Rascumpararea Miresei
Autor: Ionel Tobol  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Back2Arena in 07/12/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

"Unul din cei sapte ingeri...a venit si a vorbit cu mine(sfantul apostolul Ioan) si mi-a zis: vino sa-ti arat mireasa, nevasta Mielului(Iisus Hristos) ".(Apocalipsa 21:9)

Sfanta Scriptura foloseste multe metafore pentru a caracteriza Biserica Sa, cum ar fii: "pietre vii" "Casa Lui Dumnezeu" "Templul Duhului Sfant" "Noul Ierusalim" "Templu Lui Dumnezeu" "Trupul Lui Hristos" dar cea mai frumoasa este "Mireasa Domnului".

Noi(crestinii)purtam aceasta metafora exorbitanta, de Mireasa, prin faptul ca nu prin faptele noastre suntem asa, adica vrednici de a fi ceva, ci prin faptul ca El Iisus Hristos(Mirele nostru), ne-a iubit asa de mult, incat haina noastra de nunta (spiritual vorbind), era murdara de fel si fel de pacate, intinaciuni si fapte de ocara, meritind doar condamnare eterna(ceea ce unii nu vor scapa de ea, pt ca au respins iertarea Sa).

El Iisus, Fiul Lui Dumnezeu, Imparatul Imparatilor, a trebuit sa se imbrace cu o haina asemanatoare mie, intrupeze, si sa isi dea viata pentru toate pacatele noastre si lumii intregi, indiferent de gravitatea lor.Facand astfel ispasirea tuturor pacatelor si impacandu-ne cu Dumnezeu.

Astfel, pe un deal numit Golgota, din Israel, intr-o zi de vineri, numita de unii oameni "vinerea neagra" pe drept cred ca asa, pt ca acolo in timp ce statea pironit, intre cer si pamant sangele Sau se prelingea pe cruce pentru iertarea noastra, caderile noastre, esecurile noastre, greselile noastre, neputintele noastre, falimentele noastre(spirituale).El fiind jertfa perfecta inaintea Lui Dumnezeu gustand si chiar savurand la propriu consecinta pacatelor noastre, adica moartea (moartea in Biblie este privita ca despartire sau indepartat de prezenta Sa)...Totul a fost din dragoste, nu din vanitate.Strigand apoi cuvintele atat de puternice, ce ar trebui sa ne zguduie intreaga fiinta, si sa ne infioare, spunand: " Eloi, Eloi, Lama sabachthani?" adica "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu , de ce m-ai parasit?"(Citand din Biblie, cartea psalmilor 22:1, evenimentul profetic spus cu sute de ani in urma, care se implinea atunci, cu El si in El) Intrebare pe care nici cei care erau langa crucea Sa, nu au inteles-o, unii din ei, soldatii romani au zis ca striga la Ilie, bineinteles din nestiinta limbii ebraice. Si astazi sunt oameni care inteleg gresit intrebarea aceasta, chiar oameni intelepti, insa unii o ignora.

In adevar, cu siguranta pentru prima data in istoria Sfintei Treimi( Tatal, Fiu si Duhul Sfant) a existat aceasta "despartire" si "indepartare din prezenta Sa" pt ca "Dumnezeu la facut pacat" si "blestem" doar "pentru noi" pe Domnul Iisus, ne spune Sfantul Pavel.

In epistola catre Coloseni 1:20, ni se spune ca Dumnezeu a vrut "sa impace totul(inclusiv eu si tu) cu Sine( Dumnezeu) prin El (Iisus)...facand pace prin sangele crucii"

Astfel dar noi nu am facut nimic pentru a merita iertarea Lui Dumnezeu, nici macar nu o putem face pt ca lucrul acesta la facut Iisus..Daca cineva crede ca poate sa isi reabiliteze starea spirituala (impacarea cu Dumnezeu) prin forte personale se inseala singur, pt ca inaintea tronului de judecata a Lui Dumnezeu, orice pacat, sau pacatel... fie pacat de comitere sau omitere inaintea lui Dumnezeu se pedepseste cu moartea, adica "despartit" de El.Caci Biblia ne spune: "Caci plata pacatului este moartea...".Deci, orice ritual iefitn sau mai scump, sau efort omenesc pt absolvirea pacatelor este pur si simplu zadarnica.

Insa in continuarea pasajului sta scris: "...dar DARUL FARA PLATA(gratis, fara efort uman) a Lui Dumnezeu este viata vesnica in Iisus Hristos, Domnul nostru"

Aceste lucruri nu sunt niste convingeri religioase sau o datina stramoseasca, ci pur si simplu chiar foarte simplu, (ma gandesc uneori) plan a Lui Dumnezeu pentru mantuirea(salvarea) sufletului nostru din ghearele consecintelor eterne ale pacatului, adica iad acolo unde "focul nu se stinge" ne-a spus Domnul Iisus, El a propovaduit mai mult despre iad decat despre rai, asta indica ca: Iadul este serios, si ca cei mai multi vor fi si sunt inselati de diavol.

Am inceput prin a scrie aceste randuri de la definirea unei metafore biblice "Mireasa Domnului" , dupa cum in lumea noastra a face o nunta tine foarte mult de organizatie, aranjamente, locatie, invitati cred ca un timp foarte pretios se acorda atunci cand mireasa isi cauta acea rochie alba frumoasa, care sa o reprezinte in ziua nuntii, dupa ce probeaza foarte multe rochii pentru evenimentul mult dorit, ziua aceea care visa inca din copilarie alaturi de iubitul inimii ei, se hotareste intr-un final pentru cea care ii vine impecabil si ii scoate frumusetea in relief.Acum, in ziua nuntii in drum spre unirea destinelor inaintea Lui Dumnezeu, la doar mai putin de 5 minute de altar, cineva cu masina trece cu viteza si ii stropeste, murdareste rochia miresei, rochie care a alergat in multe magazine pt ea, s-a consolat cu toate prietenele ei si era si foarte costisoare, totul doar pentru ziua nuntii care acum era plina de pete negre, precum un caine dalmatian, nu facuse nici macar o poza si nici la ceremonia religioasa nu ajunsese. Intreb acum...Cum credeti ca s-a simtit mireasa? Dar mirele, cum s-ar simtii?

La fel se intampla cu orice pacat pe care il acceptam in viata noastra, el ne murdareste sufletul si intineaza toata fiinta noastra, el nu face altceva de cat sa ne pateze haina de nunta, facandu-ne sa ne simtim ofensati, ridiculizati si chiar nevrednici de a sta inaintea Mirelui,dorind sa ne asundem de El, caci El e "sfant, sfant, sfant" se canta Lui, cand profetul Isaia a avut o vedenie in Templul Lui Dumnezeu(in urma cu 700 de ani in urma de crucificare).Biblia defineste pacatul fiecarui om ca fiind o razvratire impotriva Lui Dumnezeu.De aceea pretul pentru pacat a fost platit atat de scump prin Fiul Sau, cu moartea.Caci pacatul nu face altceva decat sa dispretuiasca autoritatea justitiei Lui Dumnezeu.

Dar Dumnezeu care este drept si necrupins in bunatate prin natura Sa, caci "El da ploaia si peste cei buni si peste cei rai", ne-a spus Domnul, ne da o sansa unica, acum, pentru o viata noua curata si sfanta pentru El, sau o rededicare noua de a ne reabilita viata duhovniceasca si curati, spala de orice pacat si de a ne imbraca in haine de sarbatoare pentru nunta Cereasca asteptata de Biserica Sa si de cei care-L iubesc pe Domnul Iisus, adica pazesc poruncile Sale, care nu-s grele.

Apostolul Ioan, cel care a fost exilat pe insula Patmos, unde se afla atunci cand a primit revelatiile de la Dumnezeu din cartea Apocalipsa, cea cu care am inceput aceast logos, a spus:

"Daca ne marturisim( prin rugaciune, Lui) pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire"( 1 Ioan 1:9)

"Copilasilor(in credinta) va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor(Aparator), pe Iisus Hristos, Cel neprihanit.El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregei lumi" ( 1 Ioan 2:1-2)

In drum cand veneam de la munca, m-am gandit la cuvintele Domnului Iisus, care spun ca: " este mare bucurie inaintea ingerilor Lui Dumnezeu, cand un singur pacatos se pocaieste si se intoarce la Dumnezeu". Mi-am zis atunci ca vreau sa fiu un participant la bucuria cerului si am sa fac tot ce-i posibil pt a aduce si pealtii la aceasta sarbatoare eterna si glorioasa a sfintilor!

M-am gandit, ca daca ingerii se bucura atat de mult de un om care se intoarce de la calea pierzarii adica pacat la o alta viata noua, cu cat mai mult Tatal nostru se bucura si il onoreala acest lucru.

N-ai vrea sa te intorci Acasa? N-ai vrea sa fii si tu la nunta Sa? Conditia este haina de nunta sa fie alba si "spalata in sangele Mielului." Unica solutie pentru remediu, sa accepti schimbarea care ti-o ofera Dumnezeu, nu un om sau o religie...Asta trebuie sa creada un crestin, pt mantuirea sa.

Cred ca asta-i cea mai frumoasa poveste de dragoste si a unei nunti, cand Mirele si-a dat viata pentru mireasa Sa, pentru ai curati haina de orice pata (a pacatului) .Si va veni intr-o zi, sa o rapeasca la El, nestiuta de mine, de nici un pamantean ,pastrata ca o enigma frumoasa pt noi, insa astept cu ardoare acea clipa a reveniriiLui si a nuntii Sale si sa ma bucur de acest eveniment pregatit mai inainte de vesnici si de El.Pana atunci, stiu ca noi trebuie sa ne pregatim pentru ziua aceea,inegalabila si necomparabila fata de toate lucrurile si placerile acestei vieti.Unde bucuria va fi deplina si desavarsita!

De aceea si aceste randuri in scopul acestei bucurii au fost scrise!Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2665
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.