Ziua de Odihna
Autor: David Ilea  |  Album: Planul Veacurilor  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ileadavid in 18/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

     Ziua de Odihna                                            

 

Multumim lui Dumnezeu Tatal pentru toate, mai ales pentru harul Sau aratat pentu aceasta generatie de oameni, unde prin lumina Duhului Sfint ne-a descoperit o importanta parte din Taina voiei Sale, despre care apostolul Pavel scrie fratilor din Efes 1:9,10...Caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamint.

Voia lui Dumnezeu este puterea dragostei Sale in actiune. Trebuie sa intelegem ca este o mare diferenta intre voia lui Dumnezeu si voia omului. Omul de cele mai multe ori trebuie sa apeleze la o alta putere mai mare decat puterea sa personala pentru implinirea voii lui. Dumnezeu nu are nevoie de ajutor in implinirea voii Sale, si nu exista o alta putere in intregul univers care sa poata schimba, anula sau cel putin sa cauzeze o intirziere a voii lui Dumnezeu. Isaia 46:9-11 Aduceti-va aminte de cele petrecute in vremurile strabune, caci Eu sunt Dumnezeu si nu este altul. Eu sunt Dumnezeu si nu este nici unul ca Mine. Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: Hotaririle Mele vor ramane in picioare si Imi voi aduce la indeplinire toata VOIA MEA. Eu chem de la rasarit o pasere de prada dintr-o tara departata, un om ca sa implineasca planurile Mele, da Eu am spus si Eu voi implini, Eu am planuit si Eu voi infaptui. Isaia 55:11 Tot asa si Cuvintul Meu care iese din gura Mea nu se va intoarce la Mine fara rod, ci va face VOIA MEA si va implini planurile Mele.

 CUVINTUL LUI DUMNEZEU care a iesit din gura lui venind jos pe pamint a luat trup omenesc (trupul lui Adam ) si a implinit VOIA lui Dumnezeu (mantuirea rasei Adamice ..toti oameni) dupa cum gasim scris in 1Timotei 2:4..Care VOIESTE ca toti oameni sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului. Astfel CUVINTUL se intoarce la Dumnezeu aducand rodul bogat al implinirii voii lui Dumnezeu. Prin Isaia Dumnezeu ne spune ca El a declarat sfirsitul inainte de inceput. Un bun exemplu unde Dumnezeu declara sfirsitul inainte de inceput il gasim in Genesa cap 1. Aici gasim voia lui Dumnezeu asezata intr -un plan de lucru. Planul de lucru cuprinde 7 zile (7 VREMI ). Timp de 6 zile Dumnezeu prin CUVINTUL guri Sale cheama lucrurile necesare pentru fiecare zi folosind aceea si expresie: SA FIE si pentru fiecare zi gasim declaratia bucuriei Creatorului cand zice: SI ASA A FOST si ca fiecare lucrare era BUNA. In ziua a sasea Dumnezeu schimba expresia SA FIE si in prezenta intregului univers si a ostirii Dumnezeiesti face cea mai minunata declaratie a dragostei Sale: SA FACEM om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra.

Se pare ca pana aici Dumnezeu comanda lucrurile de care are nevoie pentru fiecare zi si ele apar, ele iau fiinta prin cuvintul SA FIE, dar in ziua a sasea dupa ce aduna tot materialul necesar, declara TAINA VOII SALE: SA FACEM OM DUPA CHIPUL NOSTRU DUPA ASEMANAREA NOASTRA. Aici Creatorul se implica personal si implica si tot universul. Prin expresia SA FACEM intelegem ca in aceasta lucrare e pusa semnatura dragostei, intelepciuni si puteri Sale personale ....Aleluia! In versetul 27 gasim scris: Dumnezeu A FACUT pe om dupa chipul Sau. Apoi in versetul 28 ..Dumnezeu IA BINECUVANTAT iar in versetul 31..Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse si iata ca erau FOARTE BUNE. Deci in concluzie Dumnezeu a declarat ca VA FACE (SA FACEM) om in chipul si asemanarea Sa, apoi gasim ca LA FACUT dupa chipul Sau, apoi ca la binecuvantat punandu-l stapinitor peste cele 3 sfere: pasarile cerului, vetuitoarele pamantului si pesti mari, iar in urma ca toate acestea erau foarte bune. Se vede clar ca Dumnezeu in toata lucrarea Sa in acestea 6 zile nu a intampinat nici o opozitie, nu are nici un dusman care sa cauzeze cel putin o mica gresala sau cel putin o mica intirziere in planul de lucru. Declaratia Creatorului este ca Sa uitat la tot ce facuse si iata ca erau foarte bune. Cand sa uitat la tot ce facuse, la tot ce terminase, la tot ce era complect, nu a vazut nici un dusman, nici cel mai mic diavol, care sa vina in timpul nopti si sa strice sa darame ceia ce Dumnezeu facuse ziua, oh nu, de un milion de ori nu, nici macar omul in LIBERA LUI ALEGERE na vine sa argumenteze ca nu e deacord sa poarte chipul si asemanarea lui Dumnezeu si ca fiind creeat cu libera alegere are nevoie de putin timp in care sa decida personal, daca acepta sau nu hotararea si planul voii lui Dumnezeu. Oh nu! asa ceva nu gasim in planul voiei lui Dumnezeu, nu numai ca suntem asigurati ca toate erau foarte bune dar in continuare gasim scris ca toate au fost terminate, finalizate exact dupa planul voii lui Dumnezeu unde zice: In ziua a saptea Dumnezeu Si-a SFARSIT lucrarea pe care o facuse, si in ziua a saptea S-a ODIHNIT de toata lucrarea Lui pe care o facuse.

Odihna aceasta nu inseamna ca Dumnezeu era foarte obosit si avea nevoie sa acumuleze din nou putina energie, potrivit cu Biblia scrisa in originalul Aramaic (Peshitta) aici in cartea Geneza cuvantul odihna nu se refera la o refacere, o reacumulare de energie, aici cuvantul odihna se refera la  timpul de bucurie, de satisfactie si multumire la sfirsitul unui lucru, este bucuria unui lucru complect terminat. Odihna aceasta ne spune ca Dumnezeu S-a OPRIT din lucru din cauza ca lucrarea Sa a fost complect terminata, daca ceva undeva nu era complect finalizat potrivit planului de lucru, atunci si acolo Inteleptul si a tot Puternicul Dumnezeu nu se oprea din lucru pana cand totul era facut si terminat potrivit VOII SALE, mai ales ca toata aceasta lucrare a fost si este lucrarea LUI PERSONALA, asa cum gasim in Romani 1:20..In adevar insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in LUCRURILE FACUTE DE EL. In Efeseni 2:10 Caci noi suntem LUCRAREA LUI si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte ca sa umblam in ele. Apoi in Evrei 4:3..Pe cand noi fiindca am crezut intram in Odihna despre care a vorbit El cand a zis: Am jurat in minia Mea ca nu vor intra in odihna Mea! Macar ca LUCRARILE LUI FUSESERA ISPRAVITE INCA DE LA INTEMEIEREA LUMII.

Asa dar odihna aceasta ne vorbeste de garantia apsoluta ca lucrarile lui Dumnezeu au fost complect terminate cu semnatrura si declaratia inteleptului Creator ca toate erau FOARTE BUNE. Numai in ziua cand noi credem in terminarea perfecta a lucrarilor lui Dumnezeu intram si noi in odihna aceasta. Aceasta VESTE BUNA, unde Dumnezeu a finalizat potrivit cu intelepciunea si puterea Sa creatiunea minilor Sale OMUL, a fost vestita si vechiului Israel dar ei nu au crezut aceasta veste buna si au incercat ei prin puterea Legi sa aduca omul in chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Ei nu au crezut declaratia lui Dumnezeu unde El a declarat si a prezentat sfirsitul perfect al omului inainte de inceputul lui. In capitolul 1 din Geneza gasim declaratia si prezentarea planului lui Dumnezeu, unde omul este creeat perfect, finalizat, terminat exact dupa hotarirea Creatorului in chipul si asemanarea Sa. In capitolul 2 gasim apoi INCEPUTUL acestei lucrari manifestata din sfera duhului in sfera fizica, unde Dumnezeu face omul din tarana pamantului trasandui drumul spre minunatul sfirsit, si perfectul final declarat deja de insusi Dumnezeu in capitolul 1. Dumnezeu a facut deci pe om dupa chipul Sau, apoi la binecuvintat, la incununat cu slava si cu cinste, la pus peste lucrarile manilor Sale, toate le-a supus sub picioare lui, declarand ca toata aceasta lucrare este foarte buna.

 Ajuns la acest sfarsit foarte multumit, foarte bucuros, Suveranul Creator a intrat pentru totdeauna in odihna vesnica a zilei a seaptea, aceia zi care nu mai are apoi o alta seara, aceia zi unde soarele bucuriei si partasiei Sale cu omul, nu mai apune. Ziua Sabatului care deasemenea este ziua a saptea, nu este in sinea ei ziua de odihna a lui Dumnezeu. Cred eu ca ziua Sabatului este ziua de odihna a omului, este o umbra, este o buna marturie, este o necurmata aducere aminte despre ziua de odihna a lui Dumnezeu. Intre ziua de odihna a omului si ziua de odihna a lui Dumnezeu este totusi o mare diferenta. Ziua de odihna a lui Dumnezeu nu era urmata de inca o seara, fapt care ne spune ca ziua Lui de odihna este o zi fara de sfarsit. Ziua Lui de odihna era incununata cu bucuria lucrarilor Lui complect terminate. Nu numai ca lucrarile Lui au fost complect terminate, dar au fost facute intocmai dupa planul voii Sale, intocmai dupa dorinta si visul dragostei Sale.

Este de folos sa amintesc ca Dumnezeu a hotarat ca la aceasta odihna a bucuriei Lui sa participe si omul si chiar intregul univers, universul acela perfect, creat de Dumnezeu in timpul celor sase zile. Ziua de odihna a omului care este ziua a saptea, este o zi care incepe cu o dimineata si sfarseste cu o seara, ziua de odihna a omului este trecatoare si este foarte scurta, in ziua aceasta omul se odihneste de lucrarea lui fie ca este complect terminata, fie ca nu este complect terminata, fie ca este facuta foarte bine, fie ca este facuta mai putin bine. De multe ori omul in ziua lui de odihna fizica se framanta, se streseaza poate mai mult ca in cele sase zile de lucru. Chiar daca omul ar avea trei zile de odihna din cele sapte zile tot nu ar avea odihna la care ne cheama Dumnezeu. Cine intra in ODIHNA LUI gaseste adevarata odihna nu numai pentru trupul fizic dar si pentru omul launtric, si odihna aceasta nu sfarseste odata cu venirea seri, odata cu apusul soarelui. Cred eu ca despre aceasta vesnica odihna vorbeste scriitorul in scrierea lui catre frati Evrei: Sa luam dar, bine seama, ca atata vreme cat ramane in picioare fagaduinta intrarii in ODIHNA LUI, nici unul din voi sa nu se pomeneasca venit prea tarziu. Fiindca cine intra in ODIHNA LUI se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale. Sa ne grabim, dar, sa intram in ODIHNA ACEASTA, pentru ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda de neascultare Evrei 4: 1,10,11. Mai multe amanunte despre ziua de odihna le gasiti in scrierea urmatoare intitulata ODIHNA LUI.

                                                               Odihna Lui

Traim o mare bucurie, cand vedem ce Dumnezeu a randuit atunci, demult, pentru fiecare zi a vieti noastre inca in trupul acesta muritor. In zilele acestea prin harul Sau santem invatati prin Duhul, despre intrarea unora in ODIHNA LUI.  In Evrei 4:3 gasim scris: Pe cand noi, fiindca am crezut intram in odihna despre care a vorbit El, cand a zis: Am jurat in mania Mea,ca nu vor intra in odihna Mea! Macar ca lucrarile Lui fusesera ispravite inca de la intemeirea lumii. Invatatura despre odihna Lui, cred ca este o urgenta pentru generatia aceasta. Sistemul veacului acestuia foloseste, poate pentru cei mai multi, tot timpul, si oameni sunt lipsiti de orice fel de odihna, fie pamanteasca sau fie spirituala. In Geneza 2:2,3 gasim primul loc unde scriptura vorbeste despre odihna Lui. In ziua a saptea Dumnezeu Si-a sfirsit lucrarea pe care o facuse, si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea pe care o facuse.

Aici este vorba de odihna Lui, deci Dumnezeu fiind spirit, si odihna Lui este tot spirituala. Este mare diferenta intre odihna Lui si odihna omului pamantesc (sabatul). Omul pamantesc dupa citeva ore de munca si consumare de energie, are nevoie de odihna, de o recuperare de energie, ca apoi peste citeva ore sa munceasca din nou. Dumnezeu nu are nevoie de odihna aceasta trecatoare, El fiind spirit nu oboseste si nici nu consuma energie, El nu este limitat ca omul. Dumnezeu este sursa energiei care alimenteaza intreg universul, El este suficient, deci Dumnezeu nu Sa odihnit ca era foarte obosit. Cuvantul odihna din Geneza 2, mai inseamna a te opri, a termina, a fi bucuros, a avea pace intr-un lucru terminat. Asa dar Dumnezeu sa oprit cu bucurie din lucrarea Sa, pentruca lucrarea Sa a fost complect terminata. Daca undeva cumva lucrarea Sa nu era complect si perfect terminata cu siguranta El nu se oprea pana cand aducea toata lucrarea SA intocmai dupa planul voiei Sale. Geneza 1:31 ne spune ca: Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse, si iata ca erau FOARTE BUNE.

Declaratia ca toate lucrarile Lui erau foarte bune nu e facuta de om, nici de vreo alta creatiune, declaratia este facuta de Creeatorul universului personal, si aceasta potrivit intelepciuni Sale. Declaratia aceasta ne spune ca nici una din toate lucrarile lui Dumnezeu, facute in timpul celor sase zile, nu a fost neterminata sau abandonata. Felul in care au inceput lucrarile facute de Dumnezeu ne spune cele doua cuvinte: SA FIE, apoi felul in care au sfarsit lucrarile Sale deasemenea ne spun cuvintele: SI ASA A FOST.Odihna Lui deci este rezultatul deplin al implinirii planului si a dorintelor Sale atat de importante. Odihna Lui este ca bucuria finala a unui Constructor, care terminand cu FOARTE BINE cladirea sa mult dorita, se stabileste, se aseaza in mijlocul cladirii: lucrarea manilor sale si inundat deplin de bucurie, ramane sa se veseleasca, sa admire fiecare contur, fiecare detaliu. fiecare rezultat al intelepciuni si priceperi sale pentru restul vietii. Odihna Lui declara nu numai terminarea complecta a lucrari Sale, dar declara foarte puternic calitatea, perfectiunea in care au fost terminate lucrarile Sale. Nimic in plus, nimic in minus, nimic prea devreme, nimic prea tirziu, totul incepe cu bucurie si se termina cu mare bucurie, totul incepe cu Bine si se termina cu Foarte Bine. Odihna Lui este o garantie personala a lui Dumnezeu ca la Sfarsitul lucrari Sale nu este nimic, nu este nici o lucrare facuta in timpul celor sase zile pentru care Lui sa-I para rau. Odihna Lui este o preafericita prezentare a Sfarsitului perfect al lucrarilor Sale inainte de inceputul lor. El declara sfirsitul complect si perfect al lucrari Sale, inainte de inceput, adica inainte de manifestarea lucrari Sale in lumea fizica. Trebuie sa intelegem acest mare adevar unde Capitolul 1 din Geneza este o declaratie personala a Lui Dumnezeu, in calitate de Creeator si intelept Arhitect, despre Planul Voiei Sale. Si aceasta asa cum un constructor care ar vrea sa construiasca o cladire, inainte de inceputul primelor lucrari de pregatire, el face, el hotareste in MINTEA lui toate cele privitoare la cladire. In alte cuvinte inainte ca planul de constructie sa fie asezat pe coala de hirtie, planul acesta a fost deja facut, a fost deja gandit si pus impreuna in mintea sa. Aceasta este ce avem in Geneza 1. In  Spiritul Sau Dumnezeu a gindit, a pus impreuna tot planul Sau cu privire la intregul universul, cu privire la fiecare unitate de masura a timpului, cu privire la inceputul si sfarsitul tuturor lucrarilor Lui. Nu este lucrarea a Lui Dumnezeu manifestata, descoperita si aratata in Scriptura de la Geneza 1 mai departe, sa nu fi fost INCEPUTA SI PERFECT FINALIZATA IN MINTEA lui Dumnezeu in timpul celor sase zile aratate in Geneza 1...O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neantelese sunt caile Lui. Toate lucrurile AU FOST FACUTE (cand?) prin El, si nimic din CE A FOST FACUT ,n-a fost facut fara El.Tu ai FACUT TOATE LUCRURILE (cand?=Geneza 1 )si prin voia Ta stau in fiinta si AU FOST FACUTE. Lucrarile Lui sunt DESAVIRSITE. Caci toate caile Lui sunt drepte. Aceasta este ce vorbeste prorocul Isaia inspirat de Duhul Sfint: Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. 

Odihna Lui este mult mai presus de ziua de sabat, fie prima zi a saptamani: duminica sau ultima zi a saptamani: sambata sau oricare alta zi din saptamana. Sabatul a fost dat omului, nu fara importanta in ziua a saptea. Sabatul a fost dat omului ca o zi de odihna pamanteasca si ca o umbra a adevaratei zile de odihna a lui Dumnezeu. In Coloseni 2:16,17 apostolul Pavel aduce la lumina acest adevar cand zice: Nimeni, dar sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura, cu privire la o zi de sarbatoare, cu privire la o luna noua sau cu privire la o zi de SABAT, care sunt UMBRA lucrurilor viitoare. Apoi in ziua de Sabat, omul nu se odihneste in deplina bucurie ca lucrarea lui a fost complect terminata, si ca nu mai trebuie sa mai lucreze si nici pentru ca lucrarea facuta de el este foarte buna, perfecta chiar.  Caci daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi. Israel nu a intrat in Odihna Lui, din cauza necredintei lor. Si ei au auzit Vestea Buna care adevera ca Dumnezeu sa oprit din lucru, pentruca lucrarea lui a fost complect si perfect terminata, si nu mai era nevoie de eforturi, de ideii, de visuri si de pareri omenesti. Si daca a fost terminata nu a fost terminata oricum, ci are semnatrura Creatorului de Foarte Bine. Asa ca omul ajuns in fata Odihnei Lui nu mai are nimic de facut, decat sa creada in Maretul Creeator, sa creada in puterea Intelepciuni Lui, sa creada in garantia finalizari lucrarilor Lui sa nu fie cuprin de frica, ci intarit prin credinta sa se bucure impreuna cu Creatorul de calitatea perfecta a lucrarilor Sale, si aceasta este foarte greu pentru ieul pamantesc. Si pentru Israel a fost greu sa creada, deaceea au inceput sa lucreze ei la finalizarea si perfectiunea lucrarilor lui Dumnezeu, stapaniti de frica si orbiti de necredinta s-au indepartat mult de Odihna Lui ratacind pe drumurile cu un singur sens ale nesigurantei si ale nefericitei firii pamantesti. Nici chiar azi ei nu au pace, ei nu au siguranta, inca pribegesc departe de bucuriea Odihnei Lui. Pe cand Israel care umbla dupa o Lege care sa dea neprihanirea, n-a ajuns la Legea aceasta, pentruca Israel n-a cautat-o prin credinta ci prin fapte.

In continuare gasim scris ca noi, pentruca am crezut, sau numai daca credem intram in Odihna Lui. Nu avem ce sa credem pana cand auzim VESTEA BUNA, trist insa este faptul ca vestitori cei mai multi ai vremi de acum, nu au o VESTE BUNA, ba chear uni se inarmeaza cu tot felul de arme de lovire si impotrivire, impotriva oricarei Vesti Bune. Una dintre vestile bune din Geneza cap. 1 este ca Dumnezeu sa angajat personal sa faca omul dupa chipul si asemanarea Sa. Apoi gasim scris ca l-a facut, si la binecuvintat si ca la urma finalizindu-l complect sa uitat la el si a declarat foarte bucuros si multumit: Omul facut, terminat complect in chipul si asemanarea Sa este o lucrare FOARTE BUNA. Cand noi credem declaratia lui Dumnezeu unde lucrarile Sale sunt complect terminate, unde lucrarile Sale sunt perfecte, adica sunt foarte bune, atunci abia atunci, intram in ODIHNA LUI. Intrand in Odihna Lui traim impreuna cu El o nesfirsita bucurie, avem pace si siguranta prin care slavim si manifestam in intregul univers, puterea intelepciuni si a dragostei lui Dumnezeu. Unde vedem clar nu numai inceputul plin de slava si de gloria lui Dumnezeu, dar vedem clar prin ochi credintei sfirsitul complect, perfect incununat de bucuria si dragostea Creeatorului, a tuturor lucrarilor Lui, mai ales a omului facut in chipul si asemanarea Sa.

Odihna Lui ne garanteaza ca intreaga faptura va ajunge in final, dupa lungul drum dealungul veacurilor, intocmai in chipul si asemanarea Sa dupa cum declarase El in sfarsitul celor sase zile Aleluia! Odihna Lui ne garanteaza si ne da deplina pace prin care cunoastem ca intunericul nu merge paralel cu Lumina pentru totdeauna. Ca moartea nu este tovarasa de calatorie a vietii pentru totdeauna. Ca adevarul si minciuna nu vor fi impreuna pentru totdeauna si ca pacatul nu va ajunge vesnicia, ci vesnica va fi neprihanirea. Odihna lui ne garanteaza ca Suveranul Creeator nu este in razboi sau in pericol de atac din partea vreunei domnii, stapaniri sau a vreunei puteri. Odihna Lui ne garanteaza ca Diavolul, Pacatul si Moartea sunt niste unelte poate pentru noi oameni, putin cam dubioase, dar prin care Suveranul Creator aduce la perfecta implinire planul si voia Sa. Chiar daca as scrie mii si mii de ani despre bogatiile nesfarsite care se gasesc din belsug in Odihna Lui, tot scrisul anilor cei multi ar fi prea putin si nu ar putea sa vorbeasca indeajuns despre tot ce Dumnezeu a pregatit omului care va intra in Odihna Lui. 

Stimate cititor daca putinele mele cuvinte despre Odihna Lui te provoaca, daca poate tu esti persoana care cauti odihna, daca inca nu o cauti dar ai vrea sa o cauti in cazul unde ai sti ca Odihna nu este prea departe, si unde ai sti ca nu trebuie mult timp sa o gasesti. Chiar daca esti foarte conditionat, totusi vreu sa-ti spun numai ceia ce si mie mi-sa spus: Odihna Lui se gaseste NUMAI intr-un singur loc. Comorile Odihnei Lui nu pot fi trimise tie prin persoana unui altui om, este strict necesar sa mergi personal la locul unde se gaseste Odihna Lui. Iata ce sa declarat mult timp in urma despre Odihna Lui: Toate lucrurile Mi-au fost date in maini de Tatal Meu....Veniti la Mine, toti cei truditi si impovorati, si Eu va voi da ODIHNA. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci sunt bland si smerit cu inima, si veti gasi ODIHNA pentru sufletele voastre. Matei 11: 28,29. Odihna Lui se gaseste NUMAI in Fiul Sau Isus Hristos, numai venind personal la El, adica la Isus Hristos poti sa gasesti si sa primesti sau sa intri in Odihna aceasta. Pe Isus Hristos Odihna lui Dumnezeu poti sa-l gasesti oriunde si oricand. Cauta-l pe Isus chiar acum, cauta-l pe El oriunde te gasesti, El este pretutindeni. Daca te simti obosit, dca esti in nesiguranta clipei de acum si a celei de maine, daca esti trudit si impovorat, daca esti cuprins de frica, frica de prezent si frica de viitor, daca esti bolnav, daca esti un mare sau mai mic pacatos, oricum te vezi oricum te simti, oricare iti este starea, te sfatuiesc, te rog frumos nu intarzia, si asa este destul de tarziu deja. Nu amana pana vei avea ocazia sa mergi la vreo biserica, la vreo manastire, la vreun preot sau vrajitor. Nu amana pana vei avea ocazia sa citesti Sfanta Scriptura sau Sfantul Coran, pana vei avea ocazia sa faci vreo fapta buna, sau sa-ti ceri iertare, sau sa-ti platesti anumite obligatii, nu amana te rog nici pana la o intalnire cu prieteni cei buni sau cu unul din cei dragi, acum si aici, te rog aseaza-ti mana dreapta acolo unde stii ca pulseaza inima ta si cu toata credinta ta roaga-l pe Dumnezeu pentru bunatatea si indurarea Sa sa-ti daruiasca Odihna Lui in Numele Fiului Sau Isus Hristos Aleluia!!

Daca tu esti partas al Odihnei Lui, nu te bucura de unul singur, vesteste vestea buna si altora. Fie dar prin Voia Sa, ca aceasta zi sa fie ziua de ASTAZI, unde daca auziti glasul Lui, sa intram in aceasta Odihna, unde frica este alungata din vietile noastre, si in sfirsit Dragostea se introneaza pe tronul inimi noastre intr-o nesfarsita bucurie si multumire pentru tot ce Dumnezeu a facut in noi si pentru noi. Prin foarte putine cuvinte am vorbit astazi despre Odihna Lui, ramane in continuare ca Dumnezeu sa largeasca, mult mai mult hotarele cunostintei noastre despre lucrarile Sale. Iar apoi sa credem si sa ne oprim in sfirsit, din munca fara de folos in care sunt cuprinsi milioane de crestini, care necontenit luptand si nicicand biruind, fiind nemultumiti de ei insasi si de toti din jur, incercand prin dreapta lor, puterea firi pamantesti, si prin sudoarea frunti lor, intelepciunea firi pamantesti, ca prin merite si sacrificii personale, in sfarsit sa aduca omul, macar aproape de chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Aceasta este lucrarea lui ANTICRIST (666), aceasta este lucrarea IEULUI nostru, cel mai mare dusman al nostru care se rasboieste cu duhul nostru, dar care in Ziua Domnului trebuie declarat rastignit si adus la moarte, si din moarte minune mare prin puterea vieti eterne, va invia OMUL NOU in chipul si asemanarea lui Dumnezeu. In vederea aceasta cred ca vorbeste Domnul prin Isaia unde zice: Pe Mine insumi Ma jur adevarul iese din gura Mea si Cuvantul Meu nu va fi luat inapoi: ORICE genunchi se va pleca inaintea Mea si ORICE limba va jura pe Mine. Ioan in cartea Apocalipsa fiind in Odihna Lui, vede si el SUVERANITATEA Creeatorului unde zice: Si pe toate fapturile care sunt in cer, pe pamant, sub pamant, pe mare si tot ce se afla in acestea locuri, le-am auzit zicand: A Celui ce sade pe scaunul de DOMNIE si a Mielului sa fie lauda, cinstea, slava si stapanirea in vecii vecilor Amin! Aleluia!  Pentru mai multe informatii despre Planul Veacurilor va rog vizitati www.kingdomplan.net   Cu multa stima si respect David Ilea

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3202
  • Favorită: 1
Opțiuni