Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Caracterul lui Daniel
Autor: Preda Liviu  |  Album: fara album  |  Tematica: Educatie
Resursa adaugata de Predaliviu in 20/02/2013
    12345678910 0/10 X

Daniel cap 2:1-49

 

In acest capitol subiectul principal este visul lui Nebucatnetar, dar pe langa aceasta aste fosrte frumoasa invatatura pe care o putem extrage din trairile lui Daniel.

Cunoastem istoria si vedem clar care era cerinta din acest capitol. Poate la un moment dat in viata ta vei avea un astfel de moment cand te vei gandi ca este crucial ca sa scapi cu bine din aceasta situatie. Vreau sa vedem foarte clar in versetul 13 ca legea deja se punea in practica.

Vreau sa vedeti foarte clar ca Daniel si prieteni lor nu erau in pericol de asi pierde reputatia de cititori sau de interpretatori in vise, ci erau pusi in pericol de asi pierde viata.

1.           Care este visul?  Ce am visat eu aseara?

2.           Care este interpretarea visului meu? Ce inseamna el? Imaginati-va puterea lui Nebucatnetar care a inceput sa omoare pe poporul sau, credeti ca ar fi facut rabat de la iudei-prinsi de razboi?

3.           Ce inseamna sa vorbesti cu minte si judecata? 

Daca taceai, filozof ramaneai!!

Daniel 2:14 "Atunci Daniel a vorbit cu minte şi cu judecată lui Arioc, căpetenia străjerilor împăratului, care ieşise să omoare pe înţelepţii Babilonului."

De multe ori te ia gura pe dinainte si odata iesite cuvintele nu le poti retrage inapoi. Si eu la randul meu am facut afirmatii de care nu sunt mandru si daca stau sa ma gandesc majoritatea certurilor si de familie ,prieteni,sau casnicie sunt din cauza guri si a limbii pe care nu o poti tine in frau!

Iacov 3:8 "dar limba niciun om n-o poate îmblânzi. Ea este un rău care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte."

A vorbi bine si la timp este un mare lucru. Invata sa vorbesti cu folos.  Inainte sa deschizi gura credeam ca esti  stupid, acum nu mai am nici un dubiu!!!

Iacov 3:8 "dar limba niciun om n-o poate îmblânzi. Ea este un rău care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte."

4.         Fi curajos, intelept, altruist.

Daniel 2:16 "Şi Daniel s-a dus la împărat şi l-a rugat să-i dea vreme ca să dea împăratului tâlcuirea."

5.             Cauta solutii!!

Daniel 2:17 "Apoi Daniel s-a dus în casa lui şi a spus despre lucrul acesta tovarăşilor săi, Hanania, Mişael şi Azaria," Daniel

Nimic nu poate fi mai corect decat sa impartasesti nevoia cu prietenii tai care sa se roage impreuna cu tine pentru aceasi cauza.Lucrul acesta era f.important pentru toti, vietile lor erau puse in pericol de aceasta decizie. Credeti ca imparatul avea chef sa astepte zile intregi dupa un raspuns?, NU.

6.             Nu uita sa fi multumitor!!

De multe ori cand esti in probleme vi inaintea lui Dumnezeu smerit si plin de lacrimi si gata sa faci orice promisiune numai ca sa trecu bine de problema care te afecteaza, dar uiti ca dupa rezolvare sa vi cu multumire. Daniel nici macar nu dadu-se raspunsul lui Nebucatnetar, nici macar nu primise confirmarea ca intradevar acesta este visul. Cred ca se putea gandi: daca nu a visat asta?

Ar a avut incredere in Dumnezeu si in ceea ce I s-a descoperit. Vrei sa descoperi voia lui Dumnezeu stai in lumina cuvantului Sau.

7.             Recunoaste victoria comuna!!

Daniel 2:23 "Pe Tine, Dumnezeul părinţilor mei, Te slăvesc şi Te laud că mi-ai dat înţelepciune şi putere şi mi-ai făcut cunoscut ce Ţi-am cerut noi; căci ne-ai descoperit taina împăratului!”

8.             Fi plin de bunatate!!

Daniel 2:24 "După aceea, Daniel s-a dus la Arioc, căruia îi poruncise împăratul să piardă pe înţelepţii Babilonului; s-a dus şi i-a vorbit aşa: „Nu pierde pe înţelepţii Babilonului! Du-mă înaintea împăratului, şi voi da împăratului tâlcuirea!”

Eu as fi asteptat,probabil, ca imparatul sa nimiceasca pe toti , ca sa mai dispara din competitie.

9.             Recunoaste autoritatea suprema intotdeauna!!

Daniel 2:28 "Dar este în ceruri un Dumnezeu care descoperă tainele şi care face cunoscut împăratului Nebucadneţar ce se va întâmpla în vremurile de pe urmă. Iată visul tău şi vedeniile pe care le-ai avut în patul tău:"

Eu  nu stiu prea multe, defapt daca sunt sincer cu mine nu prea stiu nimic, dar este cineva la care eu ma inchin, si EL le stie pe toate, inclusiv visul si interpretarea lui.

Trebuie sa iei decizii bune la vremea potrivita ca sa culegi binecuvantarile viitoare.!!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1850
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni