Ce spune Biblia despre Isus Hristos?
Autor: Florina  |  Album: 1  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Razadelumina in 13/09/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Biblia este singura carte care prezinta pe Isus Hristos ca si mintuitorul lumii, fiul lui Dumnezeu si a treia parte din Dumnezeire. Biblia este “insuflată de Dumnezeu” (2 Timotei 3:16) si are un singur autor care este Dumnezeu Tatal. Aproximativ 40 de autorii umani in timp de 1,500 ani au scris ceea ce Dumnezeu a vrut ca ei să scrie, iar rezultatul a fost Cuvântul sfânt şi perfect al lui Dumnezeu (Psalmul 12:6; 2 Petru 1:21). Isus este personajul central al Bibliei. Într-adevăr, întreaga Carte este despre El. Vechiul Testament prezice venirea Sa şi stabileşte scena pentru intrarea Lui în lume. Noul Testament descrie venirea şi lucrarea Lui pentru a aduce mântuire lumii noastre păcătoase. Acest eveniment este cel mai important in istoria rasei umane. Atributele lui Isus Hristos sint elaborate mai jos si sint urmatoarele:

1. Isus Hristos nu a fost creat niciodată.

Mica (5:2) „Și tu, Betleeme Efrata, măcar că ești prea mic între cetățile de căpetenie ale lui Iuda, totuși din tine Îmi va ieși Cel ce va stăpâni peste Israel și a cărui obârșie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veșniciei.”

2. Esența lui Isus Hristos nu s-a schimbat niciodată.

Evrei(13:8)  Isus Hristos este același ieri și azi și în veci!

3. Isus Hristos este DUMNEZEU.

Ioan(1:1)  La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu.

4. Isus Hristos este Creatorul tuturor lucrurilor.

Coloseni(2:16) Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat.

5. Isus Hristos este atotputernic.

Matei(28:18) Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei și le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ.

6. Isus Hristos știe totul

Coloseni(2:3) în care sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei.

7. Isus Hristos este mereu prezent.

Matei(18:20) Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.”

8. Isus Hristos este Sfânt.

Luca(1:35) Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, și puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea, Sfântul care Se va naște din tine va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

9. Isus Hristos este drept.

Isaia(53:11) „Va vedea rodul muncii sufletului Lui și Se va înviora. Prin cunoștința Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulți oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu și va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.

 

10. Isus Hristos este neprihanit.

Zaharia(9:9) Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit și biruitor, smerit și călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgărițe.

11. Isus Hristos este fără viclenie.

1 Petru(2:22) „El n-a făcut păcat și în gura Lui nu s-a găsit vicleșug.”

12. Isus Hristos este fără păcat.

2 Corinteni(5:21) Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.

13. Isus Hristos este impecabil.

1 Petru(1:19) ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană.

14. Isus Hristos este nevinovat.

Matei(27:4) și a zis: „Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat.” „Ce ne pasă nouă?” i-au răspuns ei. „Treaba ta.”

15. Isus Hristos este blând.

Matei(11:29) Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.

16. Isus Hristos este milostiv.

Evrei(2:17) Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraților Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ceea ce privește legăturile cu Dumnezeu, un mare preot milos și vrednic de încredere, ca să facă ispășire pentru păcatele norodului.

17. Isus Hristos este iertător.

Luca(23:24) Pilat a hotărât să li se împlinească cererea.

18. Isus Hristos primește închinare de la demoni.

Marcu(5:2) Când a ieșit Isus din corabie, L-a întâmpinat îndată un om care ieșea din morminte, stăpânit de un duh necurat.

(5:6) Când a văzut pe Isus de departe, a alergat, I s-a închinat

19. Isus Hristos primește închinare de la oameni.

Ioan(9:38) „Cred, Doamne”, I-a zis el; și I s-a închinat.

20. Isus Hristos primește închinare de la îngeri.

Evrei(1:6) Și, când duce iarăși în lume pe Cel Întâi Născut, zice: „Toți îngerii lui Dumnezeu să I se închine!”

21. Isus Hristos primește închinare de la ucenici.

Luca(24:52) După ce I s-au închinat, ei s-au întors în Ierusalim cu o mare bucurie.

22. Isus Hristos primește închinare în ceruri.

Apocalipsa(7:9,10) După aceea m-am uitat și iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminție, din orice norod și de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie și înaintea Mielului, îmbrăcați în haine albe, cu ramuri de finic în mâini, și strigau cu glas tare și ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care șade pe scaunul de domnie, și a Mielului!”

23. Isus Hristos va primi închinare de la toată lumea

Filipeni (2:10,11) pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ și orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

24. Isus Hristos era om.

1 Timotei(2:5) Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos,

25. Isus Hristosl a fost conceput de Duhul Sfânt.

Luca(1:34,35) Maria a zis îngerului: „Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu știu de bărbat?” Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, și puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea, Sfântul care Se va naște din tine va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

26. Isus Hristos a preluat natura umana.

Evrei(2:9) Dar pe Acela care a fost făcut pentru „puțină vreme mai prejos decât îngerii”, adică pe Isus, Îl vedem „încununat cu slavă și cu cinste” din pricina morții pe care a suferit-o, pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, El să guste moartea pentru toți.

(2:18) Și prin faptul că El Însuși a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți.

27. Isus Hristos s-a smerit pe Sine.

Filipeni(2:8) La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.

28. Isus Hristos era supus emoțiilor umane.

Evrei(5:8) măcar că era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.

29. Isus Hristos si-a înviat trupul din morți.

Ioan(10:18) Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau și am putere s-o iau iarăși; aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatăl Meu.”

30. Sângele lui Isus Hristos aduce împăcare cu Dumnezeu

Efeseni(2:13) Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sângele lui Hristos.

(2:16) și a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmășia.

 

31. Sângele Lui Isus Hristos aduce răscumpărare pentru Om

Romani(3:24,25) Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus. Pe El, Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credința în sângele Lui, o jertfă de ispășire, ca să-Și arate neprihănirea Lui, căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu,

32. Sângele lui Isus Hristos permite omului să fie îndreptățit înaintea lui Dumnezeu

Romani(5:9) Deci, cu atât mai mult acum, când suntem socotiți neprihăniți prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu.

33. Sângele lui Isus Hristos sfințește omul.

Evrei(10:29) Cu cât mai aspră pedeapsă credeți că va lua cel ce va călca în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pângări sângele legământului cu care a fost sfințit și va batjocori pe Duhul harului?

34. Sângele lui Isus Hristos aduce biruință spirituală.

Apocalipsa(12:11) Ei l-au biruit prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturisirii lor și nu și-au iubit viața chiar până la moarte.

35. Sângele lui Isus Hristos aduce viață veșnică.

Ioan(6:53,54, 55,56) Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că, dacă nu mâncați trupul Fiului omului și dacă nu beți sângele Lui, n-aveți viața în voi înșivă. Cine mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi. Căci trupul Meu este cu adevărat o hrană și sângele Meu este cu adevărat o băutură. Cine mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne în Mine, și Eu rămân în el.

36. Isus Hristos a venit să salveze pe păcătoși.

Ioan(19:10) Pilat I-a zis: „Mie nu-mi vorbești? Nu știi că am putere să Te răstignesc și am putere să-Ți dau drumul!”

37. Isus Hristos va aduce  o veșnica neprihanire

Daniel(9:24) Șaptezeci de săptămâni au fost hotărâte asupra poporului tău și asupra cetății tale celei sfinte, până la încetarea fărădelegilor, până la ispășirea păcatelor, până la ispășirea nelegiuirii, până la aducerea neprihănirii veșnice, până la pecetluirea vedeniei și a prorociei și până la ungerea Sfântului sfinților.

38. Isus Hristos a distrus lucrările lui Satana.

1Ioan(1:8) Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la incepu. Fiul lui Dumnezeu s-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.

39. Isus Hristos a împlinit Vechiul Testament.

Matei(5:17) Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc

40. Isus Hristos dă viață acum.

Ioan(10:10) Hoțul nu vine decât să fure, să înjunghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug.

 

41. Isus Hristos este avocatul nostru.

1 Ioan(2:1) Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.

42. Isus Hristos dă viață veșnică.

Ioan(10:28) Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri și nimeni nu le va smulge din mâna Mea.

43. Isus Hristos este viața veșnică.

1 Ioan(5:20) Știm că Fiul lui Dumnezeu a venit și ne-a dat pricepere să cunoaștem pe Cel ce este adevărat. Și noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat și viața veșnică.

44. Isus Hristos ne-a trimis pe Duhul Sfânt.

Ioan(15:26) Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.

45. Isus Hristos își va duce poporul în ceruri.

Ioan(14:3) Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi.

46. Isus Hristos se va întoarce pe pământ cu putere și glorie

Matei(24:30) Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate semințiile pământului se vor boci și vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere și cu o mare slavă.

47. Isus Hristos nu  va alunga pe cel care vine la El

Ioan(6:37) Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine și pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară

48. El este calea, adevărul și viața.

Ioan(14:6) Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 492
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni