Micul ucenic
Autor: Anonim  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 11/09/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

 

   „ ...Cuvântul Meu... nu se întoarce la Mine fără rod..." (Isaia 55:11)

   Daffa, un băiat de 12 ani din Etiopia, dorea foarte mult să înveţe să citească, dar nu avea bani ca să plătească şcoala, pentru că tatăl său murise. Atunci învăţătorul i-a permis să participe la ore şi să asculte. Astfel, Daffa a învăţat să citească. Acum, dorinţa lui mare era să aibă o carte.

   Într-o zi a trebuit să ducă o capră la piaţă. Acolo a văzut un om care vindea cărţi. Una din ele costa atât cât a câştigat el păzind o săptămână caprele. Daffa a cumpărat-o. Fericit, şi-a dus comoara acasă şi a început să citească! În cartea aceea erau povestiri ciudate. Se spunea despre un copil, la a cărui naştere au cântat îngerii. Şi mai interesante erau povestirile despre omul Isus!

   După mai mulţi ani, în sat au venit nişte bărbaţi străini. Aceştia doreau să construiască o şcoală şi să le povestească oamenilor despre Dumnezeu şi Fiul Său. Într-o seară, unul din acei oameni a trecut prin faţa cortului băiatului. Misionarul a rămas uimit: Daffa citea celorlalţi din Biblie; apoi a îngenuncheat şi L-a rugat pe Dumnezeu să binecuvinteze misionarii şi lucrarea lor.

   Daffa a fost chemat de misionar, şi el a istorisit totul. Misionarul s-a bucurat de modul în care Dumnezeu şi-a chemat El însuşi un prim ucenic într-o ţară străină. Atunci cand Domnul ne cheama la o lucrare, sa nu refuzam aceasta si sa nu-L respingem pe Cel ce ne cheama la lucrare.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 995
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni