Vegheaţi!
Autor: Anthony C. Martin  |  Album: Sămânţa adevărului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/05/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   "Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!" (Marcu 13.37)

   La ce anume ne cheamă Domnul Isus când ne adresează porunca aceasta formată dintr-un singur cuvânt? El ne învaţă să fim gata pentru revenirea Lui, care poate avea loc în orice clipă. Vegherea înseamnă îndreptarea atenţiei asupra cuiva sau asupra unui lucru. Atenţia noastră trebuie să fie mai înainte de toate asupra lui "Isus, Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre". (Evrei 12.2) El este Cel al cărui exemplu trebuie să-l urmăm zilnic, dacă vrem să fim gata să ne întâlnim cu El. Evrei 12.15 ne învaţă să luăm seama "bine". Vegherea nu este o observaţie întâmplătoare, ci una intenţionată şi activă, de care depinde siguranţa noastră spirituală.

   În Ioan 4.35, Isus ne porunceşte să ridicăm ochii şi să privim holdele, care sunt albe acum, gata pentru seceriş. Cu siguranţă, o parte din pregătirea pentru Ziua Judecăţii are de-a face cu ajutorarea altora să se pregătească. Ochii noştri trebuie să fie deschişi la ocaziile care vin zilnic de a sluji şi de a mărturisi pe Domnul Isus. "Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd, sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd, sunt veşnice." (2 Corinteni 4.18) Cum putem să ne uităm la "lucrurile care nu se văd"?

   Lucrurile care au o valoare veşnică pot fi văzute numai cu ochii credinţei. Satan ar vrea ca privirea noastră să fie aţintită doar asupra lucrurilor pământeşti. Dar dacă viziunea noastră spirituală nu întrece viziunea fizică, nu vom fi găsiţi veghind când Se va întoarce Domnul Isus ca să-Şi ia mireasa.

   "Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi înţelepţi dar, şi vegheaţi în vederea rugăciunii." (1 Petru 4.7)

Am fost {si sunt} impresionată de grija pe care o are Domnul față de noi, îndemnându-ne tot timpul să veghem; să nu cădem în ispită{să ne rugăm ,ceea ce înseamnă veghere} să cerem putere să ne împotrivim răului lumii ,deci, tot veghere și acest lucru este numai spre binele nostru, sa ajungem cu bine pe ..malul celălalt ,la El!
Masă bogată ne-ai pregătit azi, mulțumim.
Adăugat în 22/05/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1017
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni