Ziua tatalui
Autor: David Dutu Miclea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 13/06/2008
    12345678910 0/10 X

Imi aduc aminte, in anul 2006 am citit ce mare diferenta este intre ziua mamei si ziua tatalui. Citeam atunci de ziua mamei in USA se cheltuieste aprox.=$135 iar pentru ziua tatalui aprox.=$15 o cravata, ce mare diferenta. Dar ori cum am privi lucrurile TATAL ramin tot TATA si MAMA tot MAMA.

Amintesc citeva feluri [tip de] tati:

1. INRESPONSABILI - cei ce nu isi asuma nici o responsabilitate in cresterea copiilor. Asemenea tati privesc copilul ce creste in casa nu mai mult decit un alt numar in familia lor ce trebuie hranit si ingrijit.

2. NEATENTI - Tati ce nici nu observa caci in casa lui mai are un copil [un nr. in plus]. Pentru asemenea tati copilul nu este mai mult decit o persoana care atunci cind va face taxele la sfirsitul anului isi va descarca venitul raportind o persoana in plus.

3. DICTATORI - Tati care privesc copilul nu mai mult decit finta unde isi descarca nervi, finta pe care o poate dicta in frica sa faca tot ce ii ordona fara sa vocifereze.

4. BUNI [RESPONSABILI, ATENTI, INTELEGATORI] - Findca e ziua tatalui sa vorbim despre a patra categorie de tati, fara sa uitam caci chear daca cel caruia ii spunem tata se incadreaza in una din cele trei categorii el ramine tot Tata si trebuie sa ii dam cinstea de TATA.

NOE - un tata pozitiv,ce a stiut sa isi conduca familia sa fie salvata.

AVRAAM - Tatal tuturor credinciosilor, tatal ce ne-a aratat ca se poate trai prin credinta. Un tata grijuliu pentru toti din casa pina si pentru cei de neam [LOT] Un tata iubitor.

IOV -Tatal ce a privit crestera copiilor cu o mare responsabilitate, ingrijire materiala, dar si ingrijire spirituala [se ruga pentru copii si ii aducea inaintea Domnului sa fie iertati]

TATAL FIULUI RISIPITOR - Tatal care a iubit si pe cel plecat ca si pe cel ramas. Un tata vegheator isi astepta copilul
sa se intoarca. Un tata ce isi arat dragostea chear daca copilul plecat ia risipit averea. Un tata ce tot deauna pastreaza ceva mai bun pentru copilul lui: haina cea mai buna innelul in deget inclatamintea de fiu, vitelul cel ingrasat, si veselia
cea mai mare. [tot ce e mai bun pentru fiul meu].

TATAL CERESC - Tatal care a dat ce a avut mai scump pe Fiul ISUS pentru noi totii a dat totul pentru a face intregirea
familiei acolo in SLAVA LUI DUMNEZEU. UN TATA DEOSEBIT. Tatal pe care sa IL proslavim in fiecare zi.

Daca avem harul de a mai trai tata sa ii dam respectul cuvenit de tata si sa implinim cuvintul Bibliei; CINSTESTE PE TATAL TAU...Sa facem lucrul acesta nu numai de ziua tatalui ci in fiecare zi.

Iar acum cind sarbatorim ZIUA TATALUI [un telefon. un cuvint respectos, o masa buna totul pentru TATA]

SA INALTAM O RUGACIUNE PENTRU TATA dar SA NU UITAM SI O FLOARE PENTU MAMA SI O RUGACIUNE.

AMIN
 



ce fain
ce super
Adăugat în 23/02/2010
LECTIE PENTRU NOI
DA CRED CA ESTE O LECTIE PENTRU NOI TOTI ADICA PENTRU TATI, SI SINT SIGUR CA FIECARE TATA DACA AR CITI SAR SCHIMBA PE SINE INSUSI CIT MAI CURIND POSIBIL. DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE PENTRU O ASA ANALIZARE SI KLASIFICARE PE CARE ATI FACUTO. SUPER
Adăugat în 04/02/2011 de DANUTZU
Statistici
  • Vizualizări: 5358
  • Export PDF: 6
  • Comentarii: 2
Opțiuni