Meditații din Biblie (38)
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 28/10/2015
    12345678910 0/10 X

  "Am ieşit noaptea......şi am văzut zidurile Ierusalimului care erau dărimate......şi am zis poporului..."...Veniţi să zidim iarăşi zidul Ierusalimului!" (Neemia 2:13-17; 1 Tes. 5:17)

   Al treilea principiu al construirii zidului este confruntarea cu realitatea. Cînd Neemia s-a întors la Ierusalim, a privit cu curaj şi cu simţămîntul responsabilităţii problema aceasta. Mai întîi el a cercetat zidul însuşi; l-a cercetat peste tot ca să realizeze cît era de ruinat, pentru ca să întocmească un plan potrivit pentru reconstruirea lui. Apoi el a cercetat poporul provocîndu-l la reconstruirea zidurilor. În sfîrşit, Neemia s-a confruntat cu opoziţia (vs. 19, 20) afirmînd cu îndrăzneală că va avea izbîndă pentru că ştia şi credea că Dumnezeu va da puterea necesară şi cele trebuincioase pentru a duce la bun sfîrşit planul lui de reconstruire! Dumnezeu este totdeauna iniţiatorul construirii unui zid spiritual.

   Principiul confruntării trebuie să fie practicat şi de credincioşii de azi. Dacă zidurile noastre duhovniceşti sînt în ruine sau au nevoie de reparare, trebuie mai întîi să privim problema în faţă, deschis si apoi să venim cu un plan de reconstruire spirituală. Avem, de pildă, o problemă cu "pofta cărnii" sau mai precis, cu ispite sexuale din pricina lucrurilor cu care ne-am hrănit mintea? Să ne cercetăm dacă nu cumva singuri am alimentat această poftă, neascultînd de Cuvînt care ne spune: "Nu purtaţi grija cărnii ca să-i trziţi poftele." (Rom. 13:14). Sau este pierderea de timp cu lucrurile neroditoare ale întunericului (TV, etc.) sau lenevia care fac din viaţa noasta o ruină spirituală în locul unui zid duhovnicesc solid? Confruntarea implică negreşit plănuirea şi întreţinerea unui tot mai disciplinat şi consolidat stil de viaţă ca să poată începe reconstruirea. (Am putea însă spune, în sensul adevărat spiritual, că ruinele "spirituale" n-au fost niciodată un zid spiritual şi de aceea trebuiesc dărîmate complet, curăţiți terenul de ele şi apoi să construiască un zid cu adevărat duhovnicesc. Construirea pe ruine duce la ruină (o stare spirituală) şi mai rea. N.Tr.)

   Să ne amintim însă că planul sau dorinţa noastră de a construi un zid sănătos şi duhovnicesc implică şi confruntarea cu tacticile lui Satan, care totdeauna are scopul să oprescă pe creştin să construiască. Dar cînd este în noi o dorinţă sinceră de a construi, Dumnezeu ne arată calea de a învinge opoziţia şi calea aceasta ne este arătată în amănunt în Cuvîntul Lui.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1006
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni