Hristos
Autor: Cosmin Petrescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Creștinismul
Resursa adaugata de COsmIN5082002 in 21/09/2021
    12345678910 0/10 X
"Hristos - viața voastră"

Coloseni 3:1-4. .
Gandirea presupune cugetare îndelungată asupra unuia sau mai multor lucruri.
Apostolul Pavel îi îndeamnă pe coloseni să se gândească la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. (Coloseni 3:2) Deci, cu alte cuvinte, ceea ce ar trebui să ne "frământe" sunt lucrurile de sus. Mai mult decât atât, Apostolul Pavel ne și spune de ce să ne gândim la cele înalte: "căci voi ați murit" (v. 3),"Hristos, viața voastră"(v. 4). Asta înseamnă că dorințele mele, planurile mele au fost risipite, iar ceea ce caracterizează viața creștinului este Hristos (dorințele Lui, voința Lui - „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele”, zice Domnul.
Isaia 55:8 VDC). Iar din acest motiv avem obligația și datoria de a ne lupta în continuare cu firea pământească până la sânge. (Coloseni 3:5, Evrei 12:4). Pentru că avem dorințe, suntem oameni, avem fire pământească care își cere drepturile, care își dorește lucruri potrivnice Duhului. (Preaiubiților, vă sfătuiesc, ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești care se războiesc cu sufletul. 1Perru 2:11)

Apostolul Pavel către Galateni: (Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.
Galateni 2:20 VDC). Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința. . ("Și credința este o încredere neclintită... " Evrei 11:1). Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc "într-o încredere neclintită" în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.

Noi răsturnăm izvodirile minţii și orice înălţime care se ridică împotriva cunoștinţei lui Dumnezeu, și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.
2 Corinteni 10:5 VDC

Dorințele lui Dumnezeu trebuie să fie dorințele mele. Gândurile Lui trebuie să fie gândurile mele. Viața Lui trebuie să fie viața mea. Isus Hristos este totul. (Coloseni 3:11)


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 455
Opțiuni