Mană în zorii zilei
Autor: Edward Heppenstall  |  Album: Dumnezeu m-a găsit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 16/05/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

   „Domnul a zis lui Moise: „Iată că vo face să plouă pîine din ceruri ... Și mîine dimineața, veți vedea slava Domnului.” (Exod 16:4.7)

   În acest pasaj, este consemnată o făgăduință fuctă de Dumnezeu poporului Israel, în timpul călătoriei prin pustie. Totuși, ea poate fi o făgăduință și pentru noi, cei care trăim în aceste timpuri. Am intrat de curînd într-un nou an și le-am transmis prietenilor și membrilor familiei noastre urări călduroase. Acum să pornim la împlinirea acestor urări!

   În zorii fiecărei zile a acestui an, vom fi așteptați de Dumnezeu și vom fi întîmpinați cu afirmația: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi!” Consacră-te Lui din nou în fiecare dimineață, cu tot atîta hotărîre ca și în prima ocazie în care te-ai predat Lui. Roagă-te înainte de a face orice altceva. Iar El va face toate lucrurile noi, proaspete și curate. Avem nevoie de Dmnezeu. Avem nevoie de resursele Duhului Sfînt. De fiecare dată cînd ne rugăm și citim din Cuvîntul sfînt, Îl așteptăm pe Dumnezeu să ne vorbească. Iar El abia așteaptă să ne răspundă.

   Odinioară, căpeteniile Babilonului au pus la cale un complot împotriva lui Daniel. Dar Daniel a stat de vorbă cu Dumnezeu, a avut comuniune cu El și Domnul l-a făcut în stare să se bizuie total pe puterea divină, astfel încît, atunci cînd a fost aruncat în groapa leilor, să nu aibă nici o urmă de temere și îngrijorare. Să ne pregătim zi de zi pentru ispitele și pentru situațiile de criză din viață, să fim gata mai înainte ca ele să vină!

   Însetezi tu în fiecare dimineață după izvorul răcoritor al prezenții și puterii divine, după apa aceea care poate curăța inima și mintea? Ne putem deprinde să ne recunoaștem nevoia zilnică după Dumnezeu, tot așa cum ne putem acomoda plămînii cu aerul curat. Ne putem familiariza cu dragostea și prezența lui Dumnezeu, astfel încît să fim pregătiți pentru evenimentele ce ne stau înainte.

   Putem avea încredere în Dumnezeu. Zi de zi vom găsi curajul necesar, fiindcă El e cu noi. El ne face credincioși și loiali. El ne îndeamnă să fim consecvenți. 

   Să ne lăudăm cu adevărul Său, cu neprihănirea și cu dragostea Sa, cu harul și Împărăția Sa și cu revenirea Sa pe curînd. Acesta este aerul pe care ar trebui să-l respirăm, hrana spirituală cu care ar trebui să ne hrănim!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1100
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni