Zdrobirea - scopul zdrobirii in viata credinciosului.
Autor: Charles Stanley  |  Album: Zdrobirea  |  Tematica: Suferință
Resursa adaugata de pastorraulpescaru in 06/02/2018
    12345678910 0/10 X

Zdrobirea – Scopul

Zdrobirea este calea lui Dumnezeu pentru a frange o viata egoista, autocentrata, cu scopul de a putea sa-si faca lucrarea prin El.  

Independenta din noi, ne face sa fim ceea ce suntem.

De aceea Dumnezeu ne zdrobeste ca sa putem fii ceea ce El vrea sa fim.

Sa poata modela in noi chipul lui Isus Hristos.

Asa ca Dumnezeu va zdrobi toate domeniile din vaita unui om  care vor fi aduse in supunere si daruire fata de Dumnezeu si fata de voia Sa. Pentru ca acesta este planul Sau ca tu si eu sa nu fim controlati de fire, carne, ci de Duhul lui Dumnezeu. Sa nu fim controlati de cele 5 simturi, ci de Duhul Sfant pe care Dumnezeu l-a pus in noi ca sa ne aduca viata lui Dumnezeu.

Care sa modeleze viata noastra. Sa creeze un anturaj care sa fie propice lucrarii Sale.

Acesta este scopul lui Dumnezeu pentru fiecare din noi.

Zdrobirea – scopul lui Dumnezeu.

De ce ne zdrobeste Dumnezeu?

De ce suntem apasati si loviti si chinuiti?

Ca sa  ajungem sa ne supunem voii lui Dumnezeu.

Sa gasim in voia Sa placerea vietii noastre.

De ce Dumnezeu nu se opreste din a lucra acesta in noi?

Doua motive pentru care Dumnezeu ne zdrobeste:

               1. MATURITATE SPIRITUALA

Dumnezeu ne zdrobeste ca sa ne maturizeze: in procesul de maturizare vorbim de 3 lucruri pe care trebiue sa fim capabili sa le facem:

-      SA TE SCHIMBI, schiambarea, daca nu te schimbi nu poti sa cresti in maturitate, maturitatea inseamna schimbare. Schimbarea gandirii, sistemului de valori, schimbarea comportamentului, schimbarea atitudinilor, schimbarea preocuparilor si a cautarilor.

-      SA CRESTI, maturitatea cere crestere, crestere in dependenta, crestere in calauzirea Duhului, crestere in Cuvant, crestere in asemanarea cu Isus, crestere in dedicare, crestere in  omul dinlauntru.

-      SA FII ZDROBIT, zdrobirea, este lucrarea lui Dumnezeu PRIN care Dumnezeu ne confrunta pe noi cu egoismul nostru cu independenta noastra si care vrea sa ne aduca la starea in  care sa se poata manifesta pin noi.

Acea stare naturala in care ne-am nascut, pe care o purtam in noi si cu noi pretutindeni.

Care ne face sa actionam independent de Dumnezeu si voia Sa.

ZDROBIREA ESTE CALEA LUI Dumnezeu DE A NE ADUCE IN SUPUNERE, ASCULTARE SI DEPENDENTA. De a ne putea folosi pentru slava sa.

Viata lui Moise:

Dupa moartea lui Iosif – evreii au devenit sclavii egiptenilor. Moise se naste tocmai in acest timp. In care faraon dorea sa-i ucida pe evrei si pe toti baietii care se nasteau.

Dumnezeu avea un plan cu Moise asa ca desi vremurile au fost tulburi a fost crescut de mama sa in curtea lui Faraon.

Crescut – omoara un egiptean – asa ca a fugit in desert. Ca sa-si salveze viata. 40 de ani a petrecut in desert ca pastor.

De ce l-a zdrobit Dumnezeu  pe Moise?

Era omul ales de Dumnezeu pentru a elibera poporul din robie. Pentru a sta in fruntea lui si al reprezenta pe Dumnezeu.

Dumnezeu l-a ales pentru acest scop. De ce avea nevoie de zdroire un astfel de om? Care avea destule calitati, scoala si intelepciune, stia resursele.

Dumnezeu a inceput sa lucreze in viata sa. In acelasi fel cum lucreaza si in viata ta si a mea. Ca sa-l pregateasca pentru scopul sau, trebuia sa-l zdrobeasca pe Moise in asa fel incat sa nu mai poata depinde de orice altceva decat de Dumnezeu.

El trebuia sa fie zdrobit pentru a putea fi folosit in scopul intentionat de Dumnezeu, pentru a pute asculta de Dumnezeu si numai de El.

Ca sa poata sa-si elibereze poporul. Ca toata lucrarea sa poata fi a lui Dumnezeu si numai El sa primeasca credit pentru toata lucrarea aceasta.

Dumnezeu il lasa pe Moise sa omoare un egiptean ca sa il poata duce in pustie. Scopul lui Dumnezeu pentru al zdrobi este pentru maturitatea spirituala. Dumnezeu incepe procesul de al pregati pe Moise pentru planul sau.

Nu dorea sa-l faca pe Moise mai faimos, mai puternic, mai influent si mai popoular. Nu aceasta este maturitatea sp.

Maturitatea spirituala este sa traiesti dependent de Dumnezeu si aceasta sa-ti fie deajuns. Sa te bizuiesti in totul numai pe Dumnezeu.

l-a dus in departarea deserutlui, unde si-a pierdut familia, si—a pierdut pozitia de la palat, si-a pierdut privilegiile, si-a pierdut posesiunile, a pierdut tot ce a putut acapara in 40 de ani. Si-a pierdut puterea, prestigiu si influneta.

Dumnezeu l-a dezbracat pe Moise de tot ce era el. acum este in desert la o turma de oi.

El l-a schimbat pe Moise dintr-un om influent intr-un pastor de oi.

i-a schimbat locuinta din palat intr-un cort.

i-a schimbat locatia dintr-un oras mare in desert.

i-a schimbat atitudinea de la mandrie si siguranta de sine, la umilinta si dependenta.

Dumnezeu a schimbat totul legat de Moise.

i-a schimbat tinta, dintr-o focalizare asupra sa, asupra lui Dumnezeu

i-a schimbat metodele din metodele sale in metodele lui Dumnezeu,

cu toata intelepciunea, cunostina si abilitatile pe care le avea Moise, Dumnezeu l-a schimbat.

De ce l-a schimbat?

Pentru ca toate acestea erau piedici in calea eficientei sale in mana lui Dumnezeu.

Acum idea lumii este sa alegi omul cel mai capabil, cel mai inzestrat si cel mai bine pregatit, cel mai puternic, cel mai cel, insa ideea lui Dumnezeu este ca alege pe cel slab, cel ce nu are nimic, pe cel ce devine total dependent de Dumnezeu si de puterea Sa, pentru ca acolo este locul in care se vede si se manifesta puterea si maretia lui Dumnezeu.

Acolo in desert Moise era un nimeni, era doar un pastor, a fost cineva mare insa nu mai este.

Poate te intrebi asta oare vrea Dumnezeu de la fiecare din noi?

Mai intai nu trebuie sa te ingrijorezi de asta; tu nu esti fiul lui faraon. Insa Dumnezeu foloseste acelasi principiu, Dumnezeu lucreaza in viata ta si a mea nu ca sa devenim faimosi, proeminenti, sau prestigiosi.

Nu acesta este scopul sau cu vietile noastre.

Scopul sau cu viata mea si a ta este sa ne aduca la starea de recunoastere a goliciunii noastre si la totala dependenta de Dumnezeu si numai de el.

Poate ca ti- a dat pozitia de bogat sau de faimos, sau de afacerist insa oricand oricare din acestea pot sta in calea toatalei tale dependente de Dumnezeu,   iar scopul sau ca tu sa fii o exprimare a Fiului sau poate sa fie distrus.

Am sa va arat cu se petrece aceasta in viata lui Moise.

El trebuia sa fie gata de a sta in fata unei multimi de peste un milion de oameni si sa spuna: eu va voi elibera din aceasta stare.

Vom vedea cat este de greu sa muti un milon de oameni dintr-un loc in altul.

De ce l-a tinut 40 de ani in desert. Pentru al zdrobi si iara al zdrobi pana nu mai rame nici un resentiment in viata lui. Pentru a elimina din viata sa, determinarea de sine, manie, ura si resentimentele. „ ma voi duce, voi face cutare si cutare. ”

Ma voi duce si-i voi elibera. Eu voi face.

Dorea sa-l duca la punctul in care sa nu se poata increde in nimic decat in Dumnezeu si numai Dumnezeu.

40 de ani i-au trebuit lui Dumnezeu pentru al zdrobi pe Moise si pentru al curata de rautatea din el. de ostolitate. Pentru ca daca se intorcea in Egipt cu planurile sale nu ar fi reusit sa faca nimic.

Uneori asa facem si noi – vrem sa facem lucrarea lui Dumnezeu cu planurile si resursele noastre. Asa ca El are de zdrobit multe in noi pentru a fi gata sa spunem: Da Doamne, Da Doamne. Da. Asa cum vrei tu!

In deser Moise nu mai avea absolut nimic decat pe Dumnezeu.

Trebuie sa realizezi ca Dumnezeu lucreaza prin vietile acelora care recunosc ca sunt goi si ca sunt neputinciosi fara El. si ca nu vor putea nimic fara intervenitia Sa miraculoasa.

O poti face prin Duhul sau prin fire.

Sa nu facem nimic bazandu-ne pe experienta si cunostina noastra pe resursele noastre.

Pentru ca Planul lui Dumnezeu este ca Fiul sau sa ia tot mai mult chip in noi in vietile noastre. Sa traiasca el in noi si prin noi sa se manifeste in lume.

De aceea trebuie sa fii zdrobit. Ca sa se poata vedea Isus in El.

Asa ca Dumnezeu incepe sa zdrobeasca si sa zdrobeasca – tot ce este nefolositor in tine. El nu-ti frange duhul ci vointa. Nu are de-a face cu trupul ci cu caracterul.

El vrea sa-ti revitalizeze Duhul. El vrea sa fie acolo El doar El. pentru ca atunci cand il ai pe Dumnezeu El iti este deajuns.

In El ai totul.

Dumnezeu a incepul sa-l maturizeze pe Moise zdrobind totul in el. ca sa nu mai aiba nimic altceva decat pe Dumnezeu.

Un alt scop al zdrobirii pe care Dumnezeu il pastreaza in mintea SA.

 

               2. O LUCRARE SUPRANATURALA.

Poate spui este prea de tot pentru mine.

Hai sa ne gadim la o mama.

Oare este asa de usor pentru o mama sa creasca o casa cu copii spirituali si care sa cunoasca caile Domnului si sa fie gara sa umble in ele.

Este oare o slujba asa de usoara incat nu ai nevoie de putrea Sa?

Poate spui eu nu am o lucrarea?

Poate spui ca mama lui Moise nu a avut nici o lucrare?

Lucrarea ei era ca l-a adus in lume pe Moise, ca l-a hranit si l-a educat.

Sa privim la lucrarea acestui om.

El era cu totul sceptic in tot ce-i spuse-se Dumnezeu.

Acum imaginati-va ce spunea Moise:

La tot ce-i spuse-se Dumnezeu.

Oraganizeaza evreii, cum sa te prezinti in fata lui Faraon, cum sa spui cine te-a trimis. Ce sa faci ca sa-l determini pe acesta.

Apoi cum sa-i tii pe acestia impreuna in calatorie, cum sa-i hranesti, cum sa le dai apa haine si altele.

Insa acum Moise fii gata pentru ca pamantul pe care stai este sfant.

Dumnezeu i-a oferit toate detaliile pentru orice lucrare buna.

Daca te uiti la sarcina pe care i-a dat-o Dumnezeu sa scoata poporul din Egipt sa-l duca in tara promisa, sa-l instruiasca in toate legile Sale si sa-si faca astfel numele de slava printre natiuni. Te gandesti ca Moise nu era capabil de o asa lucrare. Insa Dumnezeu da.

Sarcina aceasta era peste puterile umane. moise nu putea sa faca niciodata asa ceva. Moise putea sa faca din ce stia el, insa nu reusea sa faca nimic.

Dumnezeu i-a spus insa lui  Moise – du-te si spune ca Eu sunt cel ce Sunt. Puternicul Eu sunt.

Cand Dumnezeu te cheama la o sarcina El nu-ti da toate detaliile dintr-o data, trebuie sa astepti.

Moise te trimit, daca ii spuse-se toata povestea ca va merge inaintea lui faraon  ca va fi celce va orchestra cele 10 urgii ca va despartii marea rosie si va trece ca pe uscat. Moise pote credea ca viseaza.

Asa ca Dumnezeu ii ofera numai cat era nevoie ca sa poata purta.

Asa ca Dumnezeu ii spune Moise tu du-te si sa stii ca Eu voi fi cu tine.

De ce l-a zdrobit Dumnezeu – ca sa poata ajunge in prezenta lui Faraon doar cu un toiag de pastor care insa reprezenta prezenta lui Dumnezeu. Era tot ce avea.

Ce face Dumnezeu? Nu doar ca vrea sa elibereze insa trimite lucrari supranaturale.

Zici ca Moise aduce urgiile, ca moise scoate poporul ca el desparte marea ca el poarta poporul, insa ce facea Moise – doar asculta instructiunile de la Dumnezeu.

 Dumnezeu si-a asumat toate consecintele pentru toate lucrarile. Suprantural in tot ce face. Insa ceea ce a cerut Dumnezeu a fost sacrificiu

Moise trebuia sa se sacrifice pentru a trai voia lui Dumnezeu. Nu conta ce vrea poporul tu trebuie sa fii omul a ceea ce vreau Eu.

Asa ca de multe ori a avut de suferit din partea poporului, insa a ramas omul lui Dumnezeu.

Noi am vrea sa fim oamenii lui Dumnezeu insa fara sa ne sacrificam, fara sa fim respinsi si tradati, fara sa avem de infruntat pericole si tensiunii, fara zdrobire si fara maturitate. Am vrea ca Dumnezeu sa ne raspunda imedit la rugaciuni dulci si totul sa fie roz.

Nu se poate asa!

Poti sa-ti imaginezi ce credinta trebuia sa aiba Moise cand a vazut toate minunile lui Dumnezeu. Cand faraon era turbat de manie si era gata sa-i linzese.

Ce credinta trebuia sa aiba Moise cand toti murmurau si el statea inaintea Marii Rosii.

Ce credinta trebuia sa aiba cand tot poporul era flamand si cartea si se gadeau la egipt mai mult decat la tara promisa?

Credinta reala intr-un Dumnezeu real si supranatural.

Sa fii respins si totusi sa stai in slujba lui Dumnezeu.

Moise ce ai? Nimic! Asa este pentru ca Eu le am pe toate.

Ce dialog maret.

Si cate ganduri avea Moise Dumnezeu toate le potrivea. Moise stia ca noaptea desertul este rece, asa ca a timis un nor de foc sa-l pastreze cald. Ziua era asa de fierbinte ca te cocea, de aceea Dumnezeu ii insotea intr-un mor care tinea racoarea peste popor.

Si toate acestea in mod supranatural;

Si cate minuni a facut Dumnezeu prin Moise. Si toate au inceput cu chemarea Sa. Doamne insa eu nu pot sa vorbesc in public, nu stiu sunt neputincios. Apoi dupa cativa ani sa stai in fruntea unui popor de 2, 5 mil si sa-i inveti Legea lui Dumnezeu, este numai prin putere divina.

Concluzie:

Cum a reusit sa faca Dumnezeu acestea? Prin faptul ca a zdrobi tot ce era in viata lui sa incat nu i-a mai ramas altceva decat Dumnezeu.

Promisiunea Sa a fost „Eu voi fi cu tine”

Ce promisiune? Aceasta o avem si noi si inca mai presus de aceata.

Dumnezeu a promis nu ca va fi cu tine, ci ca va in tine ca te locuieste. Ca vrea sa mearga cu tine, sa fie in tine. Pin Duhul Sfant.

Este aceiasi putere Supranaturala – care a facut minunile in Egipt care a despicat Marea. Este aceiasi putere a Duhului aceea care vrea sa ne locuiasca pe deplin. In fiecare moment al vietii mele.

Poate te intrebi: de ce nu face Dumnezeu semne si minuni asa si in viata  mea?

Pentru ca poate esti prea incapatanat ca sa te lasi zdrobit de El, esti prea egoist si mult prea egocentrat. Ca sa te poata zdrobi si folosi cu putere.

            Vedem ca zdrobirea este metoda lui Dumnezeu nu a oamenilor. Este calea pregatirii, iar masura folosirii noastre este masura in care ne lasam zdrobiti de El.

            Vrei sa traiesti scopul lui Dumnezeu pentru care te-a creat?

O, dar, - vrei sa lasi astea laoparte. Si sa termini odata pentru totdeauna cu dar.

Dumnezeu va folosi orice om care se va lasa zdrobit de El. Moise, Ghedeon, David, Isus, Pavel.

            Care sunt lucrurile din viata ta de care te tii si care nu vrei sa le predai lui Dumnezeu? Asa incat El sa te poata folosi la maxim?

Care este dorinta de care te tii prin independenta asa incat nu vrei sa cedezi toatal? Asa incat sa fii matur si sa fii omul pe care Dumnezeu vrea sa fii.

Vrei sa descoprei scopul lui Dumnezeu cu viata ta, sa descopera puterea lui Dumnezeu care sa lucreze in tine si prin tine? Vrei sa descoperi liberatatea in Duhul? Iata unde incepe totul: Spune-i Domnului cu toata umilinta: Doamne sunt gata sa ma zdrobesti. Sa zdrobesti totul in mine sa poti sa ma pregatesti pentru lucrarea pe care o ai cu mine in lumea aceasta. Esti gata sa-i spui asta Domnului?

Esti gata sa spui ia-ma, zdrobeste-ma, condu-ma, remodeleaza-ma?

Daca nu esti gata de ce nu esti gata?

Sa primesti o noua viziune a scopului lui Dumnezeu pentru viata ta? O noua liberatate in duhul si o noua putere in slujba ta?

Moise a fost gata. Si Dumnezeu a dorit sa-l invete ceva: ca sarcinile imposibile sunt insotite de fagaduinte supranaturale. Dumnezeu i-a promis lui Moise insotirea Sa.

Cel mai intalept lucru din viata ta este sa-i spui Domnului chiar acum: Doamne zdrobeste-ma.

Ca restul vietii tale sa poti trai viata Sa. Sa poata El sa-si implineasca scopul prin tine.  

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3545
  • Export PDF: 8
Opțiuni