Scrisoare deschisa poporului roman, transmisa de arhimandritul Iustin Parvu
Autor: Iustin Parvu  |  Album: Cotidianul ro.  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de sanda_tulics in 15/04/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
POPOR ROMÂN

Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.

Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu - dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.

De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale? Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.

Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.

Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat?

Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă

fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT. De ce te laşi dezbinat? Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.

Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile? Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta? Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?

Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult. Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam. Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro - ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi. Tu taci !!!

Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa, pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei. Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile. Tu taci !!!

Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile "nerentabile" la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci. Tu taci !!!

Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele:

1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului,

sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită. Tu taci !!!

2. Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise "la expoziţie" în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele. Tu taci !!!

3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională. Tu taci !!!

Slujbaşii ţării, căftăniţii, vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt "judecaţi" de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică "mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale". Tu taci !!!

Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui. Tu taci !!!

Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit. Tu taci !!!

Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată. Tu taci !!!

În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic. Tu taci !!!

Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS. Tu taci !!!

Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare. Tu taci !!!

Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială. Toţi tac !!! Tu taci !!!

Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii, pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma. Tu taci !!!

Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire. Tu taci !!!

Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul. Tu taci !!!

Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine... Tu taci !!!

Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire. Tu taci !!!

ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN, ŞI TU TACI !!!

Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.

Cât o să mai taci ?

Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.

Articol extras din ''Cotidianul''.ro

 

 

Ii multumesc Domnului pentru astfel de oameni - romani pusi in spartura pentru a acoperi rusinea, ciuma, furtul de identitate. Ma bucur sa fiu parte a aceluias gand, inspirata fiind cand am scris eseul "Cine-am fost si ce-am ajuns'' cat si altele despre Romania, fara sa fi stiut de acest mesaj. Sa fim binecuvantati!

La vîrsta de 94 de ani, acest părinte al credinţei care a fost închis pe vremea comunismului aproape 12 ani, "luptă" încă pentru o Românie "liberă"! Fiţi binecuvîntat, părinte; fiţi binecuvîntată sora Sanda pentru postare.
Adăugat în 15/04/2013 de floridinmaracineni
Ce ''usor'' trecem peste problemele tarii care sunt de fapt problemele noastre de fiecare clipa,zi, .Daca am sta si am cugeta putin ,am vedea caci aproape1oo% sunt probleme legate de textul de mai sus, ele ascunzind rugaciuni plinse ,la care se mai astepata raspuns.Textul nu este scris de ''un imbuibat sau doritor de putere si afirmare sociala ''ci de un suflet indragostit de Domnul care a gustat din fericirile si amaraciunile vietii poporului roman.Lipsa de interes pentru aceste probleme fac sa se deschida si mai mult portile abuzurilor romanilor si copiii copiilor lor.
Adăugat în 15/04/2013 de sanda_tulics
Sora Sanda, am stat mult şi m-am tot gîndit de ce Dumnezeu îngăduie aceste mesaje pentru noi; Dumnezeu mi-a pus pe inimă să mai aduc un comentariu aici în dreptul acestei postări, dar îl consider ca răspuns şi pentru chemările dumneavoastră la trezire ale poporului român (dacă doriţi puteţi sau nu da pe vizibil mesajul, rămîne la alegearea dumneavoastră); Duhul Domnului, m-a îndemnat să mă duc în cartea Exodul şi să citesc de acolo suferinţele israeliţelor şi să pot înţelege astfel că o altă soluţie pentru adevăraţii creştini nu există; Redau cîteva versete:"Şi au pus peste ei isprăvnicei, ca să-i asuprească prin munci grele..."; "Le-a făcut viaţa amară (....) erau fără nici un pic de milă." ".... şi copiii lui Israel gemeau din pricina robiei, şi scoteau STRIGĂTE desnădăjduite. Strigătele acestea, pe care le smulgea robia, s-au suit pînă la Dumnezeu" "Dumnezeu A AUZIT GEMETELE lor ..." "Am văzut asuprirea poporului Meu ... am auzit strigătele pe care le scoate ... îi cunosc durerile" " M-am pogorît ca să-i izbăvesc.... să-i scot....să-i duc într-o ţară unde curge lapte şi miere..." Iată aşadar că Dumnezeu cunoaşte orice suferinţă, orice nedreptate, dar rămîne ca noi SĂ STRIGĂM la El pentru toate acestea, credeţi că noi ca şi creştini am putea avea o altă soluţie? Iată israeliţii au răbdat, nu s-au răzvrătit, nu s-au împotrivit DAR au gemut, au strigat spre Cel ce poate aduce izbăvirea spre Cel ce în curînd poate ne va strămuta în ţara cu lapte şi miere; M-am întrebat de ce destul de mulţi au citit aceste postări dar se abţin la orice fel de comentariu; de aceea se abţin sora Sanda nu pentru că nu-şi iubesc ţara, ci aşteaptă în tăcere aparentă izbăvirea; Nu sunt împotrivă de a face adevărul cunoscut, de a spune lucrurilor pe nume, dar noi, în mare parte le cunoaştem toate acestea, ne confruntăm cu ele; eu personal, merg pe genunchi, gem şi strig; am oare altă soluţie? Şi mai simt un lucru aşa cum l-am mai scris la unul din articolele dumneavoastră: dacă toate lucrurile sunt rînduite de divinitate putem ceva împiedica? Chiar dacă eu, personal am trecut prin multe din situaţiile arătate chiar mai sus, să ştiţi că Dumnezeu nu m-a lăsat, mi-a făcut dreptate întotdeauna! Chiar dacă Dumnezeu nu răspune unei ţări întregi, totuşi, El e drept şi nu-i părăseşte pe ai Săi, indiferent prin ce trec. Aşadar, personal, GEM, STRIG, şi aştept în tăcere IZBĂVIREA. Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toţi cu înţelepciune. (M-am rugat sî ştiţi, în privinaţa acestui răspuns!) Fiţi binecuvîntată.
Adăugat în 16/04/2013 de floridinmaracineni
Mă alătur și eu celui ce mulțumește lui Dumnezeu pt. astfel de oameni care stau în spărtură pt a lupta o luptă bună în onoarea poporului Român. Domnul să binecuvânteze acești oameni și să trezească poporul la unitate creștină și dragoste de Dumnezeu și respect de față semeni și față da jertfele acestui popor istoric.
Adăugat în 16/04/2013 de Ioanhapca
Chiar daca poporul roman robit ar protesta, nu ar fi de ajuns! Tot la Domnul sa strigam , si El isi va aduce aminte de noi, ca de israeliti!
Adăugat în 24/04/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1101
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni