Actualizarea profetiilor din Orientul mijlociu
Autor: J. D. Farag  |  Album: fara album  |  Tematica: Apocalipsa
Resursa adaugata de Mesagerum in 27/10/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Predica de pe 14 octombrie 2012 – de J.D. Farag

…In fiecare duminica dimineata facem o actualizare a profetiilor inainte de lectia la care am ramas, in cartea „Romani“. De cele mai multe ori actualizarea dureaza 20, 30 de min., cateodata mai mult.

Noi credem cu adevarat ca traim in ultimile momente ale istoriei omenirii si ca urmatorul eveniment pe ceasul profetic al lui Dumnezeu, este rapirea bisericii care poate avea loc in orice moment pentru ca nu exista nimic care trebuie sa se intample inainte de rapire.

Pentru profetia de astazi am sa pictez panza profetica cu o pensula groasa a evenimentelor curente mondiale care se petrec actual si observam ca se desfasoara si se aduna toate impreuna, sunt in concert.

Trebuie sa spun ca sunt trist si mahnit pentru ca am ajuns la concluzia, din nou, ca lumea si biserica aici in SUA in special isi continua orbeste activitatile ca de obicei si habar nu are de ceea ce vine si de ceea ce este pe punctual de a se intampla. Cand imi petrec timpul in afara casei, ceea ce nu se intampla prea des, ma uit la oameni si ii analizez, ei se grabesc incolo si incoace si nu sunt cu adevarat constienti de ceea ce se intampla in lume astazi. Mi se pare dificil sa tin pasul cu cat de repede se desfasuara  lucrurile in lume in plan geo-politic. Cred ca partea trista a acestui fapt este ca oamenii in biserica sunt prea absorbiti de canalele preferate de televiziune, sunt mai preocupati si interesati de showrile de la TV: “Dansand cu personalitatile/stelele”  sau chiar de alegerile care au loc in curand si ce s-a intamplat este, ca ni s-a abatut privirea de la premiu, daca vreti sa-i spuneti asa.

Profetiile biblice se implinesc mai repede decat le-am vazut vreodata. Eu cred in mod sobru ca aceasta furtuna perfecta profetica care este pe punctual de a ne lovi si care se formeaza acum, ne va lovi in curand, mai curand decat si-ar putea imagina cineva…Incerc sa nu fiu senzational, de aceea voi incerca sa va explic cat de simplu si calm pot ceea ce mi-a pus Domnul pe inima sa va impartasesc cu privire la aceasta furtuna perfecta care se invarteste profetic mai repede si tot mai repede pe masura ce vartejul furtunii se formeaza in centru. O furtuna perfecta este punctul culminant al mai multor furtuni care se aduna impreuna formand o singura furtuna, o super-furtuna. As sugera sa nu ne uitam numai la formarea acestei furtuni ci si la linistea dinaintea furtunii care este inselatoare. Acest calm adanc este cel care a creat, cred, aceasta dinamica asa de inselatoare in biserica astazi si rezultatul este acest calm cu care biserica elimina vizibil importanta profetica a acestor evenimente mondiale.

Mai bine spus, eu chiar cred ca se duce inapoi la Geneza 12:2-3, cu privire la promisiunea facuta de Dumnezeu lui Avram, ca il va face un neam mare si ca cine va binecuvanta Israelul va fi binecuvantat si invers, cine va blestema Israelul va fi blestemat.

Am fost zdruncinat de acest Bill William Cornick. El a avut o abordare interesanta a dezbaterii electorale de acum 2 saptamani… si a sugerat ca unul din motivele lipsei de performanta a presedintelui in acea prima dezbatere electorala a fost din cauza snobismului si din cauza ca a intors spatele lui Benjamin Netaniahu si Israelului sau.

Eu cred ca este opinia bisericii cu privire la Israel si rolul poporului evreu in profetia biblica in timpul acela pe care Biblia il descrie ca vremea necazului lui Iacov. Acesta este timpul celor 7 ani de necaz pentru Iacov. Cine este Iacov!?: Israelul. Acestia sunt cei 7 ani de necaz. Scopul acestui necaz este salvarea natiunii evreiesti. Acest fapt, in mod singular, ar trebui pur si simplu sa pecetluiasca cu respect intelegerea fata de adevarul unei rapiri pretribulationiste. De ce?! Pentru ca nu este timpul necazului bisericii, ci este timpul necazului lui Israel si va fi in acel punct de mijloc cand intreaga casa a lui Israel va fi salvata, lucru pe care il vom vedea in studiul nostru in Romani. Aceasta este una din actualizarile profetice care datorita Duhului Sfant , corespunde cu studiul nostru de astazi: Romani, capitolul 11 (ambele in aceeasi zi).

Eu cred ca trebuie sa analizam invataturile false ale teologiei substituirii si o sa merg un pas mai inainte si o sa spun ca nu este numai o invatatura falsa ci si una demonica, o doctrina a diavolilor, o doctrina inselatoare a demonilor care isi gaseste locul in biserica astazi si poate de aceea biserica este in necaz cu privire la timpul necazului lui Iacov.

Pentru beneficiul celor care nu stiu ce este telogia substituirii, voi da o explicatie concisa intr-o singura propozitie. Simplu explicat, aceasta invatatura pretinde ca Dumnezeu a terminat-o cu evreii si ca Dumnezeu a inlocuit Israelul cu biserica, ca popor ales al Lui. Acum ascultati, aceasta este foarte important. Dumnezeu nu a treminat-o cu evreii si nici noi nu vrem ca El sa faca aceasta, Dumnezeu are un legamant cu evreii si astfel are un legamant cu tine si cu mine. Daca Dumnezeu a treminat-o cu evreii, atunci cat de in siguranta esti tu, in legamantul tau, legamantul cel nou!?

Legamantul pe care Dumnezeu il are cu evreii este unul etern si ultima data cand m-am uitat la semnificatia acestui cuvant insemna -  pentru totdeauna. Dumnezeu nu poate sa o fi terminat cu evreii si nici noi nu dorim aceasta.

Aceasta ultima saptamana am citit multe stiri, poate ar trebui sa nu mai citesc atat de multe, Solomon spune in Ecleziastul ca odata cu stiinta vine si multa amaraciune. Am fost atat de intristat, asa de mahnit, din cauza unui articol: aproximativ 15 conducatori ai bisericilor americane si ai unor organizatii crestine si-au exprimat opinia cu privire la pozitia lor fata de Israel. Articolul a fost publicat joia trecuta (10 oct.) de Ierusalim Post si titlul lui era: “Biserica Americana face apel la reevaluarea ajutorului militar pentru Israel”. Acum ascultati cu atentie la cateva citate din acest articol tulburator: 15 lideri religiosi au trimis o scrisoare catre membrii congresului, luni, cerand o cercetare cu privire la posibila violare de catre Israel a Actului American de Asistenta Externa si a Actului American al Controlului Exportului de Arme, fapt care ar priva Israelul de ajutorul militar American. Ca si conducatori religiosi in SUA, este responsabilitatea noastra morala sa punem sub semnul intrebarii continuarea neconditionata a sprijinului financiar American fata de guvernul Israelului. Realizarea unei paci adevarate si de durata va necesita aceasta raspundere, ca un sprijin american continuu fata de Israel – oferit fara conditii sau responsabilitate – va servi doar la sustinerea situatiei actuale si la ocuparea militara a teritoriilor palestiniene de catre Israel. Scrisoarea a fost semnata de conducatori luterani, metodisti, ai bisericii Biserica Unita a lui Cristos si Consiliul National al Bisericilor.

Ce spun acestia!? Ma scuzati, ce spun ei!? Lasati-ma sa va spun ce se intampla cand Israelul este exclus din ecuatie, in mod profetic. Daca va abonati la aceasta doctrina a demonilor, numita teologia substituirii, atunci plasati biserica in necazul cel mare. Trebuie sa faceti aceasta pentru ca acesta este scopul necazului cel mare. Deci ceea ce veti gasi este ca veti deveni partasi la aceasta teorie a substituirii. De aceea este asa de multa confuzie venind de la satana, autorul confuziei, cu privire la momentul rapirii.

De aceea, acesta este un motiv principal, rapirea trebuie sa se intample inaintea celor 7 ani de necaz cel mare. Interesant este ca, atunci cand promovezi ceva fals sau minti, nu trebuie ca tu sa continui mintind ca sa se potriveasca restul cu minciuna initiala!? Eu sunt convins, ca atunci cand este vorba de mincinosi patologici, ei trebuie sa aiba o memorei fenomenala pentru ca trebuie sa-si aduca aminte ce au mintit ca sa mentina o continuare a acelei minciuni si in momentul cand uita ce au spus cand au mintit , atunci acela este momentul cand acea minciuna este scoasa la iveala.

Ceea ce trebuie sa stim despre satana, este ca el este tatal minciunilor, acuzatorul fratilor si autorul confuziei.

Aceste biserici, aceste 15 biserici si conducatori nu reprezinta neaparat biserica in mod predominant aici in SUA, cel putin nu inca.

Dar exista aceasta furtuna anti-semitica care se formeaza. Aceste biserici se unesc si pun sub semnul intrebarii autenticitatea legamantului pe care Dumnezeu il are cu poporul evreu. Si din pacate exista acest sentiment crescand impotriva Israelului in cadrul bisericii dar mai ales in cadrul omenirii.

Pentru mine este explicabil dar nu si justificabil de ce aceasta furtuna care este in formare va fi inexplicabil de catastrofala cand va lovi.

Cand stau in fata Domnului imi este teama ca Dumnezeu ma va gasi responsabil cu privire la ceea ce v-am povestit duminica dimineata si ca nu l-am echipat si pregatit pe poporul sau cu privire la intoarcerea Sa. Dar noi ne pregatim, nu pentru a supravietui in lumea aceasta ci pentru a ajunge in lumea urmatoare. Deci da, ne pregatim.

Problema este aici, biserica, privita ca un intreg, nu va sti ce a lovit-o pentru ca nu observa ceea ce se intampla in jurul ei. Biserica in America este indiferenta si nu o intereseaza ceea ce se intampla in Siria, Egipt, Libia. Nu este doar o inselaciune si o minciuna politica a acestei administratii, cu privire la atacurile teroriste din Libia care a costat viata a 4 americani, aceasta are ramificatii spiritual si profetice severe pentru ca Libia este mentionata in Biblie (profetie) in Ezechiel, cap. 38. Si de asemenea si tot ce vedem ca se intampla acum cu Rusia si cu privire la zvonuri de razboi, amenintari cu razboi cum a spus Isus, cu privire chiar si la Iordan care se invecineaza cu Israelul.

Am adunat titlurile de stiri din ultimile 3 zile si le voi numi repede ca sa le conectez cu descrierea in detaliu in profetiile din Biblie. Primul: “Conducatorul Fratiei Musulmane cheama sfantul Jihad ca sa ia Ierusalimul Israelului”, aceasta este Zaharia 12, Psalmul 83, Isaia 19; “Turcia intercepteaza avion sirian in timp ce tensiunea creste”, aceasta este Isaia 17, Ezechiel 38 ca si urmatoarea “Rusia atrasa in disputa dintre Turcia si Siria cu privire la un avion”. “Armata Turciei intr-o stare intensa de pregatire, primul pas spre interdictia de a se zbura peste Siria”. Din nou Isaia 17, Ezechiel 38. “Rusia spune ca nu va reannoi intelegerea cu privire la armament cu SUA”.

“Preturi crescute ale petrolului in mijlocul tensiunilor care escaladeaza dintre Siria si Turcia”, Ezechiel 38.

“Traim intr-o lume economica a fanteziei care este total de nesustinut”, Apocalipsa 6 si 13.

“Natiunile Unite pe punctual de a deveni un guvern mondial”, Apocalipsa 13.

“Atacuri cibernetice multiple iraniene au lovit armata isaraeliana”…, Apocalipsa 13 si Ezechiel 38.

Apropos, Leon Panetta avertizeaza ca SUA este amenintata de un Pearl-Harbor cibernetic “, Ezechiel 38, Apocalipsa 13.

Exista un gand, ca aceasta ar putea fi ceea ce explica absenta Americii din profetia biblica. Si se potriveste cu absenta acestei natiuni care a fost odinioara und din cele mai puternice pe pamant.

Ceva trebuie sa se intample, altfel SUA continua sa fie un jucator pe scena globala.

“Propunerea ambasadorului SUA de a pune o taxa globala pe internet castiga amploare”; nici un om nu va fi capabil sa vanda sau sa cumpere fara un semn (Apoc. 13) pe mana sau pe frunte. Toate operatiunile vor fi efectuate online, electronic. Camerele de luat vederi vor putea citi CIPUL implantat. Tehnologia este deja pregatita, mai este doar o chestiune de acceptanta si motivul pentru care ar putea fi acceptat ar fi un eveniment cataclismic, de genul unui atac cibernetic, un atac Pearl Harbour dar in lumea cibernetica, acesta ne-ar zdrobi si ar servi drept catalizator pentru Apocalipsa 13.

“IAF reactioneaza impotriva atacului cu rachete din Gaza” – din nou Psalmul 83, care cred eu ca este pe punctual de a fi implinit.

“Turcia condamna imobilitatea Natiunilor Unite in timp ce conflictul din Siria se adanceste”, din nou Ezechiel 38 si Isaia 17.

Conducatorul Hezbola spune ca va trimite mai multe avioane de cercetare peste Israel”, acesta este Psalmul 83.

“Consilierul Hamas: Israelul trebuie sa dispara”. Chiar asa!?

Ce fac oamenii acestia, ce face acest consilier al hamasului, deschide Biblia dimineata la Psalmul 83!? Pentru ca aceasta spune Psalmul 83, ca vor veni si vor spune, haideti sa-l facem pe Israel sa dispara, haide sa-l distrugem, ca sa nu mai fie amintit ca natiune.

Nu trebuie sa fiu cel mai inteligent, ca sa-mi dau seama ca aceasta este ceea ce ni s-a spus de profetii din vechime ca se va intampla.

“Siria si Turcia sunt pe muchia razboiului”. Ar putea fi Turcia cea care va transforma Damascul intr-un morman de daramaturi, lucru care a fost profetit in Isaia 17!? Tara care lipseste dintre cei care se aliaza in Ezechiel 38 este Siria.

Aceasta imi indica mie ca Isaia 17 trebuie se se implineasca inaintea profetiei din Ezechiel 38, altfel de ce nu este Siria enumerata acolo?! Si intelegeti, Siria este o tara imputernicita de Iran. Voi folosi aceasta ilustratie, Iranul este bratul si Rusia de asemenea impreuna cu el, Siria este mana si Hamasul, Hezbola, Talibanul si Al-Qaida sunt toate degete ale aceluias brat, ale aceleiasi maini. Deci ceva trebuie sa se intample cu Siria astfel incat nu va mai face parte din aceasta alianta.

In August am avut privilegiul sa-l avem pe Joel Rosenberg in biserica noastra. El a postat chiar joi in blogul lui pe internet notite cu privire la faptul ca pastorii in ziua de astazi nu invata despre profetiile biblice si a numit 4 motive de ce se intampla aceasta…1) Multi dintre ei nu invata despre profetiile biblice pentru ca au o lipsa de credinta in puterea Cuvantului lui Dumnezeu. 2) Pentru ca au o lipsa de cunostinte sau o lipsa de antrenament sanatos/solid in profetia Biblica. 3) Pentru ca le este teama de a fi clasati ca fanatici ai profetiei sau ca niste pastori care au o predilectie pentru senzationalism 4) Pentru ca au o lipsa de intelegere a timpurilor in care traim si a faptului ca intoarcere lui Cristos este foarte curanda.

In incheiere sa ne uitam la Matei 16: 1-3. Matei prin Duhul Sfant scrie, cum a venit la Isus si l-a testat cerandu-i sa-i arata un semn din cer. Si in versul 2 avem raspunsul lui Isus care i-a mustrat: „Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roşu-posomorât.” Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o deosebiţi, şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi?”

Sa ne rugam la Dumnezeu sa nu se spuna si despre noi aceasta, sa ne rugam sa fim printre cei care vegheaza, interpreteaza semnele, cunoscand ceea ce vine si strigand pe acoperisuri acea chemare de a fi gata pentru ca curand si foarte curand acel sofar va suna si mortii in Cristos vor invia primii, iar noi care suntem in viata vom fi ridicati in vazduh sa-L intampinam pe Domnul, ca sa fim cu El pentru eternitate.

Maranata!...

 Aceste predici pot fi gasite la youtube:alohabibleprophecy

Stiri de ultima ora: "Morsi condamna Israelul cu privire la atacul din Sudan"; " Iranul condamna SUA si Israelul pentru varsarea de sange din Siria"; "Sudanul catre Natiunile Unite: condamnati Israelul"; "Membru al Parlamentului European neaga Holocaustul pe postul de televiziune romanesc"; "Anglia nu va sustine atacul American impotriva Iranului"; "Cutremur cu megnitudinea 5.0 loveste Italia"; "Obama sustine casatoriile persoanelor de acelasi sex in 3 state"; "Rusia testeaza rachete care ar putea purta arme nucleare"; "Diplomati: Iranul un pas mai aproape de bomba atomica".
Adăugat în 27/10/2012 de Mesagerum
Statistici
  • Vizualizări: 2625
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni