Trăire concentrată
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 22/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

  "...alerg spre ţintă..." (Filipeni 3:14)

   Există patru mari beneficii în trăirea concentrată:

  1.  Simplifică viaţa! Când nu îţi cunoşti scopul vei încerca să faci lucruri care vor genera stres, oboseală, conflicte. Ai timp şi energie suficientă numai pentru a face voia Domnului. Nu doar atunci când ai făcut totul indică împlinirea voii Domnului şi chiar mai mult. Viaţa concentrată conduce la un stil de viaţă simplu şi un orar mai sănătos. "Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine! (Isaia 26:3)

  2.  Ai mai mult spor dacă eşti selectiv. Dacă vrei ca viaţa ta să aibă un impact, concentreaz-o! Nu confunda activitatea cu productivitatea! Lumina difuză are un impact mic, dar când este focalizată la nivelul unui laser, poate tăia oţelul!

  3.  Te motivează! Nimic nu dă mai multă energie ca un scop precis. Munca fără rost te oboseşte, nu cea făcută cu cap! G. B. Shaw scria: "Aceasta este adevărata bucurie a vieţii: să te simţi folosit pentru un scop recunoscut de tine ca fiind cel mai mare, simţindu-te o forţă a naturii nu un bulgăre de indispoziţie şi reclamaţii, plângând că lumea nu te face fericit."

  4.  Te pregăteşte pentru eternitate! Oamenii care petrec prea mult timp încercând să lase o moştenire pe pământ nu au înţeles că orice realizare poate fi surclasată, orice record poate fi doborât, reputaţia apune iar tributurile se uită. Ceea ce contează cel mai mult nu este părerea altora despre tine, ci părerea lui Dumnezeu! Trăieşte deci având aceasta în vedere!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1072
  • Export PDF: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni