"..si traiesc, dar nu mai traiesc eu". Oare??
Autor: Vlad Ciolan  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de vladciolan in 20/01/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

1Tesaloniceni 5.23 Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Omul este format din trup, duh si suflet. Sufletul nostru este déjà salvat deoarece L-am acceptat pe Isus ca Domn al vietii noastre. Pe de alta parte, trupul si duhul nostru trebuiesc hranite.

Daca stam si ne gandim bine, noi nu ne facem griji pentru sufletul nostru deoarece avem siguranta mantuirii datorita jertfei Lui Isus.

Oamenii care nu il cunosc pe Dumnezeu se ingrijesc de trupul lor deoarece in mod natural acesta trebuie hranit si ingrijit. Cat timp omul traieste, poate 50%(cel putin) din timp si ganduri se indreapta catre trup si catre ingrijirea acestuia. Oamenii muncesc pentru ca sa poata manca, muncesc pentru a-si putea asigura haine pentru imbracat si alte accesorii dar si pentru a avea un aspect fizic placut emanand mereu un miros placut.

Primele lucruri care le facem dimineata sunt spalarea pe dinti, pe fata, dusul si micul dejun, la amiaza servim  pranzul si seara cina iar cel mai probabil, uneori ne delectam si cu ceva dulce intre mese.

Zilnic investim in acest fel in trupul nostrum timp si bani.

Cu alte cuvinte, mare parte a vietii omului se rezuma la o investitie continua a timpului si banilor pentru trup.

Nu e pacat sa ne ingrijim, ba chiar e recomandat atat pentru binele nostru cat si pentru al celor din jurul nostru dar inevitabil apare intrebarea: “Investim noi, ca si credinciosi, in duhul nostru?”

Ne ingrijim noi de duhul nostru? Ne gandim oare ca si el trebuie hranit? Nu putem investi bani in duhul nostru insa putem investi timp.

Luca 4.4 Isus i-a răspuns: „Este scris: „Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.”

Duhul nostru poate fi hranit doar prin Cuvantul Lui Dumnezeu. Momentele in care duhul nostru este implinit sunt momentele in care noi citim, studiem si meditam din Cuvantul Lui Dumnezeu, Biblia.

Daca nu citim Biblia ne vom trezi ca duhul nostru este subnutrit, lipsit de vaga si lesinat iar asta se observa. Trupul nostru reflecta de multe ori starea reala a duhului nostru prin mimica, diferite actiuni sau gesturi ba chiar si prin cuvintele care le rostim.

Venim de multe multe ori la biserica sperand ca vom fi resuscitati cumva. Vrem sa fim schimbati dar nu credem asta iar ce este mai rau este faptul ca nici nu facem nimic pentru a fi plini de vitalitate.

Un om comod nu este un om al actiunii. Un om comod nu lupta pentru a se ridica ci asteapta sa fie carat si tarat de cei din jur.

Nu uitati dragi credinciosi, viata aceasta este ca o cursa iar noi trebuie sa castigam! Nu ne intrecem unii cu ceilalti ci ne intrecem cu firea noastra. Daca trupul va fi mai puternic decat duhul e clar cine va castiga.

Creflo Dollar zicea intr-o predica(voi scrie direct tradus): Trupul a fost creat pentr a trai prin simturi(cele 5 simturi) dar duhul a fost creat pentru a trai prin Cuvantul Lui Dumnezeu.

Luptati! Viata aceasta nu se rezuma la satisfacerea trupului. Haideti sa ne ridicam in duhul nostru si sa ne intarim. Haideti sa devenim puternci si sa ne implinim scopul si chemarea pe care o are Dumnezeu pentru noi. Investind in trup mai mult decat in duh nu ne va ajuta sa ne implinim misiunea pe care Dumnezeu o are pentru noi in aceasta lume trecatoare dar daca avem o viata plina de Cuvantul Lui Dumnezeu si credem in El vom trai ca niste eroi, ca niste viteji.

85% dintre credinciosi mor fara sa isi fi implinit chemarea de la Dumnezeu. Eu vreau sa fiu printre cei 15% iar asta va insemna disciplina in citirea Cuvantului zilnic. Daca vrei sa implinesti ceea ce Dumnezeu vrea pentru viata ta atunci diavolul va indrepta orice arma poate spre tine si va face tot ce ii sta in putere sa te impiedice sa iti implinesti chemarea. Vestea buna este ca Dumnezeu e Suveran iar atunci cand Dumnezeu lucreaza, NIMENI nu se poate impotrivi!

Curaj fratii mei, surorile mele..se poate. La urma urmei, Dumnezeu e de partea noastra!

“Si iata ca Eu voi fi cu voi pana la sfarsitul veacului” Aleluia!

 

 

Statistici
  • Vizualizări: 2323
  • Export PDF: 1
Opțiuni