Habemus papam! De ce Francisc I?
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Misusprecer in 15/03/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

 

O coloană de fum alb a ieșit miercuri seara pe coșul Capelei Sixtine, semn că cei 115 cardinali electori au ales un nou papă. După cinci runde de alegeri Jorge Mario Bergoglio a îmbrăcat mantaua pontificală și s-a adresat mulțimii din
Piața San Pietro.

Născut în 1936, în Buenos Aires, a ajuns arhiepiscop al capitalei Argentinei în 1998 iar din 2001 este cardinal.

Și pentru el a fost o surpriză alegerea sa ca papă, deși când Benedict al XVI-lea a fost ales actualul papă i-a suflat în ceafă.

Ce au în comun cei doi? Adică cel demisionat și cel nou ales? O bună cunoaștere a lucrării Duhului Sfânt.

Dacă fostul cardinal Ratzinger știa despre lucrarea Duhului Sfânt din bibliotecile Vaticanului, cel ce e papă de miercuri seara o cunoaște de pe stradă.

Biserica Catolică a trebuit să aleagă ce parte a bisericii trebuie salvată. Cea din Europa ,măcinată de laicizare și secularism, sau cea din America de Sud, ce pierde zilnic teren în favoarea mișcării penticostal-charismatice?

Și au ales. Mai importanți sunt cei ce merg la biserică deși-s săraci decât cei ce nu merg. În ultimii ani Biserica Catolică a pierdut mai mult de 100 de milioane de credincioși dizolvați în mișcarea charismatică iar cei mai mulți provin din America de Sud.

Fostul papă s-a deplasat în Brazilia  certându-i părintește pe cei ce conduc biserica de acolo și a venit cu soluții teoretice, găsite tot în bibliotecă. Mai aproape de adevăr a fost teologul David Gutierrez ce-și dorea anul trecut promovarea unui catolicism charismatic. Dar acest lucru poate fi o armă cu două tăișuri pentru că și așa se estimează că peste zece ani  o treime din creștinii de pe glob vor fi penticostal-charismatici.

Cert este că Europa nu mai e prioritară în atenția noului papă. Are în față o misiune grea. Aceea de a răspunde sincer la o întrebare. Cât de greșită e întoarcerea bisericii spre lucrarea Duhului Sfânt? Și o alta. Nu este tocmai acest exod șansa Bisericii Romano-Catolice?

Multor comentatori li s-a părut fumul ce a ieșit pe coș de o nuanță gri. Să fie un alt semn prevestitor de neputință a schimbării?

 

 

                                                                                                  V l a d i m i r _ P u s t a n  

Apocalipsa capitolul 17...posibil...
Adăugat în 19/03/2013 de gygelutz
Nu prea pricep ce intelege pastorul V.P. prin sansa Bisericii catolice.. Ca organizatie lumeasca, n-are nici o trecere inaintea Domnului. Poate se referea la sansa la mantuire a membrilor sai. Dar mantuirea e pur si simplu prin Cristos, nu prin miscarea carismatica!
Adăugat în 22/03/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1243
  • Comentarii: 2
Opțiuni