Atitudinea noastra in fata situatiilor limita
Autor: Andrei Bologa  |  Album: fara album  |  Tematica: Crizele vietii
Resursa adaugata de AndreiB in 01/08/2010
    12345678910 0/10 X

                                  ATITUDINEA NOASTRA IN FATA SITUATIILOR LIMITA

                                                       Iov 41:1-5, 42:1-6

Situatia lui Iov este oarecum situatia multor romani aflati atat in diaspora cat si in tara. Gasesc ca asemenarile sunt foarte apropiate, asa zisa "criza financiara" a afectat foarte multi crestini (in ciuda faptului ca ar trebui sa "cautam Imparatia", ca celelalte lucruri sa ne fie date pe deasupra).

Suntem mai mult ca niciodata critici cu D-zeu, la fel cum Iov, in cap 40, spune ca "a vorbit impotriva Celui Atotputernic", chiar L-a mustrat pe D-zeu. Cata asemanare intre Iov si crestinii secolului, nemultumitori, fara evlavie, critici la adresa Lui...

In diaspora, ma refer la Spania, asemanarea este si mai contrastanta, am avut mult, am pierdut, am castigat, ne-am obisnuit cu mult, si putinul pe care-l castigam acuma e considerat de noi de multe ori "situatie limita". Romanii isi parasesc apartamentele, ratele la banci se platesc greu...situatii limita, din punctul nostru de vedere..dar al D-lui?

In continuare, punctez cateva aspecte legate de increderea noastra in D-zeu sau cum ar trebui sa ne comportam in aceste situatii. Il luam ca exemplu pe Iov, pentru ca a inteles in final care a fost scopul incercarilor si, in ciuda faptului ca s-a revoltat, finalul este "o pocainta sincera,in sac si cenusa"

Cum trebuie sa ne comportam in fata acestor situatii!
Care trebuie sa fie atitudinea noastra!

1. TREBUIE SA RECUNOASTEM ATOTPUTERNICIA LUI D-ZEU: Cap 42:2

Daca ramanem constienti ca D-zeu este acelasi "ieri, azi si in veci", este un inceput al relatiei fructuoase cu D-zeu, care ramane stransa, in ciuda circumstantelor

2. TREBUIE SA RECUNOASTEM CA D-ZEU INCA FACE MINUNI: Cap 42:3

Minunile au fost dintodeauna o latura speciala a lucrarii Mantuitorului. Credem inca in puterea Lui de a vindeca bolnavii, a reda vederea orbilor, a ne da banii de chirie, serviciul necesar pentru a putea face fata cheltuilelilor zilnice, sau inca ne certam ca nu avem la fel ca "altii"

3. TREBUIE SA STAM DE VORBA CU D-ZEU: Cap 42:4

Rugaciunea este starea de vorba cu Dzeu, cat stam de vorba cu El, atat sta de vorba si El cu noi.

4. TREBUIE SA NE POCAIM IN SAC SI CENUSA: Cap 42:6

Pocainta noastra sincera vine in urma ascultarii si recunoasterii atotputerniciei Lui, a faptului ca poate face minuni, in felul acesta intodeauna vom face fata situatiilor limita.
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4664
  • Export PDF: 10
Opțiuni