Femeia în timp de război
Autor: Rotaru Masha  |  Album: Moldova Creștină  |  Tematica: Slujba Domnului
Resursa adaugata de mashaneaga58 in 14/03/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe
Cât de minunate sunt femeile din viața noastră. Dumnezeu a dăruit multă frumusețe acestei lumi atunci când a creat femeia. A creat-o în mod unic, ca să iubescă, să îngrijească familia și să slujească cu pasiune. Femeile în timp de război arată și mai mult cât de sensibile sunt, dar și cât de puternice în același timp. Sunt vremurile ușilor deschise și a oportunităților de a ajuta oamenilor care au lăsat totul și se îndreaptă spre necunoscut. Chiar și în aceste timpuri tulburi, ca și femei, suntem chemate să rămânem tari în credință, să fim un exemplu și un indicator către Dumnezeu! Domnul mi-a pus pe inimă să atrag atenția la câteva calități ale femeilor din Sfânta Scriptură care să ne încurajeze în rolul pe care îl avem în momentul de față.

Fii femeia care ascultă Cuvântul lui Dumnezeu
În contextul multei slujiri care inundă fiecare zi pentru familiile refugiate, suntem tentate să lăsăm la o parte Cuvântul lui Dumnezeu. Alergăm și ne istovim, ne epuizăm din dorința de a ajuta. De multe ori, anume în aceste momente uităm să ne oprim din alergări și să-L ascultăm pe Dumnezeu. Maria (sora Martei) în toată forfota de a primi oaspeți și de a continua pregătirile, alege să se oprească la picioarele Domnului Isus și să-L asculte. Nu cred că ea nu a ajutat-o deloc pe Marta, doar că ea și-a pus corect prioritățile și a dedicat timp ca să fie cu Domnul, ca să primească învățătură. O femeie victorioasă, este femeia care ascultă zilnic Cuvântul lui Dumnezeu!

Fii femeia care se roagă și acceptă planul lui Dumnezeu
Privind în jur, înțelegem că Dumnezeu a îngăduit anumite circumstanțe dificile pe care nu le putem schimba. Îmi aduc aminte de Ana, mama lui Samuel, care multă vreme nu a putut să rămână însărcinată pentru că Dumnezeu a îngăduit ca ea să fie stearpă. Totuși Ana se roagă și acceptă voia lui Dumnezeu pentru viața ei, chiar și atunci când nu înțelegea de ce așa stau lucrurile. Iar când se naște Samuel, ea îl dedică cu bucurie lui Dumnezeu. Ana s-a rugat și a acceptat planul lui Dumnezeu pentru viața sa. Poate și noi nu putem schimba circumstanțele dificile din viața noastră, dar cu siguranță putem aduce îngrijorările și nevoile noastre în fața Tronului de Îndurare a lui Dumnezeu și să acceptăm Voia Suverană a Sa pentru viața noastră a fiecăreia.

Fii femeia care își deschide casa
Lidia a fost o femeie prosperă din Filipi, care câteva ore în urmă acceptase pe Domnul Isus în inimă, dar deja își deschise casa pentru Pavel și Sila ca să-i găzduiască. Când inima este deschisă ca să primească dragostea lui Dumnezeu, atunci și ușa casei este deschisă pentru a primi oamenii cărora le putem împlini nevoile prin ospitalitatea și grija naostră. Așa Dumnezeua duce mângâiere și alinare multor inimi care Îl caută. Deschide-ți inima și lasă ca în casa ta să strălucească Slava lui Dumnezeu prin dărnicia și dragostea ta.

Fii femeia care slujește
Desigur, Marta este exemplul slujirii. În casa ei a venit Domnul Isus și ucenicii (minim 13 oameni). Vă imaginați cât de bine trebuia să organizeze Marta tot procesul de pregătire a mesei, cu toți slujitorii, prin delegare de responsabilități, implicarea ei personală pentru a supraveghea și pentru a reuși să servească tot ce e mai bun pentru Domnul Isus. Doar că în toată această alergare, Marta îi bagă în vină Mariei că stă la picioarele Sale și îl ascultă, când ar putea să-i dea o mână de ajutor. Slujirea ei nu era greșită, ci foarte necesară. Totuși atitudinea ei nu era bună.

”Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis: „Doamne, nu-Ţi pasă că soră-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute.” Luca 10:40

Marta era împărțită cu multă slujire, vine repede și își exprimă nemulțumirea cu o pretenție la Domnul Isus. Care este răspunsul Învățătorului?

”Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu,
dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” Luca 10:41-42

Să fim atente să nu ajungem ca o Marta care vine repede să-și exprime nemulțumirea, care se îngrijorează mult și care se frământă în slujirea pe care o face...
Domnul să ne ajute în aceste vremuri noi, pe care nu le-am mai trăit, să fim femei care ascultă Cuvântul Său, care se roagă și acceptă planul Său pentru viețile noastre, să ne deschidem casele și să slujim oricui este trimis de Dumnezeu ca să ne pășească pragul! Domnul să ne ajute să fim un instrument al iubirii lui pe acest pământ, cu multă tandrețe și bunătate!
Sunteți extraordinare scumpe Femei!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 761
Opțiuni