Cartea și Chivotul
Autor: Nica Ionel  |  Album: fara album  |  Tematica: Voia lui Dumnezeu
Resursa adaugata de ionelpas in 11/03/2015
    12345678910 0/10 X
Deut. 31:26

26 „Luaţi cartea aceasta a Legii şi puneţi-o lângă chivotul legământului Domnului Dumnezeului vostru, ca să fie acolo ca martoră împotriva ta.


Scriptura poate să slujească fie la mântuirea omului fie la a fi de mărturie împotriva lui înaintea lui Dumnezeu. Vizavi de Scripturi fiecare alegem ce vom face din ele: un prieten în pelegrinarea spre Canaan sau un martor acuzator în procesul conștiinței noastre și a judecății finale.

Subliniez trei atitudini care apar în verset:

luați cartea
puneți-o lângă chivot
să fie acolo
Luați cartea adică puneți mâna și citiți. În loc să luați telecomanda de la tv, sau să puneți pe genunchi laptopul sau nu știu ce presă românească presărată cu articole deșuchiate, mai bine luați Cartea.

Compania producătoate de hârtie igienică Metsa Tissue din Finlanda în 2013 a fost dată în judecată după ce citate din Biblie au fost printate pe sulurile pe care le comercializată.

Ce mulți astăzi sunt gata să arunce Scriptura acolo unde se aruncă hârtia igienică. Fiți diferiți. Luați Cartea! N-o luați în glumă, nici în batjocură. Luați Cartea în serios. Luați Cartea în gândurile voastre, călătoriile voastre, discuțiile voastre.

Puneți-o lângă chivot adică acolo unde e prezența lui Dumnezeu trebuie să fie și Cartea lui Dumnezeu. Închinarea să corespundă cu Cartea, să aibe manifestări descrise în Carte și nimeni să nu treacă peste ce este scris. Puneți-o lângă chivot. Nu puneți doar cântarea lângă „chivot”, sau doar poezia, mai degabă puneți Cartea. Analizați fiecare închinare cu Cartea în mănă. Chivotul și Cartea sunt precum cele două vâsle ale unei bărci – nu poți înainta doar cu una, așadar puneți cartea unde trebuie pusă.

Și apoi să fie acolo, iar aceasta sugerează credincioșie față de voia lui Dumnezeu, față de Cartea lui Dumnezeu. Să fie acolo înseamnă statornicie. Să fie acolo arată un loc. N-o puneți în altă parte ci puneți-o acolo. Dacă e acolo e peste tot pentru că rugăciunea și prezența Domnului e un segment al vieții creștine care se regăsește pretutindeni în viața creștinului (sau cel puțin așa ar trebui să fie). Să fie acolo când vă rugați. Prezența Domnului e floarea rugăciunii, deci pe lângă rugăciunea devoțională să citești din Scriptură. Așa a procedat George Muller și așa au făcut toți marii oameni ai lui Dumnezeu. Să fie acolo în cuvintele rugăciunii. Când e acolo atunci și tu ești acolo unde vrea Dumnezeu.

Parafrazez în ideea meditației de mai sus: acum dar rămân aceastea trei luați cartea, puneți-o lângă chivot și să fie acolo; dar cea mai mare este Cartea și chivotul!

resursa poate fi citită și pe blogul personal: https://tineridelanganoi.wordpress.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1320
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni