Cine poate avea cel mai bine grijă de copilul tau?
Autor: Ramona Codrea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Stefanutu in 22/10/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Mă adresez ție, dragă mamă, care stai acasă cu copilul tău în vârstă de până la trei ani. Nu l-ai dat la creșă ca să mergi la lucru. Te-ai gândit că cel mai bine rămâi tu acasă cu el. Și ești bucuroasă să îl vezi crescând. Cu toate acestea, sunt momente și câteodată chiar zile, în care te simți apăsată și fără bucurie. Te simți singură, pentru că nu mai ai o viață socială la fel de activă ca în perioada de dinaintea nașterii. Soțul tău e la serviciu toată ziua (oh, și ce bine că are serviciu, nu?), iar tu te ocupi toată ziua de casă și copil.

Și îți mai vin gânduri care îți spun că tu ai putea să faci mult mai multe decât doar să ai grijă de casă și copil. Tu ai putea să mergi la serviciu, unde ești răsplătită lunar pentru munca ta, unde discuți cu diferiți oameni, te confrunți cu situații noi. Unde nu e rutina zilnică dintre cei patru pereți, parc de joacă și magazinul de la colț.

Dar, să îți spun ceva: Nimeni nu poate avea așa de bine grijă de copilul tău precum o faci tu! Nicio bunică, mătușă, educatoare, babysitter, vecină, prietenă nu i-ar putea da copilului TĂU atâta dragoste câtă îi dai TU. Cine crezi că l-ar strânge în brațe de n ori pe zi cum o faci tu? Cine crezi că ar fi atât de fascinat și cucerit de zâmbetul copilului tău cum ești tu? Care altă femeie, atunci când l-ar certa, ar face-o cu dragostea și îngăduința cu care o faci tu? Cine l-ar verifica să vadă dacă îi este prea cald sau prea frig? Cine i-ar alina plânsul cu bunătatea ca bunătatea mamei? NIMENI.

De aceea, te rog nu te lăsa doborâtă de gânduri care îți spun că ai putea face mai mult și că a avea grijă de copiii tăi e prea puțin lucru. Acestea sunt gânduri de la cel rău. Așa minte el lumea. Dar Dumnezeu ți-a încredințat ție un suflețel sau mai multe și tu vei fi răspunzătoare de ele în fața Lui. Wow! Asta da responsabilitate!

“Statul” acasă cu copilul nu trebuie să fie numai o rutină plictisitoare. Caută pe internet diferite jocuri și activități pe care le poți face cu copilul tău. Implică și frații mai mari dacă există. Fă surprize, provoacă, organizează! Ieși mult afară, întâlnește-te cu alte mame și schimbă păreri. E frumos să fii mamă!

Cu aceste lucruri în minte, liniștește-ți inima înaintea lui Dumnezeu și îndeplinește-ți cât mai bine misiunea pe care o ai chiar în casa ta. Vor veni la timpul lor și serviciul și viața socială, dar și stresul de a trebui să te ocupi de acestea plus copii, soț și casă. Orice s-ar întâmpla, nu uita să rămâi lângă Domnul. Doar de la El îți extragi puterea și înțelepciunea de a fi o mamă bună pentru copilul tău. 

Fiţi binecuvântată sora pentru îndemnurile postate; doresc să vă răspund căci am încredinţarea că nimeni nu se poate ocupa mai bine de copii decât mama în persoană, totuşi sunt şi situaţii extreme în care ea este nevoită să-i încredinţeze altor persoane de mare încredere şi pot afirma aici căci cea mai apropiată si indicată pentru această slujbă este mama; mama, sau... orice persoană de sex feminin care are o relaţie speciala, deosebită cu Dumnezeu şi care doreşte fie să ajute, fie să lucreze cu plată la buna înţelegere; eu, zilele trecute am avut o experienţă minunată şi o voi împărţăşi chiar aici. Într-o dimineaţă, ma sună de la servici unul din fiii mei să ma anunţe căci în scurt timp, una din colegele lor de servici nu are cu cine lăsa fetiţa de apox. 2 ani şi ceva, şi mi-o va aduce mie; desigur căci nu am putut refuza, terminasem şi programul meu de menaj; erau însă două probleme: fetiţa nu mă cunoştea, iar eu nu vorbeam limba ei (suedeză)! Am început să mă rog... am luat-o pe Fiona din braţele mamei ei în timp ce pe obrăjorii bucălaţi apărusera câteva picături de lăcrimioare... care, surprinzator, deşi ma asteptam sa se întetească ele au fost înlocuite de zâmbete generoase; isteţică, ea a înţeles căci nu vorbim pe aceeaşi limbă, dar inimile noastre au fost inundate de sfânta putere dumnezeiască ce ne-au legat ca şi cum ne-am fi cunoscut chiar de la nasterea ei! Am petrecut 8 ore fară nici o problemă de aceea am scris căci e de mare importanţă credinţa şi apropierea femeii îngrijitoare de Dumnzeu. Şi as mai avea ceva de adăugat: fiica mea Alina are sub îngrijire la momentul acesta 5 copilaşi de 6, 5, 2 şi jumatate de an dintre care cei de 2 ani sunt gemeni; şi da, se ocupă şi-i creste într-un mod minunat, prin slava şi mila Domnului; este însă o problemă, copiii au devenit prea ataşaţi de ea şi nu acceptă să stea cu nimeni altcineva ceea ce-i va îngreuna foarte mult timpul când va reîncepe serviciul; de aceea, este bine ca periodic, mămica să aibe vizite şi părtăşii acasa la ea cu alte mămici sau bunici; fii binecuvântată sora.
Adăugat în 25/10/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 960
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni