Să fii om
Autor: Ela Hangea  |  Album: Gânduri culese  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de iubireiertare in 19/04/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

https: //alevietiiganduri. wordpress. com/    

”Astăzi e greu să fii om când ei se mint unii pe alţii, se înşeală, sunt mândri, lacomi, fură, se urăsc. Încet, încet parcă ziduri se înalţă între noi şi uităm unul de altul. Unde este oare dragostea dintâi? Întunericul e mare, mulţi cad, alţii pleacă dintre noi şi ne întrebăm: de ce?

      Astăzi e greu să fii om când vezi ce-i în jurul tău dar strângi din pumn, lacrimi îţi brăzdează faţa şi mergi înainte prin credinţă, cu dragoste şi pace…asta te face să fii om.

      Dar e greu să fii om când alţii te judecă, te vorbesc de rău şi te condamnă. E greu să-i ierţi şi să-i iubeşti din nou. Te doare nu pentru că te-au rănit ci pentru că au căzut. Îi ierţi şi-i ajuţi să se ridice chiar dacă pe pământ nu au mai rămas mulţi care să se jertfească unul pentru altul aşa cum a făcut Isus.

      E greu să vezi în profunzime, să vezi că nu mai e ca odinioară. E greu să vezi că cel care pretinde că ţi-e prieten, în adâncul sufletului te urăşte sau poartă un sâmbure de invidie…Totuşi ei se prefac că totu-i bine cand nu e. Sunt prea obişnuiţi să înnăbuşe adevărul cu câteva motive. Pentru ce?

      E greu să vezi ipocrizia din spatele unui zâmbet sau a unui salut forţat. E greu când alţii cad unul câte unul şi te întrebi dacă mai poţi rămâne curat într-o lume aşa murdară şi dacă mai contează…

     E greu dar continui deoarece îl iubeşti chiar şi pe cel care-ţi vrea răul şi-i zâmbeşti, dar zâmbeşti de-adevărat. Zâmbeşti bucurându-te de fiecare zi care este un dar căci alţii zac în paturile suferinţei răpuşi de boli sfâşietoare. Şi te întrebi: eu, eu cu ce sunt mai presus? Cu nimic nu eşti mai presus şi înaintezi cu Dumnezeu de mână caci El e singurul care te ajută când ţi-e greu să fii om: să ai credinţa, dragoste şi pace. ” H. E

E greu sa fii om, dar ne antrenam zilnic! In curand vom fi atleti! Asta e ... uneori mai si cadem, dar ne ridicam si mergem mai departe: si asta ne face oameni...intelepti!

Hristos a inviat!
Adăugat în 22/04/2014 de Teodorax36
1 Corinteni 16:13 Vegheaţi, fiţi tari în credinţă, fiţi oameni, întăriţi-vă!
Adăugat în 17/06/2016 de ionesiioan
Statistici
  • Vizualizări: 2483
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni