Cearta
Autor: Hurdubae Grigore  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Grigore.Hurdubae in 04/02/2021
    12345678910 0/10 X
Cearta

Fiecare am trecut printr-o ceartă sau am urmărit o ceartă. Când mai există ceva cât de cât rațional într-o ceartă, firul evenimentelor ne conduce spre aducerea argumentelor înaintea celuilalt. Motive, justificări, scuze și îndreptățiri sunt înșirate și de o parte și de cealaltă spre a convinge de dreptatea unei părți în dauna celeilalte.

Litigiile sunt conflicte în care oameni specializați, de regulă avocați, știu să prezinte argumente și contra-argumente, să creeze contexte și situații agravante sau atenuante în funcție de interesul urmărit.

Se întâmplă de multe ori că un proces, chiar juridic, nu stabilește dreptatea ci doar dă câștig de cauză uneia din părți.

Într-un fel similar suntem fiecare din noi, obiectul unui conflict transcendent. Pe dreptul de proprietate asupra sufletului omului există un litigiu între Dumnezeu și diavol. Istoria mântuirii are o dimensiune ce poate fi privită și în acest mod. Diferența dintre acest conflict cosmic și litigiile cu care suntem obișnuiți este faptul că proprietatea supusă litigiului, omul cu sufletul lui, are un cuvânt semnificativ de spus.
Prin păcat, diavolul a dobândit un drept de proprietate asupra omului. Cu actele la vedere sau la sertar, acest drept se vede din multe lucrări ale celui rău.

Prin Hristos, Dumnezeu a adus un argument de partea omului, recâștigând prin răscumpărare dreptul de proprietate asupra omului. În societatea de azi principiul răscumpărării dreptului de proprietate este un principiu juridic rar, dar în vremurile biblice acest principiu era bine înțeles. O proprietate pierdută chiar prin vânzare putea fi redobândită de proprietarul inițial dacă era achitată contravaloarea proprietății, chiar fără acordul proprietarului în exercițiu.

Prin Hristos care a achitat prețul răscumpărării, există la dispoziția noastră un drept de răscumpărare, drept de care se poate face uz indiferent de opțiunea diavolului. Dar pe de altă parte obiectul litigiului poate decide. Omul poate accepta sau respinge răscumpărarea la care Dumnezeu are dreptul. Suntem persoane nu obiecte iar Dumnezeu care ne-a creat după imaginea Sa ne-a dat libertatea de a accepta sau nu răscumpărarea.

După cum intrarea într-un drept se face printr-un sistem, tot așa intrarea în dreptatea lui Hristos se face printr-un suport, suport ce este asigurat de tot ceea ce reprezintă Biserica lui Hristos.
Avem un acuzator înaintea lui Dumnezeu dar avem și un avocat, Hristos Domnul. Iar Avocatul a câștigat procesul pentru noi, atunci când era înălțat pe cruce.

“Şi am auzit glas mare, în cer, zicând: Acum s-a făcut mântuirea şi puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru şi stăpânirea Hristosului Său, căci aruncat a fost pârâşul fraţilor noştri, cel ce îi pâra pe ei înaintea Dumnezeului nostru, ziua şi noaptea.” (Apocalipsa 12:10)
“Să nu se tulbure inima voastră; credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine. În casa Tatălui Meu multe locaşuri sunt. Iar de nu, v-aş fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. Şi dacă Mă voi duce şi vă voi găti loc, iarăşi voi veni şi vă voi lua la Mine, ca să fiţi şi voi unde sunt Eu.” (Ioan 14:1-3)


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 439
Opțiuni