţătura biblică, şi în ceea ce priveşte privilegiu ( de a locui în Hristos) dar şi responsabilitatea( de a fi locuinţă Lui)
Noi trebuie să înţelegem un lucru: că ,doar oportunişti au oportunitatea de a avea privilegi fără responsabilităţi. În lumea reală cu cât primeşti mai mari privilegi cu atât primeşti şi mai multe responsabilităţi...................
Adăugat în 21/02/2017 de pascaioan
Mulţumiri pentru explicaţia bine venită, fiţi binecuvântat.
Adăugat în 21/02/2017 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 2226
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni