Ranit sau Zdrobit
Autor: Chris Jackson  |  Album: Ranit de frati, vindecat de Dumnezeu  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de simona-cornelia in 25/06/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

" O persoana zdrobita accepta indreptarea pentru ca este pe deplin constienta de partile neslefuite in viata sa si doreste cu disperare sa crute persoanele din jur de durerea pe care ea insasi a experimentat-o.
  O persoana ranita se teme de indreptare din cauza durerii pe care o simte in inima -efectiv nu poate indura mai mult dogoarea focului curatitor.
   O persoana zdrobita cauta indreptarea pentru a putea deveni mai mult asemenea lui Cristos.
   O persoana ranita evita corectarea pentru ca simte ca deja a platit un pret suficient de mare.
   O persoana zdrobita ii corecteaza pe ceilalti cu o extraordinara blandete , rabdare si bunavointa.
   O persoana ranita poate fi dura si inflexibila,pentru ca durerea nu-i ingaduie sa-si asume riscul de a manifesta bunatate fata de altii.
   O persoana zdrobita renunta la drepturile sale pentru un bine mai inalt.
   O persoana ranita lupta pentru drepturile sale pentru ca ea considera ca nu s-a facut dreptate niciodata.
 
ATUNCI CAND SE RAPORTEAZA LA CEILALTI:
 
O persoana zdrobita ii iubeste pe oameni si este gata asemenea lui Pavel sa daruiasca "nu numai Evanghelia lui Dumnezeu ci si propria sa viata"
O persoana ranita se raporteaza la ceilalti de pe o pozitie defensiva, permitand oamenilor sa se apropie doar pana la un punct.Adesea teama de a fi ranit din nou este atat de profunda, incat acest mecanism autoprotector acctioneaza la un nivel subconstient.
O persoana zdrobita isi exprima in mod constant multumirea si aprecierea, deoarece este extrem de recunoscatoare pentru harul lui Dumnezeu in propria sa viata.
Unei persoane ranite ii este greu sa spuna "multumesc", pentru ca a-ti exprima recunostinta este o forma de vulnerabilitate.
O persoana zdrobita nu se teme de punctele sale slabe si de cele mai putin placute. Este constienta ca cei din jur oricum le vad.
O persoana ranita se teme cu disperare de orice expunere publica si, ca atare, se protejeaza si e mereu in defensiva.

ATUNCI CAND II JUDECA PE ALTII:

o persoana zdrobita nu ii judeca  niciodata pe altii, ci imediat se roaga atunci cand aude despre defectele unei alte persoane. Cel zdrobit a avut parte de indurarea lui Dumnezeu in viata, iar acum doreste sa le faca si altora parte de indurare.
O persoana ranita asteapta in continuare sa i se faca dreptate si ca atare, ii judeca cu usurinta pe cei din jurul sau.

ATUNCI CAND ISI ADUCE AMINTE DE INSULTA:

O persoana zdrobita este capabila sa infrunte cu seninatate si speranta suferinta provocata de insulta ce i s-a adus, fiind constienta ca daca nu ar fi fost harul lui Dumnezeu, s-ar fi putut intampla sa fie ea insasi in postura unei persoane care insulta.
 O persoana ranita care se confrunta cu suferinta cauzata de insulta, doreste sa i se faca dreptate- nu doreste razbunarea intr-un sens nesanatos, vrea doar sa i se recunoasca faptul ca a fost nedreptatita.A ceasta este o dorinta naturala, dar una periculoasa pt. ca de cele mai multe ori o asemenea recunoastere nu are loc niciodata. Daca stam incremeniti in asteptare vrand ca persoana care ne-a insultat sa-si ceara iertare, s-ar putea sa ramanem mult si bine in postura persoanei ranite.
O persoana zdrobita nu vorbeste despre insulta decat atunci cand suferinta sa poate sluji unei alte persoane si poate sa ajute persoana ranita sa devina o persoana zdrobita.
O persoana ranita vorbeste tot timpul despre insulta.Poate ca nu vorbeste despre aceasta intr-un mod vulgar - dar pur si simplu nu se poate abtine sa nu vorbeasca despre experienta respectiva. Nu reuseste sa-i dea de capat si incearca cu disperare acest lucru.

ATUNCI CAND INSULTA ESTE ADUSA DE LIDERII SPIRITUALI

0 persoana zdrobita este constienta de faptul ca liderii spirituali sunt si ei oameni si face tot ce-i sta in putinta ca sa manifeste indurare.
O persoana ranita nu poate trece peste faptul ca: " ei ar fi trebuit sa stie mai bine, pentru ca sunt lideri".
O persoana zdrobita va vorbi despre situatie doar cu acele persoane care sunt fie parte a solutiei fie o pot ajuta sa examineze ceea ce s-a intamplat intr-un mod sanatos si benefic.
O persoana ranita atrage in jurul ei si alti oameni raniti si se ajunge adesea la remarci nepotrivite.
O persoana zdrobita isi ia obligatia sa grabeasca procesul de vindecare si sa-si daruiasca inima din nou.
O persoana ranita se dezice de liderii ei si ii condamna pe liderii spirituali pt. situatia creata.
O persoana zdrobita se foloseste de durere ca sa devina un lider mai bun.
O persoana ranita gandeste doar in termenii autoapararii .
O persoana zdrobita merge la liderul care a insultat-o si isi asuma riscul experientei dureroase a reconsilierii sau a respingerii .
O persoana ranita nu renunta la otrava din teama de a nu fi ranita din nou.
O persoana zdrobita e destul de curajoasa incat sa acorde iertare
O persoana randita isi apleaca urechea aprobatoare la alti oameni care au fost raniti de liderii lor.
O persoana zdrobita se retrage intr-un mod discret si agreabil atunci cand devine evident ca trebuie sa se desparta de liderii bisericii sale.
O persoana ranita incendiaza un sir intreg de poduri atunci cand se retrage.

ATUNCI CAND SUNT ALTII IN JURUL LOR

O persoana ranita este prezenta cea mai agreabila - emana har , dragoste, acceptare si pace invoiratoare a lui Dumnezeu.
O persoana ranita va rani, la randul ei alti oameni. Nu face acest lucru intentionat, dar asa se vor petrece lucrurile - ranile sale nevindecate o vor face sa fie circumspecta, irascibila si defensiva. Aceasta nu inseamna ca o astfel de persoana nu iubeste alti oameni, insa are nevoie sa experimenteze dragostea lui Dumnezeu intr-un mod nou.

Daca Dumnezeu a cultivat harul zdrobirii in viata ta atunci ma bucur pt. tine. Acum trebuie doar sa ramai in aceasta stare de smerenie, asteptand inaltarea care intotdeauna urmeaza dupa zdrobirea autentica.
Daca mai ai inca un drum lung pana la zdrobire, as vrea sa nu descurajezi. si eu de pilda, am domenii in viata mea in care sunt doar la inceput.
Lumea are nevoie de vase zdrobite care s-au lasat modelate de mana Olarului Maestru si pot fi folosite acum pentru a turna viata curata, necontaminata in locurile parjolite din inimile altor oameni. "

 

clar delimitate cele doua domenii , si necesara aceasta delimitare in vederea propriei evaluari . Domnul sa te binecuvante sora pentru ca ai postat acest material . Har si pace de la Domnul nostru.
Adăugat în 25/06/2013 de Eufrosina
Statistici
  • Vizualizări: 1643
  • Descărcări: 2
  • Export PDF: 10
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni