„Săptămâna Mare – Miercuri – IUDA, OMUL DIN IAD ȘI TRĂDĂTORUL DOMNULUI HRISTOS
Autor: Anonim.  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 20/04/2022
    12345678910 0/10 X

„Săptămâna Mare – Miercuri – IUDA, OMUL DIN IAD ȘI TRĂDĂTORUL DOMNULUI HRISTOS

Cine a fost cu adevărat Iuda Iscarioteanul? Vom vedea imediat. Mulți oameni încearcă să-l scuze de parcă ar fi fost un patriot, iar Domnul Hristos l-ar fi dezamăgit pe Iuda pentru că nu i-a eliberat pe evrei de sub stăpânirea romană.

1. Iuda Iscarioteanul a fost profețit de David în Psalmul 69:25 și în Zaharia 11:13. Versetul 13 din Zaharia afirmă că valoarea pe care Israel a pus-o pe Dumnezeul lor a fost de 30 de arginți. În banii de astăzi, 30 de arginți valorează 197 USD.

2. În 2 Corinteni 9:15, Domnul Hristos este înfățișat ca darul cel de nedescris al lui Dumnezeu. Aceasta este realitatea - valoarea Domnului Hristos nu poate fi exprimată. Iscarioteanul era demonul cu misiunea de a-l distruge pe Mesia. La începutul primului  an al lucrării Sale de slujire, Domnul Hristos îl numește pe Iscariotean diavol, Ioan 6:70.

3. În Exod 21:32, prețul unui sclav era de 30 de arginți. Preoții cei mai de seamă i-au oferit lui Iuda 30 de arginți pentru a-L trăda pe Domnul Hristos. Atât mari preoți, cât și Iuda aveau o ură totală față de Domnul Hristos. Evangheliile îl înfățișează pe Iuda ca un hoț și un iubitor de bani.

4. Domnul i-a oferit lui Iuda o ultimă șansă la ultima cină, știind cu siguranță că Iuda va respinge oferta lui Isus. În schimb, a intrat Satana în Iuda. Aceasta este o implicație teologică uriașă. Oamenii cu natură demonică nu vor primi oferta mântuirii nici de la Domnul Hristos Însuși. Iuda Iscarioteanul era omul diavolului. În Faptele Apostolilor 1:25 se spune că s-a dus la propriul lui loc, adică a mers în iad unde îi era locul de la început.

5. Aplicație: Este înfricoșător, dar un trădător ca Iuda este în fiecare biserică. Diavolul își plantează urmași în fiecare comunitate creștină și în fiecare țară creștină, ca să facă rău credincioșilor. Haideți să mulțumim profund lui Dumnezeu Tatăl pentru că ne-a ales  de la început pentru mântuire.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1018
  • Export PDF: 3
Opțiuni