Sfaturi pentru școlarii noștrii. Și nu numai...
Autor: Nicolae Geanta  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Isusteiubeste in 12/09/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

De la Socrate încoace tot omul știe că școala e templul înțelepciunii. Că acolo se-nvață carte. Se studiază. Se tocesc coate. Și neuroni. Că fără școală viitorul nu sună bine. Nici măcar la Vodafone… De aceea vă trimitem de acasă ani de zile cu ghiozdanul în spate. Înțesat. Cu speranța că voi nu veți fi numai oameni obișnuiți. Aveți dreptul să fiți extraordinari, vorba lui Peter O Toole.

Din nefericire la școală multi și-au distrus viitorul! Nu că au facut specializări greșite, nu că ar fi fost mai înțelepți rămânând autodidacți, ci pentru că la școala i-a distrus anturajul! Pentru ei sfaturile, familia, biserica, viitorul, n-au mai contat. Și nici atât sufletul. Doar gașca și plăcerile hedoniste. Apoi, au devenit parcă orbi. Și cine e călăuzit de orbi…

Stați departe de poftele lumii! De influența anturajelor negative, de oamenii ce vă atrag pe nisipuri mișcătoare. Orice apropiere crescândă stârnește curiozitate. Și curiozitatea e greu de decontat. Gândiți-vă doar la Eva… Stați departe de teritoriile unde se pierde binecuvântarea lui Dumnezeu. Viața creștină și cea laică sunt ca șinele de tren: nu se-ntâlnesc niciodată! Stați departe de jugurile nepotrivite. E risc să rupeți jugul lui Hristos. Stați departe de lucrurile rele. Voi trebuie nu doar să faceți binele ci să fiți buni. Stați departe și păstrați-vă verticalitatea. În orice situație. Cu puterea ce-o aveți. Am văzut mulți brazi smulși de furtună dar niciodată tufe dezrădăcinate! Căutați să fiți tot timpul morali, sfinți. Peștii înoată împotriva oricărui curent. Să nu vă credeți invicibili. Dacă fac un singur pas greșit și elefanții cad!

Stați aproape de tot ce e sfânt! De Biblie, de Biserică, de Isus. Școala vă învață sa trăiți dar biserica vă învață cum se moare! Școala vă învață cum să respectați oamenii dar Biserica vă învață cum să-i iubiți. Școala vă învață cum să câștigați competiții, dar Isus vă învață cum să slujiți împreună! Nu ieșiți de sub protecția Bibliei! Catastrofele se întâmplă doar în afara ei. Stați aproape de cei ce se roagă, de cei ce postesc, de cei ce vor să trăiască curat, de cei ce sunt gata să sară în ajutorul celor năpăstuiți. Într-o zi și voi veți avea nevoie! Stați aproape de Dumnezeu. Iar când va veni cuptorul încins El vă v-a aștepta acolo. Să vă facă biruitori!

Să fiți totdeauna sus! La înălțime! Copiii lui Dumnezeu sunt cap și nu coadă. Sunt cetăți în vârf de munte. Făclii aprinse în vârf de stâlpi. Fiți la înălțime cu notele voastre! Nu e rușine să fi cel mai bun din clasă. Ci codaș. Învățați bine! Solomon spune că înțelepciunea și cunoștința sunt desfătarea sufletului. Mai mult: ne va scăpa de calea rea! Fiți la înălțime cu faptele voastre. Ele vorbesc mai profund ca predicile. Ajutați pe cei ce trăiesc drame. întindeți mâna celui ce solicită ajutor. Împărțiți sandwich-ul cu săracii. Ochiul lor se uită la mâna voastră, dar ochiul lui Dumnezeu vă va vedea inima. Fiti la înălțime cu vorbele dulci, înțelepte, ca ale lui Isus. Sunt ca picurii de miere. Mai ales acolo unde e numai fiere. Fiți la înălțime cu viața, fluturați ca un steag. El arată mereu biruința. Voi aveți o putere mai mare decât ce este în lume. Demonstrați!

Departe, aproape, sus. Departe de lume, aproape de Hristos, sus în ceruri! Luptați! Încă nu v-ați suit acolo!

PS: Știu că multora dintre elevi vă vine să spargeți ceasul de luni dimineața încolo. Că dacă ați putea ați reduce școala la două zile pe săptămânâ. Iar altora vă vine să plecați pe șantiere de țânci. Ori vânzătoare de shaorma. Să faceți bani. Nu abandonați! Nu lipsiți de la ore! Căci cine își prelungește școala în timpul vacanței își va prelungi vacanța în timpul școlii!

 

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1232
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni