Suferinta – aplicatie dupa situatia Bisericii din Smirna
Autor: Nica Ionel  |  Album: fara album  |  Tematica: Suferință
Resursa adaugata de ionelpas in 13/06/2015
    12345678910 0/10 X
Pentru Biserica din Smirna, din Apocalipsa, Hristos Domnul nu are nici un cuvant de mustrare desi e Biserica unei grele persecutii. Cu alte cuvinte suferinta te ajuta in pastrarea unei credinte ireprosabile. Te intrebi de ce ingaduie Dumnezeu necazul pentru crestini? Poate ca tocmai ai aflat unul din raspunsuri.

Mantuitorul ii spune acestei Biserici: ‘”Nu te teme nicidecum” sau literar: inceteaza sa te temi!

O biserica saraca, o biserica careia nu ai ce sa-i reprosezi, o biserica unde gasesti suferinta…. Te-ai astepta ca Domnul sa porunceasca: „Persecutie inceteaza!” Sau: „persecutori incetati”, sau pur si simplu ceva asemanator si cand colo, uimire, Mantuitorul spune „Inceteaza cu teama”. Nu te teme nicidecum! Uneori El nu porunceste necazului sa inceteze ci-ti porunceste tie sa nu te mai temi. Hristos ne vrea incercati, ne vrea eroi, ne vrea biruitori…ne vrea crestini ireprosabili…

Invinge-ti teama si scoate-ti curajul de sub lama ghilotinei.

Satana are sa va arunce in temnita – pentru ca scopul Satanei este productia suferintei si daca am alege un termen din industrie am putea spune ca acesti crestini au trecut fortat printr-o fabrica a suferintei. Insa temnita Satanei era de fapt trambulina incoronarii (Apoc.2:10).

Orice temnita sufleteasca, pentru cei asezati in mana lui Dumnezeu devine o trambulina care te inalta mai sus. Ioan de exemplu a fost exilat ca miner pe insula Patmos din pricina marturisirii lui Hristos si acolo s-a nascut prin revelatie Apocalipsa. Apostolul Pavel ajunge in temnita si acolo primeste revelatia unor epistole deosebite. Nu dispretui temnnita, priveste-o ca pe o trambulina.

„Fii credincios pana la moarte si-ti voi da cununa vietii”. Aceste cuvinte te fac sa te focalizezi in suferinta pe atitudinea ta de a raspunde factorului care te agreseaza emotional. Nu ti se cere sa schimbi situatia, nu ti se cere sa faci minuni… ti se cere sa-ti pastrazi atitudinea: „fii credincios care s-ar putea traduce si „ramai credincios!”

Dumnezeu sa va binecuvinteze!
https://tineridelanganoi.wordpress.com/2015/06/09/suferinta-aplicatie-dupa-situatia-bisericii-din-smirna/
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 969
Opțiuni