Evanghelia valoarea suprema
Autor: David Dutu Miclea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 16/09/2008
    12345678910 0/10 X

GALATENI CAP 1

Dupa introducere si urarile de sanatate, apostolul Pavel prezinta doua dintre marile scopuri pentru care a scris epistola.

1 Nu toti care propovaduiesc Evanghelia au frica de Dumnezeu,acestia incearca sa schimbe adevarata Evanghelie. Apostolul ne avertizeaza caci sa nu primim asemenea oameni, care aduc o alta evanghelie, ci mai degraba sa fie anatema. Galateni 1:8-9.
2 Adevarata Evanghelie.

EVANGHELIA 

a - Vestea buna, prin care se descopere un Mintuitor [ISUS HRISTOS] pentru noi oamenii care am fost departe de Dumnezeu, dar prin El am devenit copii a lui Dumnezeu.
b - Cuvintul lui Dumnezeu.

CRITERILE PRIN CARE DETERMINAM VALOAREA UNUI LUCRU SAU A UNEI FINTE, NE POT AJUTA SA DETERMINAM SI VALOAREA EVANGHELIE.

1. Valoarea este determinata de ORIGINALITATE:

Lucruri antice [masini, tablouri] prezinta o valoare mai mare decit lucrurile recent aparute. Finta omeneasca primeste valoare in raport de pozitia sociala, bogatie, nume, caracter s.a.m.d. Privind Evanghelia [Cuvintul lui Dumnezeu] capata cea mai mare valoare caci obirsia ei este din Dumnezeu. Ioan 1:1-2, Prov. 8:22-31.
Sa pastram Evanghelia curata ne alterata [sa nu o modificam] ne scotind, nici sa nu adaugam nici macar un cuvint din Ea, sa raminem la cele scrise. 2 Cor. 4:2.

2. Valoarea este determinata de EFICACITATEA ei:

Evanghelia ne prezinta un Mintuitor care este speranta salvari noastre, celelalte religi ale lumi nu au un asemenea Salvator
Ea se raspindeste datorita fortei de care este condusa. Pavel spune caci Evanghelia este Putere lui Dumnezeu. 1 Cor. 1:18. Romani 1:16. Evanghelia are putere de a lucra la convertirea oamenilor, la vindecarea trupului in orice boala ar fi, la
transformare oamenilor de a deveni copii a lui Dumnezeu, la eliberare din orice lant ar fi tinuti oameni de diavolul. Marele Napoleon ajunge sa recunoasca caci cu toata tactica militara ce a avut-o nu a reusit sa cucereasca lumea asa cum a
cucerit-o Isus fara arme ci doar prin Evanghelie si iubire, spunea Napoleon ma-i invins Nazarinene esti mai bun ca mine.

3. Valoarea este determinata de CONTINUTUL EI:

Aurul are valoare dupa carate: 10, 18, 24...Evanghelia este alcatuita din: Cuvintul lui Dumnezeu si ungerea divina. Se poate observa in ziua Cincizecimii, cind un simplu pescar cu cuvinte simple dar cu o ungere de sus, a facut pe cei
aproape trei mii de suflete sa isi vada gresala ce au facut-o si sa ceara iertare cu gindul indreptari. Fapte cap. 2.

4. Valoarea este determinata de DURABILITATEA EI: 

- calitatea de a rezista in intemperiile vremilor. In ciuda faptului caci apostolul Petru spune caci toate lucrurile au sa se strice si putem sa vedem bine lucrul acesta, Evanghelia a rezistat, pentru ca este Cuvintul lui Dumnezeu si ramine in veac. 1 Petru 1:25. Dumnezeu isi pastreaza Cuvintul Matei 24:35. Cuvintul lui Dumnezeu dainueste vesnic in
ceruri. Ps. 119:89. A rezistat in vremea comunista si rezista si in fata celor ce au incercat sa o distruga, caci este vesnica.

5. Valoarea sta in AUTORIZAREA EI:

Isus a autorizat Evanghelia cu putere sa fie transmisa pina la marginile Pamintului in acelasi timp ia autorizat si pe cei ce
transmit Evanghelia. Fapte 1:8 Marcu 15-16, Matei 24:14.

Da pentru o EVANGHELIE CU O VALOARE DE NE EGALAT se merita sa ascultam ce spune Pavel: fac tot ce imi sta in putinta ca sa am parte de EA.

CONCLUZIA:
Apostoli au platit cu viata lor [taiati in doua, decapitati, restegniti, jupoiati de piele, aruncat in cazanul cu ulei clocotind, strapuns cu sulita, tiriti in piata cetati, improscati cu pietre, batuti si schinguiti] au dat pretul SUPREM si daca puteau dadeau si mai mult. Crestini de a lungul vremi au pus valoare pe Evanghelie, acum e generatia noastra si timpul ce ni-l ofera Dumnezeu ce valoare acordam pentru Evanghelie? ce pret vrem sa dam ca sa avem si noi parte de EVANGHELIE?

AMIN

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3403
  • Export PDF: 3
Opțiuni