Cununi pentru credinciosi
Autor: David Dutu Miclea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 11/06/2008
    12345678910 0/10 X

Cit de frumos [stralucitor] este aparitia soarelui dupa o zi plina de nori si ploaie!, dar cit de mareata va fi ziua cind credinciosi vor primi cununa pe care Domnul Isus o va da tuturor celor ce l-au urmat fideli [credinciosi]. Sa privim la cununile ce sint pregatite pentru credinciosi:

1. CUNUNA BUCURIEI: Isaia 51:11.

Profetul Isaia vede prin Duhul Domnului o zi in care durerea si gemetele vor fugi. Rscumparati se vor intoarce plini de veselie si bucurie cu cintari de biruinta, avind capul incununat cu cununa BUCURIEI.

2. CUNUNA IMPARATEASCA: Isaia 61:3.

Ce binecuvintata va fi ziua cind in loc de cenusa celor intristati le va fi data o cununa IMPARATEASCA.

3. CUNUNA CINSTEI: Psalmii 8:4-5.

Omul a pierdut prin caderea in pacat cinstea si onoarea de a sta in Eden, dar Dumnezeu a privit spre el [ca sa-l bage in seama] si L-a incununat cu o cununa a CINSTEI.

4. CUNUNA SLAVEI: 1 Petru 5:1-4.

Apostolul Petru sfatuieste pe presbiteri sa pastoreasca turma lui Dumnezeu:
- pazindu-o.
- sa nu priveasca ingrijire turmei o obligatie, ci de buna voie.
- sa ingrijasca turma dupa voia lui Dumnezeu.
- totul de buna voie si cu o lepadare de sine
- fara a stapini ci facindu-se pilda turmei.
- nu pentru un cistig mirsav ci totul pentru turma incredintata la gindul caci Marele Pastor Se va arata si L-e va da cununa care nu se va vesteji, cununa SLAVEI.

5. CUNUNA CARE NU SE POATE VESTEJI: 1 Cor. 9:24-25.

Apostolul Pavel ne invata sa; alergam in asa fel ca sa capatam premiul, sa ne supunem la toate infrinarile cerute pentru o cununa CARE NU SE POATE VESTEJI.

6. CUNUNA NEPRIHANIRI:
2 Tim 4:7-8.

Apostolul Pavel isi vede cararea vieti sfirsita lupta terminata cu bine, credinta pazita, mai observa caci Domnul Judecatorul cel drept il asteapta cu cununa, in generozitatea lui, Pavel spune si ceice au iubit venirea Lui vor primi aceiasi cununa A NEPRIHANIRI.

7. CUNUNA VIETI: Iacov 1:12, Apoc 2:10.

Ispitele ne incearca in fiecare zi, dar rabdind ispita dupa ce vom fi gasiti buni, celor ce-L iubesc, Dumnezeu a fagaduit caci le va da cununa VIETI. Tuturor ce vor ramine credinciosi pina la moarte vor avea si ei parte de cununa VIETI.

O Doamne la marea zi a rasplatirilor am vrea sa fim si noi acolo asteptind sa fim incoronati cu cununa ce ne va fi oferita de Tine.

AMIN.
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4002
  • Export PDF: 8
Opțiuni