Da la o parte furtuna din viata ta
Autor: Porosnicu Darius  |  Album: 01  |  Tematica: Consolidare spirituală
Resursa adaugata de PorosnicuDarius in 14/04/2012
    12345678910 1/10 X
Media 1 din 1 vot

Marcu 4:35-41

35.In aceeas zi, seara, Isus le-a zis: '' Sa trecem in partea cealalta.''

36.Dupace au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat in corabia in care se afla, si asa cum era. Impreuna cu El mai erau si alte corabii.

37.S'a starnit o mare furtuna de vant, care arunca valurile in corabie, asa ca mai ca se umplea corabia.

38.Si El dormea la carma pe capatai. Ucenicii L-au desteptat, si I-au zis: ''Invatzatorule, nu-ti pasa ca pierim?''

39.El s'a sculat, a certat vantul, si a zis marii: '' Taci! Fara gura!'' Vantul a stat, si s'a facut o liniste mare.

40. Apoi le-a zis: '' Pentruce sunteti asa de fricosi? Tot n'aveti credinta?''

41.I-a apucat o mare frica, si ziceau unii catre altii: '' Cine este acesta de il asculta chiar si vantul si marea?''

 

                                                   DA la o parte furtuna din viata ta!

 

1. Cine sta in spatele furtunii?

 

 Privind la ucenici, acestia sunt ALESI de D-zeu ca atunci cand Isus Hristos se va inalta la cer, ei sa continue propovaduirea Evangheliei pana la marginea pamantului. Pentru ca acesti oameni sa predice, sa lucreze pentru Dumnezeu, trebuiau sa fie invatzati sau pregatiti pentru lucrarea la care au fost chemati.Observam in biblie ca ei stateau doar langa Isus si El le talcuia bildele nentelese de inima lor.

 Isus Hristos, Domnul Vietii este cel care pregateste acesti oameni pentru a fi propovaduitori ai cuvantului. Si cea mai buna pregatire, ca ucenicii sa vada maretia lui Dumnezeu este doar atunci cand timpul lor il pun in mana Lui.

 In momentul cand noi ne pocaim, il acceptam pe Dumnezeu in viata noastra si de atunci il lasam pe El sa ne modeleze, traind cu El. Acesti oameni ce poarta numele de '' ucenici'' aveau un drum clar si o destinatie clara: Gadara. Aici era locul unde Diavolul avea o putere imensa, el isi trimitea demonii sa posede trupurile oamenilor si sa-si bata joc de ele trecand trupurile lor prin diferite chinuri in asa fel incat Diavolului sa-i aduca satisfactie. Insa Isus Hristos avea ca plan sa duca Izbavirea si sa propovaduiasca Evanghelia si in acel tinut... 

 Observam in pilda ca in drumul lor spre Gadara, Isus fiind obosit dupa o intreaga zi de evanghelizari si de minuni, fiind si pe mare si stiind ca ziua urmatoare va fi din nou o zii in care va lucra pentru Imparatia Cerurilor pana la epuizare, El are nevoie de odihna in trup.

 Acest dusman Diavolul nu suporta lumina lui Dumnezeu, El nu poate sta in prezenta Lui fiindca Dumnezeu este dragoste, Dumnezeu este drept si plin de slava, chiar in cer i se canta SFANT SFANT SFANT ESTE DOMNUL!!! 

 Biblia spune ca Diavolul este tatal minciunii, deci atunci cum ar putea El sa stea in prezenta lui D-zeu?

 Nu poate....

 Lumina este mai puternica, atunci cand ea apare, intunericul dispare instantaneu. Ei bine Diavolul stia lucrul acesta si a incercat sa puna piedica, sa-l opreasca pe Isus sa ajunga in tinutul unde el se bucura facandu-i pe oameni sa sufere!

 Diavolul vazand ca Isus doarme a incercat sa-l distruga. Pe deasupra ca el este tatal minciunii si in el nu este adevar, el este si las fiindca lupta cu arme murdare. Stiind ca nu poate rezista inaintea lui Isus cand este treaz, acesta a asteptat sa doarma pentru a putea ataca. A provcat o furtuna de vant atat de puternica incat arunca valurile in corabie.

 La fel Diavolul se lupta si in viata noastra. Noi suntem copii de Dumnezeu, Alesi de El nu doar pentru a avea loc cu El in Imparatia Cerurilor ci si sa o propovaduim.

 Acest lucru uraste Diavolul, el are ca plan pentru noi chinul fiindca in chinul nostru isi gaseste placerea. Dumnezeu este acela care doreste ca noi sa fim fericiti, plini de pace si de dragoste in prezenta Lui. De aceea noi trebuie sa ne lasam viata in mana Lui si astfel sa nu mai stam noi la carma corabiei ci sa il lasam pe El sa ne conduca corabiia in drumul nostru catre ceruri.

 Intalnim adesea in drumul nostru catre D-zeu lovituri care aproape ca ne fac sa cadem. Diavolul a lovit corabia Domnului Isus Hristos pentru a-l impiedica sa aduca lumina in Gadara, insa acei oameni alesi de Dumnezeu, speriati intradevar de furtuna si de valurile mari, primul lucru care il fac este sa alerge la Isus. Acestia isi dau seama ca singuri nu fac fata loviturilor, valurilor si alearga la Isus.

 Acelasi lucru ar trebui sa-l facem si noi.

 Diavolul incearca  sa ne opreasca inainte ca noi sa ajungem la destinatie, el trimite loviturile lui prin: Certuri, dezbinari, hule, descurajari.... prin tot ce e rau, astfel incat  sa ne scufunde corabia. 

 Iubitii Domnului in spatele valurilor puternice din viata noastra sta diavolul incercand sa ne fure destinatia!


2. De ce iti sta furtuna in fata?


 As vrea  sa incep cu o intreare: Oare Isus Hristos nu a stiut ca daca va adormii, va incepe o furtuna atat de puternica incat poate sa-i scufunde???

 Nu a stiut El lucrul acesta???

.....Ba Da! A stiut....

 Dar Hristos prin lovitura celui rau iti incearca credinta, si nu doar atat, dar prin incercare El iti arata tie si imi arata mie ca: Cea mai mare comoara si cea mai scumpa este TEAMA DE DUMNEZEU. Daca noi ne temem de Dumnezeu cautam sa ne apropiem de El tot mai mult.

 Observam ca in pilda Hristos i-a mustrat prin 2 intrebari: '' Pentru ce sunteti asa de fricosi?  Tot n'aveti credinta?''

 Vedem ca Domnul ii numeste fricosi ,  ei bine iubitii Domnului in prezenta lui Dumnezeu noua nu trebuie sa ne fie frica...

 Scriptura ne arata ca frica trebuie sa o aratam doar a celuia care poate ucide Duhul.

 Isus Hristos iti spune astazi: DACA MA CHEMI IN INIMA TA, SA VIN IN AJUTORUL TAU, VOI VENII SI VOI FACE FRICA SA DISPARA. TU NU TREBUIE SA AI FRICA FATA DE VALUL, DE PROBLEMA, DE RATA MARE NICI CHIAR DE FURTUNA DIN VIATA TA! EU SUNT DOMNUL! EU ITI VIN IN AJUTOR!

 Iubitii Domnului... Isus Hristos s-a adresat ucenicilor cu 2 intrebari:

1 Pentru ce sunteti asa de fricosi?

2 Tot n'aveti credinta?

 Cu alte cuvinte Isus i-a intrebat : Dupa cate minuni ati vazut facandu-se prin mine si dupa tot ce ati auzit prin gura mea tot nu credeti?

 Atunci Isus a aratat uceicilor ca indiferent cat de mare ar fi valul din viata ta si indiferent cat de puternica ar fi furtuna, iei trebuie sa ramana plini de credinta in Dumnezeu. Prin credinta, va disparea frica si va aparea PACEA!

 Slavit sa fie Domnul!

 Credinta Ucenicilor trebuia otelita, ucenicii trebuia sa prinda o mai mare teama de Dumnezeu si sa creasca in credinta, de aceea Dumnezeu ingaduie Valul in viata ta si in viata mea, pentru ca noi sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu.

 

3. Cum sa scapi din mislocul furtunii???

 

 Cand pronuntam cuvantul FURTUNA, mintea noastra fuge spre umbrela.  Omul este conceput cu un mecanism in asa fel incat indiferent in ce problema ar fii, el sa-si aleaga bine apararea. Pentru o furtuna meteorologica folosim umbrela. Insa la aceasta apelam doar in caz de ploaie. Cand este vreme buna : PA Umbrela....

 Ucenicii au vazut ca in furtuna grea, nu poti sta cu umbrela in mana. Valul este mare, incercarea este grea .... nici chiar corabia nu poate ezista iinaintea iei.

 Ce-i de facut???

 Exista o posta care poarta numele Non-Stop. Functioneaza de peste 6000 de ani si este cea mai buna cale de a vorbii cu Dumnezeu. Plicurile sunt gratuite si timbrele la fel. Tot ce trebuie de facut este sa ne asezam pe genunchi si prin rugaciune sa strigam catre Domnul, prin rugaciune sa punem posta la lucru.

 Ucenicii ca sa scape de furtuna au apelat la Isus Hristos prin rugaciune...

 La fel trebuie sa facem si noi, in momentele grele din viata noastra , cand suntem loviti, ca sa scapam de furtuna trebuie sa alergam la Isus Hristos, DOmnul Vietii!

AMIN

Am 17 ani si este prima mea predica, intentionez sa o predic si in biserica. Va rog sa-mi spune-ti ce nu este bine, accept orice sfat.
Adăugat în 14/04/2012 de PorosnicuDarius
Statistici
  • Vizualizări: 3577
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni