De ce ingaduie Dumnezeu boala?
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Boală
Resursa adaugata de cioanas in 09/06/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

De ce ingaduie Dumnezeu boala?

 

1. Dumnezeu ingaduie boala ca sa-si arate slava

 

Ioan 9:1-3 Cand trecea, Isus a vazut pe un orb din nastere.  

2 Ucenicii Lui L-au intrebat: "Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" Isus a raspuns: "N-a pacatuit nici omul acesta nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.

 

2. Dumnezeu ingaduie boala datorita pacatului, ca o pedeapsa:

 

 Corinteni 11:27-30 De aceea, oricine mananca painea aceasta sau bea paharul Domnului in chip nevrednic, va fi vinovat de trupul si sangele Domnului.  Fiecare sa se cerceteze, dar, pe sine insusi, si asa sa manance din painea aceasta si sa bea din paharul acesta. Caci cine mananca si bea isi mananca si bea osanda lui insusi, daca nu deosebeste trupul Domnului. Din pricina aceasta sunt intre voi multi neputinciosi si bolnavi, si nu putini dorm. 

 

3. Dumnezeu ingaduie boala ca o incercare

 

Iov 2:3-6 Domnul a zis Satanei: "Ai vazut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihana si curat la suflet. El se teme de Dumnezeu si se abate de la rau. El se tine tare in neprihanirea lui, si tu Ma indemni sa-l pierd fara pricina."  Si Satana a raspuns Domnului: "Piele pentru piele! Omul da tot ce are pentru viata lui. Dar ia intinde-Ti mana si atinge-Te de oasele si de carnea lui, si sunt incredintat ca Te va blestema in fata." Domnul a zis Satanei: "Iata, ti-l dau pe mana: numai cruta-i viata." 

 

4. Dumnezeu permite boala ca sa desavarseasca credinta noastra

 

 Iac 1:2-4-Fratii mei, sã priviti ca o mare bucurie cînd treceti prin felurite încercãri, ca unii cari stiti cã încercarea credintei voastre lucreazã rãbdare.Dar rãbdarea trebuie sã-si facã desãvîrsit lucrarea, pentruca sã fiti desãvîrsiti,întregi, si sã nu duceti lipsã de nimic.

 

5. Dumnezeu ingaduie suferinta prin boala, ca sa traim cu anticipatia slavei viitoare

 

 Rom 8:18-25-Eu socotesc cã suferintele din vremea de acum nu sînt vrednice sã fie puse alãturi cu  slava viitoare, care are sã fie descoperitã fatã de noi. De asemenea, si firea asteaptã cu o dorintã  înfocatã descoperirea fiilor lui Dumnezeu.Cãci firea a fost supusã desertãciunii-nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o-cu nãdejdea însã,cã si ea va fi izbãvitã din robia stricãciunii, ca sã  aibã parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu. Dar stim cã pînã în ziua de azi, toatã firea suspinã si sufere durerile nasterii. Si nu numai ea, dar si noi, cari avem cele dintîi roade ale Duhului, suspinãm în noi, si asteptãm înfierea, adicã rãscumpãrarea trupului nostru.Cãci în nãdejdea  aceasta am fost mîntuiti. Dar o nãdejde care se vede, nu mai este nãdejde: pentrucã ce se vede, se mai poate nãdãjdui? Pe cînd, dacã nãdãjduim ce nu vedem, asteptãm cu rãbdare.
                

6. Dumnezeu cizeleaza caracterul nostru prin boala (asa ca la Iov, a fost incercat si a devenit mai  puternic)

 

Iacov 1:2-4 Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări,  ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, casă fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. 

 

7. Dumnezeu ingaduie boala, ca sa ne invete cum sa ne apropiem de alti oameni, cand o facem asta pentru cei bolnavi de fapt o facem pentru Domnul Isus

 

Matei 25:36 am fost gol, si M-ati imbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine."

 

Simion Ioanas

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4884
  • Export PDF: 12
  • Favorită: 1
Opțiuni