Ce este un vrăjmaş?
Autor: T. K.  |  Album: Întrebări şi răspunsuri (1)  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 25/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Vrăjmaşul este o persoană care, fie vrea să-ţi facă rău fie vrea să spună despre tine ceva care să-ţi diminueze credibilitatea şi să-ţi ştirbească integritatea. El s-ar bucura de căderea sau eşecul tău. Vrăjmaşul nu se roagă ca Dumnezeu să te binecuvinteze şi să-ţi dea prosperitate, ci speră sincer că Dumnezeu te va doborî.

Un vrăjmaş este o persoană care te urăşte, chiar dacă nu acceptă cuvântul "ură". Spun aceasta pentru că, dacă vrăjmaşul tău e creştin, el ştie că este păcat să urăşti. Aşa că va folosi orice alt cuvânt sau expresie cum ar fi: "Îl Detest", "Îl dispreţuiesc", "Pur şi simplu nu-l pot suferi", "Mi-e silă de el", "Nu suport să-l văd". Cu alte cuvinte, lui nu-i place deloc şi ţi-o va arăta într-un fel sau în altul, mai devreme sau mai târziu.

Un vrăjmaş este de asemenea o persoană care va profita de tine în mod nedrept (Ei- "vă asupresc" Matei 5.44). Ei vă vor lua peste picior. Dacă ei ştiu că tu încredinţezi răzbunarea în mâinile lui Dumnezeu şi nu în ale tale, în loc să respecte acest lucru, el îl va exploata tot mai mult - ştiind că nu vei recurge la represalii.

Uneori un creştin va fi fără scrupule în afaceri cu un alt credincios pentru că el ştie că acesta nu-l va da niciodată în judecată (1 Corinteni 6.1-8) El poate să spună lucruri defăimătoare în scris pentru că ştie că celălalt nu-i va intenta proces pentru calomnie.

Un vrăjmaş te va "persecuta" adesea. "A persecuta" în limba greacă înseamnă "A urmări". Vrăjmaşul te va urmări pentru că este obsedat de tine. Împăratul Saul îl invidia pe David pentru că devenise mai popular şi împăratul Saul era mai preocupat de ameninţarea ungerii lui David decît de duşmanii de moarte ai lui Israel - filistenii! Saul l-a urmărit pe David, dar n-a reuşit niciodată să-l omoare.

Tactica principală a vrăjmaşului este discreditarea ta. Te va vorbi de rău la şeful tău, împiedicându-te astfel să primeşti acea promovare sau mărire de salariu. El (vrăjmaşul) va povesti prietenilor tăi despre orice indiscreţie pe care a sesizat-o în viaţa ta. Va face tot posibilul să te împiedice să ai succes şi să fii admirat de oamenii de la serviciu sau de la biserică. Mai mult, dacă vrăjmaşul tău e creştin se va înşela singur crezând că face aceasta pentru Dumnezeu şi gloria Lui!

Persecutorii nu ucid cu sabia sau cu arma ci cu limba sau cu stiloul!

Să ţinem minte însă: este o binecuvântare să avem un vrăjmaş!

Eşti ales, pentru că în spatele vrăjmaşului tău e mâna lui Dumnezeu. Dumnezeu l-a ridicat pe vrăjmaşul tău- chiar pentru tine!

Cel mai bun lucru care i se putea întâmpla lui David era să fie urmărit de Saul. Era o parte - o parte vitală - a pregătirii lui David pentru a ajunge împărat. Dumnezeu voia să fie sigur că în ziua încoronării sale, el va fi gata!

Ce bun este acest studiu! E prima dată în viață când mă bucur că am un vrăjmaș!
Adăugat în 30/12/2014 de loredanam
Statistici
Opțiuni
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.