Credincioși în lucrurile mici
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 06/12/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

  „Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari". (Luca 16:10)

   Cât de meticuloși crezi că ar trebui să fim în lucrurile mici? E adevărat că nimănui nu-i place să poarte tot timpul la el o listă cu lucruri de făcut. Nu așa se trăiește viaţa creștină. Dacă am trăi așa, am risca să pierdem simţul proporţiilor, să îi criticăm pe alţii pentru toate nimicurile. Atunci ce atitudine ai recomanda să avem faţă de defectele și slăbiciunile naturii umane?

   Din textul de astăzi se desprinde principiul că omul care este conștient de responsabilitatea sa în lucrurile mici este demn de încredere și în privinţa lucrurilor mari. Modul obișnuit în care ne raportăm la lucrurile mărunte determină și afectează întreaga noastră viaţă morală și spirituală. Ceea ce suntem dincolo de cuvintele și faptele noastre determină credincioșia noastră pe tot parcursul vieţii.

   Noi ne-am angajat să-I fim credincioși lui Dumnezeu și voinţei Sale în toate aspectele vieţii, fără nicio excepţie. Nu există vreo situaţie și vreo împrejurare atât de neînsemnată încât să considerăm că ea nu are tangenţă cu religia. Credinţa noastră încorporează totul, tot ce avem și suntem, toate aspectele mai importante sau mai puţin importante. Faptul acesta se aseamănă foarte mult cu sculptarea unei statui sau cu pictarea unui tablou: detaliile fac diferenţa dintre geniu și omul obișnuit. Marile tablouri trec testul analizei detaliate cu microscopul.

   Lucrul acesta este adevărat mai cu seamă în ceea ce privește convingerile și practicile noastre. Aceia care au o convingere greșită, chiar și într-un aspect minor, se bazează pe o temelie care, mai devreme sau mai târziu, se va nărui. Lanţul nu este mai tare decât cea mai slabă verigă a lui. Caracterul nu este mai tare decât punctul cel mai slab al lui. O spărtură cât de mică poate face ca digul să cedeze. Adevărul acesta este cu atât mai valabil în viaţa morală și spirituală!

   Să strigăm la Domnul și, cu ajutorul Duhului Sfânt, să devenim atenţi atât în lucrurile mici, cât și în cele mari. Să Îi fim credincioși în toate. În final, vom fi biruitori, dacă suntem dispuși să facem sacrificiile cerute de adevărul care ne-a fost descoperit.

   Să ne încredinţăm viaţa și soarta în mâna Celui Veșnic și să acceptăm privilegiul de a umbla în lumina deplină a adevărului!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4109
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni