Vindecare prin cuvant
Autor: Octavian Lupu  |  Album: Vindecare prin cuvant  |  Tematica: Consolidare spirituală
Resursa adaugata de octavianlupu in 26/03/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

În urmă cu ceva timp, am avut o discuţie interesantă cu o cunoştinţă, despre cum ar trebui să arate un studiu biblic. Discuţia a pornit de la dezvăluirea dorinţei mele de a scrie o carte pe tema studiului biblic personal, adresată maselor largi de neiniţiaţi în ce priveşte cunoaşterea Sfintelor Scripturi.

Ideea mea era de a aduce la lumină un anumit gen de studiu, practicat pe scară largă în perioada finală a evului mediu, în special în mediile apusene reformat. Era vorba de studierea inductivă, verset cu verset, a textului biblic, într-o manieră direct, uşor omiletică, care să pună în valoare la maximum forţa conceptelor cuprinse în Cartea Sfântă.

În acel moment am surprins un zâmbet larg pe faţa interlocutorului meu, care mi-a spus că o astfel de idee este deosebit de bună în măsura în care ea se va întrepătrunde cu experienţele şi problemele celor ce vor citi cartea pe care o voi scrie.

- Bine, i-am răspuns eu, dar cum pot să întreţes studiul biblic cu experienţa personală a cititorilor? De regulă se realizează o prezentare generală din care fiecare este liber să-şi aleagă ce îi va plăcea.

- Răspunsul îl vei găsi, continuă el, atunci când vei înţelege că scopul studiului biblic nu este cel de a oferi doar cunoştinţe, acest lucru fiind numai un mijloc, ci acela de a realiza preschimbarea vieţii, saltul într-o dimensiune cerească, infinit superioară. Acest salt spiritual presupune abordarea paletei de probleme cu care ne confruntăm şi aplicarea puterii Cuvântului divin, capabil să descătuşeze cele mai sublime energii în vieţile noastre.

- Vrei să spui că în loc de a furniza un studiu biblic aşa-zis „informativ”, ar trebui să mă preocupe mai mult o studiere aplicată, amestecată sau întreţesută cu gama de probleme concrete cu care fiecare dintre noi se izbeşte la fiecare pas? Totuşi, nu am cunoştinţă de existenţa unor astfel de studii biblice.

- Chiar dacă nu ar exista astfel de studii biblice, te asigur că dacă vei căuta să scrii în felul acesta vei şi reuşi, îmi spuse prietenul meu într-un mod cât se poate de provocator. Şi ştii de ce? continuă el, fiindcă este singurul gen de studiu ce va aduce cu adevărat lumina Cuvântului în experienţa noastră cotidiană, ori aceasta este cea mai mare nevoie a fiecărui om.

- Am de ales? am întrebat mai departe ştiind de fapt răspunsul.

- Cred că ştii deja că am început scrierea unora dintre cele mai pasionante şi interesante studii biblice, în care vom porni de la experienţa concretă căutând răspunsuri şi soluţii oferite de către Dumnezeu.

În concluzie, am hotărât să adaptez studiul biblic la experienţa noastră cotidiană, astfel încât în locul unei studieri pur teologice să avem o abordare aplicată, cât mai practică cu putinţă. Aşadar, haideţi să începem o călătorie incitantă în lumea studiului biblic aplicat, având ca temă principală dobândirea vindecării adusă de Cuvântul divin pentru toate problemele noastre.
 

Pentru a descărca resursa bifați căsuța și apăsați "Trimite"
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2661
  • Descărcări: 55
  • Export PDF: 4
Opțiuni