Intre ziua de ieri si ziua de maine
Autor: Daniel  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Daniel.T in 28/06/2013
    12345678910 0/10 X

Intre ziua de ieri si ziua de maine

                Ziua de ieri

Unii oameni se lupta cu ziua de ieri- anii ce-au trecut, experientele din copilarie, persoanele care in loc sa aduca bucurie au furat-o, o viata macinata de pacatele din trecut, rusine, rana, si tulburare, o frica care paralizeaza.

                Ziua de maine

Tot asa, ziua de maine tulbura inima omului. Ziua de maine ii face pe multi oameni sa ,, isi iasa din minti.” Motivul este ca peste ziua de maine nu avem control. Ne uitam la noi si vedem slabiciune, neputinta, si nesiguranta. Ne uitam in jur si vedem la fel. Cei din jur ori nu pot sa ne ajute, ori nu vor, or amandoua. Ziua ne maine dupa un timp parca ,,ne face sa inebunim," nu mai suportam presiunea ei. Vrem sa stim odata ce se v-a intampla cu noi in viitor, cu vietile noastre.

Ce ii de facut?

                Ziua de ieri trebuie uitata, spalata, si ranile provocate de ea trebuie vindecate. O constiinta curata este esentiala pentru un suflet sanatos. Isus Hristos poate sa faca toate acestea. El iarta, vindeca, si da eliberare de sub apasarea trecutului. El da oamenilor un nume nou, o viata noua, un duh nou si statornic.

                Pentru ziua de ieri este nevoie de incredere in Cel care este deja acolo. Este Acel care stie ce aduce ziua de maine. Sincer, sunt doar doua optiuni: ori te increzi in El ori disperi. Atunci cand te increzi in Dumnezeu, sti ca orice orice orice v-a aduce ziua de maine, El v-a fi cu tine acolo. Cand esti cu Isus, nu iti este frica. Cum spune cantarea… ,,Ce v-a fi nu stiu-va maine, insa stiu ca Dumnezeu se ingrijeste si de mine caci si eu sunt fiul Sau.” Cealalta optiune este sa nu te increzi in Dumnezeu si sa incerci in continuare sa stapanesti viitorul. Rezultatul este ca iti vei crea iluzii care in cele din urma vor disparea si vei ajunge in disperare si durere. O viata paralizata de frica de viitor. Asa multa frica ca nu mai traiesti ziua de azi ci o vrei pe cea de maine. Increde-te in El! 

 

 

                Intr-o zi, poporul evreu se afla prins la mijloc. Armata egipteana ii urmarea din spate iar in fata le statea Marea Rosie. De multe ori ne simtim la fel. Ne simtim prinsi la mijloc, fara cale de iesire. Armata (ziua de ieri) ne urmareste iar Marea (ziua de maine) parca ne striga: IMPOSIBIL. In viata ajungi in astfel de situatii- prins la mijloc, cand ziua de ieri traita nu te ajuta si ziua de maine pare imposibil de biruit. Daca n-ai fost in stare sa biruiesti ziua de ieri, ziua de maine pare si mai greu. Daca armata li se parea de nebiruit, cu atat mai mult marea. Tot ce poti sa faci ii sa te uiti in sus. Satan poate face ziduri dar niciodata acoperis, spunea un predicator. Si Dumnezeu v-a face o cale unde nu este nici o cale. V-a despica si v-a croi drum prin mare ca sa te scoata si trecutul il v-a ineca in marea uitarii. Aleluia! Dumnezeu a inecat trecutul si a deschis viitorul. Asta a facut si face Dumnezeu pentru poporul Sau! Striga numai catre Domnul! 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1907
Opțiuni