Pretul scump al urii sa al rafuielii
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de BenHur in 28/01/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Intr-o seară, cu ani în urmă, aflat într-o excursie în Parcul Yellowstone, am stat cu alţi turişti pe peluza unei păduri dese de pini şi de molizi.
Nu după multă vreme, şi animalul pe care aşteptam să-1 vedem, teroarea pădurii, ursul grizzly, şi-a făcut apariţia în zona luminată şi a început să devoreze gunoiul aruncat acolo de la bucătăria unuia dintre hotelurile din parc.

Un supraveghetor silvic, Martindale, era călare şi le vorbea turiştilor despre urşi. Ne-a spus că ursul grizzly poate învinge orice alt animal din lumea occidentală, poate cu excepţia bizonului şi a ursului Kodiak; şi totuşi, am observat că în acea seară mai era acolo un animal, singurul căruia ursul grizzly îi permisese să iasă din pădure şi să mănânce alături de el, la lumină: un sconcs.
Ursul ştia că l-ar putea zdrobi pe sconcs cu un dos al labei sale puternice. De ce nu o făcea? Pentru că aflase din experienţă că nu merită.

Aflasem şi eu acest lucru. In copilăria petrecută la ţară, prindeam în capcane sconcşi cu patru picioare de prin tufişurile din Missouri; iar la maturitate, am cunoscut pe trotuarele New York-ului câţiva sconcşi cu două picioare. Am aflat din trista experienţă ca nu merită să te pui cu nici una dintre aceste specii.

Urându-ne duşmanii, le dăm putere asupra noastră: putere asupra somnului nostru, asupra poftei de mâncare, asupra presiunii sângelui, asupra sănătăţii şi fericirii noastre. Duşmanii ar dănţui de bucurie dacă ar şti câtă bătaie de cap ne dau, cum ne sfâşie şi cum se răzbună pe noi! Ura noastră nu îi afectează nicicum, în schimb ne transformă propriile zile şi nopţi într-un coşmar.

Cine credeţi că a spus asta: „Dacă de dumneavoastră încearcă să profite oameni egoişti, tăiaţi-i de pe listă, dar nu încercaţi să vă răfuiţi cu ei. In încercarea de a vă răfui cu ei, faceţi mult mai mult rău propriei dumneavoastră persoane decât celeilalte."?... Aceste cuvinte sună de parcă ar fi fost rostite de un visător idealist. Dar nu e cazul. Cuvintele au apărut într-un buletin editat de Departamentul de Poliţie din Milwaukee.

Cum vă poate face rău încercarea de a vă răfui? In multe feluri. După revista Life, poate să vă distrugă chiar sănătatea. „Caracteristica principală a personalităţii celor ce au hipertensiune arterială este resentimentul", spune Life. „Când resentimentul este cronic, hiper tensiunea cronică şi tulburările cardiace sunt pe drum."

Vedeţi deci că atunci când Isus a spus „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri"* nu propovăduia doar o etică sănătoasă. Propovăduia şi medicina secolului XX. Când a spus: „Iertaţi... până de şaptezeci de ori câte şapte" , Isus ne spunea şi cum să ne ferim de hipertensiunea arterială, de tulburările cardiace, de ulcerele stomacale şi de multe alte boli.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1222
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni