Altar familiar
Autor: E.A  |  Album: fara album  |  Tematica: Rugăciunea
Resursa adaugata de ndrsgeni in 23/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
ALTAR FAMILIAR, RUGACIUNEA IN FAMILIE!

Familia, suflete dragi si pretioase de noi, valoroase!
De mic copil m-au invatat rugaciunea, mergeam pe la case unde frati si surori se rugau cu staruinta Domnului, cu ardoare, asteptau promisiunile Domnului care se implinesc si astazi, credinta sa avem, sa perseveram!

Asa cum spune Pavel in 2 Timotei 1:5 "Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta Eunice şi sunt încredinţat că şi în tine.", si eu imi aduc aminte de credinta care s-a salasluit in mama mea. Am avut o mama a rugaciunii, o mama credincioasa, o mama care isi strangea copii la rugaciune si mergea cu ei inaintea tronului lui Dumnezeu, in prezenta Sa, minunat!

Erau momente care atunci poate nu le intelegeam prea bine, dar acuma le pastrez in inima ca o mare si pretioasa comoara. Rugaciunea e esentiala in familie, rugaciunea facuta cu credinta aduce mari biruinte, victorii! Am invatat ce este rugaciunea, si acuma, la randul meu, vreau sa pastrez ceea ce am primit, o credinta neprefacuta in Dumnezeu!

Drag parinte, care a fost ultima data cand ti-ai adunat copii la rugaciune? Care a fost ultima data cand ati citit din Cuvantul Domnului impreuna? Iti mai aduci aminte? Care este credinta care s-a salasluit in ei?

E adevarat, e mai greu uneori sa fie toata familia stransa la un loc, dar sa nu ne lasam!
Draga mama, poate lacrimile nu au incetat sa curga pe obrazul tau pentru copii tai, nu inceta sa te rogi pentru ei, avem un Dumnezeu care aude, ia aminte si raspunde la rugaciuni, nu inceta sa te rogi pentru casa ta! Dumnezeu toate le face frumoase la vremea lor!

Drag baiat sau fata care inca nu ati intrat in drumul casniciei, fiti atenti! Da, si eu am auzit si mi s-au zis propozitii de genul " Uite, are casa", "Uite, are masina", " Are doua facultati"...da.. si eu am auzit, si am ajuns la un moment dat in care chiar m-am saturat. Da, nu e rau sa aibe acele lucruri de mai sus, dar prima intrebare sa fie "Il are pe Dumnezeu in viata lui/ei?" "Voi putea sluji impreuna Domnului cu el/ea? Voi putea fi una in rugaciune?" Fii atent/atenta!
Daca doresti sa ai o viata binecuvantata, cere calauzirea si lumina Domnului in aceasta decizie, El cunoaste inima omului, El nu te insala!

"Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte." Psalmul 127:1

Fiti vegheatori!
Multumiri de asa indemnuri sincere, frumoase, binevenite.
Adăugat în 23/08/2017 de floridinmaracineni
Când AJUNGE să zidească şi să păzească Domnul o casă o LOCUINŢĂ?

Omul din punct de vedere spiritual poate locui în UNUL din aceste două LOCUINŢE: în Dumnezeu sau în lume. Când un om AJUNGE să locuiască în Dumnezeu şi Dumnezeu AJUNGE să locuiască în el. Fiecare AJUNGE locuinţă pentru celălalt. La fel când un om AJUNGE să locuiască în lume ,în păcat şi păcatul AJUNGE să locuiască în om fiecare AJUNGE locuinţă pentru celălalt.

Revin cu întrebarea: când AJUNGE Dumnezeu să zidească şi să păzească o LOCUINŢĂ? Când AJUNGE să locuiască în ea.

Relaţia dintre locuinţă şi locuitor este una dintre cele mai profunde relaţi. În această relaţie locuinţa şi locuitorul se protejează reciproc. Locuinţa păzeşte de rău pe locuitorul ei şi locuitorul ei păzeşte de rău locuinţa lui. Şi lucrul acesta se întâmplă în mod fieresc, natural

Omul care locuieşte în lume AJUNGE să protejeze în mod firesc, natural, lumea care locuieşte în el, de Dumnezeu care VREA şi POATE nimici pe acest locuitor al omului. Aşa ÎNCEPE Dumnezeu sa zidească şi să păzească o locuinţă. Dacă omul nu VREA că nu POATE ( nu-şi permite) să renunţe la lume , la păcat ca protecţie ca adăpost, nici Dumnezeu nu POATE, chiar dacă VREA să ÎNCEAPĂ să zidească şi să păzească ( de rău) acea locuinţă.

De aici trebuie începută discuţia despre ,, altarul familiei,, că fiecare familie are altarul ei. De exemplu familile care locuiesc în distracţia lumi şi distracţia lumi locuieşte în acea familie.Pentru aceste familii emisiunile distractive chiar şi cele care-şi bat joc de Dumnezeu, sunt arevărate momente de închinare la zeul distracţiei. Dacă cumva o asemenea familie se încumetă să se închine şi la adevăratul Dumnezeu, închinarea aceea va fi de formă, doar de adormit copiii....

Adăugat în 28/08/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 1184
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni