Credință în încercare
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 18/11/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

  "...nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru..." (1 Petru 4:12)

   Suntem parte a generaţiei "aici şi acum". Nu suntem programaţi să întârziem cu mulţumirile. Aceasta s-a revărsat şi asupra bisericilor. În loc să stabilim şablonul pentru lume, noi suntem cei care ne încadrăm în şablonul lumii.

   Este total greşit să manevrăm Scripturile şi să distorsionăm adevărul pentru a inspira sau a da naştere la trăiri neobişnuite. Dumnezeu nu e Moş Crăciun sau iepuraşul de Paşte! Nu e de datoria Lui ca atunci când vrei tu să îţi dea exact ce ai cerut. Bineînţeles, Dumnezeu a promis binecuvântări din abundenţă, dar când pui accent numai pe "primit", implicit pui sub semnul întrebării credinţa celor care poate nu au tot ce ai tu, iar aceasta este o mare greşeală!

   Tot ce numeşte, proclamă şi declară Cuvântul lui Dumnezeu și nu presupune că nu vei avea opoziţie. Cine ţi-a spus asta? Nu Dumnezeu! Cuvintele Sale spun: "...să nu te miri de încercarea de foc... ca şi cum ar fi ceva neobişnuit..." Nouă ne place cuptorul cu microunde, dar Dumnezeu pune la murat. „Maturizarea are loc în furnalul încercărilor: Nu vei cunoaşte măsura credinţei tale până nu treci pe acolo. Când vei ajunge în cer şi vei sta alături de toţi eroii care şi-au sacrificat viaţa pentru credinţa lor, cum te vei simţi faţă de reacţia avută împotriva cuiva care ţi-a zis o vorbă grea, sau că ţi s-a luat locul din comitetul bisericii? Evrei capitolul 11 îi sărbătoreşte pe bărbaţii şi femeile a căror credinţa a fost testată în foc şi în ciuda imperfecţiunilor umane, Dumnezeu îi salută pe fiecare. Asemeni lui Iov, şi ei au spus: "...mă va ucide: n-am nimic de nădăjduit; dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui." (Iov 13:15) Tu poţi spune asta?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1146
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni