„Cum v-am iubit Eu” (1)
Autor: Edward Heppenstall  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 14/05/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

   Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. (Ioan 13:34).

 

   Noi sîntem chemați să iubim cum a iubit Domnul Hristos. Prima transfomare pe care o realizează Evanghelia este tranformarea noastră în creștini capabili să oferim iubire. În acest fel, devenim în stare să dăruim o iubire aleasă, altruistă, blîndă și iertătoare, care va exercita o putere de atracție irezistibilă asupra altora.

   Hristos ne mărește capacitatea de a iubi. Diavolul, dimpotrivă, o micșorează, o înjosește și îi răpește noblețea. Toate formele de pervertire a dragostei vin de la cel rău. Hristos nu ne scade peterea de a iubi, ci ne-o sporește.

   Nimeni nu a apreciat mai mult ca Domnul Isus iubirea de care poate da dovadă un om. El a acceptat-o înaintea Sa pe o femeie desfrînată, condamnînd păcatul și oferind scăpare păcătosului; S-a făcut prieten cu tîlharul răstîgnit alături de El; l-a iertat cu bucurie pe Petru, care L-a trădat; de asemenea, S-a rugat pentru cei care L-au răstignit. El preferă mai degrabă un păcătos care iubește, decît un „sfînt” lipsit de suflet.

   Să reținem că, deși nu ssuntem în stare să iubim așa cum a iubit Hristos, putem totuși să ne predăm Lui și să-L lăsăm pe El să așeze în noi dragostea Sa. Iar cînd Îi vom permite Lui să ne iubească , vom și noi capabili să-i iubim pe alții. „Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întîi” (1 Ioan 4:19). „Roada Duhului ... este dragostea” (Galateni 5:22).

   Iubirea și compasiunea față de oameni își trag seva din relația noastră cu Domnul Isus. În ocazia primei întîlniri pe care a avut-o cu ucenicii după înviere, Hristos l-a supus pe Petru unui test: „Simone, fiul lui iona, Mă iubești tu mai mult decît aceștia?... Paște oișele Mele” (Ioan 21:15,16). Ca să-i putem iubi pe oameni, este necesar ca mai întîi să-L iubim pe Domnul.

   Domnul Hristos este bucuros să ne răscumpere și să ne transforme în oameni capabili să iubească. Dragostea Sa ne iartă toate păcatele. Dagostea Sa iese biruitoare asupra egoismului nostru și asupra lipsei noastre de răbdare, asupra dușmăniei și resentimentelor noastre, asupra geloziei și invidiei noastre. Dragostea Sa înlătură din viața noastră toate impedimentele și ne face în stare să ne putăm față de Dumnezeu și față de semenii noștri cu iubire. La ce ne gîndim mai mult? La afacerile noastre, la banii noștri, la plăcerile noastre sau la oamenii au nevoie să cunoască dragostea lui Dumnezeu prin noi și să fie răscumpărați de ea?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1248
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni