Mântuirea - darul lui Dumnezeu (1)
Autor: Edward Heppenstall  |  Album: Dumnezeu m-a găsit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 13/09/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

   „Daca, deci prin greseala inuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, in toata plinatatea, harul si darul neprihanirii vor domni in viata prin Acel Unul singur, care este Isus Hristos! (Romani 5:17)

   Pentru a fi mantuiti ni se cere sa indeplinim doua conditii. Prima conditie este sa avem neprihanire desavarsita. Dar, dupa cum stim, „nu este nici un om neprihanit, niciunul macar" (Romani 3:10). Neprhanirea aceasta ne este asigurata de Domnul Hristos, prin viata desavarsita pe care a trait-o aici pe pamant. Ea ne este pusa la dispozitie „prin Acel Unul Singur, care este Isus Hristos".

   In al doilea rand, noi suntem condamnati la moarte fiindca suntem pacatosi. „Plata pacatului este moartea" (Romani 6:23). Pe calvar, Domnul Hristos a luat asupra Sa pacatele noastre si a suferit pedeapsa in locul nostru. „Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii facandu-Se blestem pentru noi" (Galateni 3:13).

   Astfel, prin Hristos, sunt indeplinite ambele conditii, si mantuirea noastra este completa. De aici si proclamarea fundamentala a Evangheliei: „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16). Nu mai ramane decat sa primim darul mantuirii. Incercarea de a obtine prin efortutile noastre nu-si are sensul, deoarece o primim prin credinta, traim prin credinta si umblam prin credinta.

   Iar viata noua o primim in momentul in care Il primim pe Domnul Hristos. Daca un om se naste fara un talent artistic, are sanse mici sa devina artist. Daca cineva nu are ureche muzicala, degeaba se oboseste sa ia cursuri de muzica. Daca ii lipseste cuiva imaginatia si creativitatea, nu va reusi sa devina poet decat printr-un miracol al lui Dumnezeu.

   Cand ne nastem in lumea aceasta, ne nastem morti din punct de vedere spiritual; avem o gandire fireasca si suntem in vrajmasie cu Dumnezeu (Romani 8:7). Daca nu primim viata noua de sus, nu avem cum sa fim mantuiti. Mana Sa strapunsa atinge corzile sufletului nostru, tranformand viata noastra intr-o melodie cereasca. Darul mantuirii il primim doar prin credinta!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1617
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni