Smerenia
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Cârje de stele...  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 15/02/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 

   Ce este smerenia?

   Smerenia nu este un proces egoist, pe care să-l poţi dirija în care parte doreşti faţă de persoana căreie vrei să-i faci o impresie bună... Smerenia, este o TRĂIRE prin DUHUL SFÂNT al lui Dumnezeu Atotputernic, Acela Care are grijă ca sufletul purtător de smerenie să aibe din belşug toate condiţiile şi mă refer aici la înţelepciune, altruism, suferinţe... ca să ţină treaz acest simţământ dumnezeiesc, care ascunde în el, PUTEREA JERTFEI MÂNTUITOARE.

   De multe ori, cei din jur, sau chiar purtătorul acestui sentiment, se gândeşte căci "l-a bătut Dumnezeu!" pe cel ce se smereşte sau... este smerit. Judecând cu o mare siceritate, putem afirma că numai Dumnezeu cunoaşte acest "proces" atât de respins de unii dar, aducător de comfort pentru alţii - PROCESUL smereniei!

   Trebuie să recunoaştem căci încă avem mari probleme în a-l înţelege (procesul smereniei). De cele mai multe ori este un proces dureros dar, benefic! El se aseamănă cu un tratament post-operator: se face mai întâi curăţirea plăgii...  până se vindecă bolnavul şi devine apt pentru viaţă... dar o viaţă în care-şi aduce aminte deseori de "operaţia" prin care a trecut şi de tratamentul pe care a trebuit să-l suporte...

   Mai este o altă faţă a smereniei, consider eu, cea mai "dulce", sfântă, curată, când, oamenii îndrăgostiţi de Domnul se supun din dragoste sub mâna Sfânta a Domnului şi rămân acolo fără cârtire, până ce EL le vindecă toate rănile (un proces numai între ei doi: Domnul şi persoana respectivă!) Cei din jurul celui aflat în acest proces, nu ştiu nimic...!

   Consider că este cel mai înnălţător sentiment, faţă de Dumnezeu, să te smereşti din DRAGOSTE... nu să te smerească EL!



Dumnezeu să ne dea înțelepciunea să înțelegem că smerenia este o dorință a inimii de a-L înălța pe Domnul, de a-I da Lui întâietate în toate, un mod de a ne arăta aprecierea și dragostea pentru cei pe care avem poruncă să-i iubim. Domnu să fie mereu alături de voi, surorile mele, Sanda și
Florica.
Adăugat în 16/02/2014 de ana_haz51
Fi binecuvintata draga sora Ana !
Adăugat în 17/02/2014 de sanda_tulics
Amin. Adevărat și frumos spus și prezentat acest minunat adevăr. Domnul să vă binecuvânteze.
Adăugat în 20/02/2014 de Ioanhapca
Statistici
Opțiuni