Fii un împăciuitor (2)
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 02/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

  "Ferice de cel împăciuitori... " (Matei 5:9)

   Haideţi să privim la câţiva paşi biblici necesari pentru restaurarea relaţiilor rupte:

  1. Vorbeşte cu Dumnezeu înainte ca să vorbeşti cu altcineva! Dacă te rogi, Dumnezeu poate schimba fie inima ta, fie a lor. Cele mai multe probleme apar din nevoi neîmplinite. De fiecare dată când aştepţi ca în locul lui Dumnezeu altcineva să îţi suplinească nevoia, te încurci singur. "De unde vin luptele şi certurile între voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se luptă în mădularele voastre? Voi poftiţi, şi nu aveţi; ucideţi, pizmuiţi, şi nu izbutiţi să căpătaţi; vă certaţi, şi vă luptaţi; şi nu aveţi, pentru că nu cereţi." (Iacov 4:1-2)

   În loc să privim spre Dumnezeu, privim spre alţii, apoi ne enervăm când aceştia ne înşeală aşteptările. Dumnezeu spune: "De ce nu vi la Mine întâi?"

   2. Planifică o conferinţă de pace. Indiferent dacă ai jignit sau ai fost jignit, Dumnezeu aşteaptă ca tu să faci prima mutare. Planifică o întâlnire faţă în faţă cât mai repede. În conflict, timpul nu vindecă, ci doar face ca rana să se infecteze. Cu cât acţionezi mai repede, cu atât dezastrul spiritual este mai redus; amărăciunea blochează relaţia ta cu Dumnezeu.

   Succesul oricărei conferinţe de pace depinde de alegerea potrivită a locului şi timpului. Nu te chinui atunci când oricare dintre voi este obosit, grăbit sau întrerupt. "Nu sunt sigur că pot!" vei zice. Ba poţi, deoarece Dumnezeu "...ne-a încredinţat slujba împăcării..." (2 Cor. 5:18)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1007
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni