Nasterea lui Isus din Samanta lui David
Autor: David Ilea  |  Album: Planul Veacurilor  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de ileadavid in 21/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

                                         Nasterea lui Isus din Samanta lui David

 

Adu-ti aminte de Domnul Isus Hristos, din samanta lui David, inviat din morti, dupa Evanghelia (Vestea Buna) mea…Adevarat este cuvantul acesta: daca am murit IMPREUNA CU EL, VOM SI TRAI IMPREUNA CU EL. Daca rabdam, vom si IMPARATI IMPREUNA CU EL 2Timotei 2: 8,12. Fiindca David era proroc si stia ca Dumnezeu ii fagaduise cu juramant ca va ridica pe unul din urmasii sai pe scaunul lui de domnie Fapte 2: 30. Am jurat odata pe sfintenia Mea, sa mint Eu oare lui David? Samanta lui va dainui in veci, scaunul lui de domnie va fi inaintea Mea ca soarele, ca luna, va dainui pe vecie, si ca martorul credincios din cer. Am facut legamant cu alesul Meu-zice Domnul-Iata ce am jurat robului Meu David: Iti voi intari samanta pe vecie si-n veci iti voi aseza scaunul de domnie Psalmul 89: 35,36,3,4. Cand ti se vor implini zilele si vei fi culcat cu parintii tai, Eu iti voi ridica un urmas dupa tine, care va iesi din trupul tau si-I voi intari imparatia. El va zidi Numelui Meu o casa si voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei lui 2 Samuel 7:12,13. Cartea neamului lui Isus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam Matei1: 1. Apoi o Odrasla va iesi din tulpina lui Isai si un Vlastar va da din radacinile lui. In ziua aceea, Vlastarul lui Isai va fi ca un steag pentru popoare, neamurile se vor intoarce la El, si slava va fi locuinta Lui. El va judeca pe cei saraci cu dreptate si va hotari cu nepartinire asupra nenorocitilor tarii, va lovi pamantul cu toiagul Cuvantului Lui, si cu suflarea buzelor Lui va omori pe cel rau. Neprihanirea va fi braul coapselor Sale, si credinciosia braul mijlocului Sau. Atunci lupul va locui impreuna cu mielul, si pardosul se va culca impreuna cu iedul, vitelul, puiul de leu si vitele ingrasate vor fi impreuna si le va mana un copilas….Nu se va face nici un rau si nici o paguba pe tot muntele Meu cel sfant, caci pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopera Isaia11: 1-10.

Dupa iesirea lui Israel din Casa robiei, din tara Egiptului, Dumnezeu porunceste lui Moise sa adune pe toti barbati casei lui Israel si sa experimenteze fiecare personal intalnirea cu Dumnezeu, in timpul celor trei sarbatori stabilite in cursul anului. Primul an, anul Indurarii pentru Israel a fost considerat si a inceput odata cu iesirea lor din tara Egiptului. Prima luna a acestui an a fost luna spicelor, adica luna Nisan in care luna au iestit ei din Egipt. Anul acesta nou era format din sapte luni. Acelea trei sarbatori erau numite sarbatorile Domnului, ele au fost tinute numai dupa iesirea lui Israel din Egipt. Acestea sarbatori au fost formate, stabilite si tinute prin porunca lui Dumnezeu, ele nu au fost nascute prin ideia si dorinta omului, dupa cum gasim scris: De trei ori pe an, sa praznuiesti sarbatori in cinstea Mea. Sa tii sarbatoarea azimelor, timp de sapte zile, la vremea hotarata, in luna spicelor, sa mananci azime, CUM TI-AM PORUNCIT, caci in luna aceasta ai iesit din Egipt, si sa nu vii cu mainile goale inaintea Mea. Sa tii sarbatoarea secerisului, a celor dintai roade din munca ta, din ceeia ce vei semana pe camp, si sa tii sarbatoarea strangerii roadelor, la sfarsitul anului, cand vei strange de pe camp rodul muncii tale. De trei ori pe an TOATA PARTEA BARBATEASCA sa se infatiseze inaintea Domnului Dumnezeu Exodul 23: 14-17.

 Este foarte important sa intelegem ca Dumnezeu, inca de la facerea omului, tot timpul a dorit, a creeat imprejurari prin care sa se intalneasca, sa aiba o apropiata partasie cu omul faptura manilor Sale. In gradina Edenului in umbra celor mai minunati pomi fructiferi, cu adevarat o bogata piata de felurite fructe, Dumnezeu se intalnea, comunica si avea partasie cu Adam si Eva. El a intalnit pe Avraam, a vorbit cu el in timpul ce se ospatau la masa bogata pregatita de Avraam. El a intins o masa bogata si a dat lui Israel MANA proaspata in fiecare dimineata. Isus a facut prima minune in timpul cand se ospatau nuntasi la masa incarcata cu diferite mancaruri la nunta din Cana. Isus a intins o masa bogata si s-au ospatat toti cei cinci mii de oameni. Isus a participat la multe intalniri si nu sa retras de la mesele pacatosilor. Isus a participat la sarbatoarea cea mare a Corturilor si a dorit mult sa petreaca si sa manance impreuna cu ucenici la sarbatoarea Pastelor.

 Participarea la cele trei sarbatori era din doua parti, din partea lui Israel si din partea lui Dumnezeu. Dumnezeu a promis lui Moise ca El va fi present la cele trei sarbatori, deaceea sarbatorile acestea erau numite Sarbatorile Domnului. Sarbatorile acestea erau in originea lor fireasca in primul rand memoriale. Ele vorbeau copiilor lui Israel despre lucrarile marete pe care Dumnezeu le-a lucrat pentru ei. Ele vorbeau foarte puternic despre trecutul si lunga calatorie a lui Israel din Egipt pana in tara promisa, tara Canaanului. Fiecare sarbatoare avea insemnatatea ei, avea vremea ei, avea intamplarea ei, avea lucrarea lucrata de Dumnezeu pentru vremea aceea. Este foarte evident ca acestea sarbatori purtau in sinea lor si un mesaj prophetic, fiecare sarbatoare era o umbra a tainicei realitati care avea sa vina. Ele prevesteau pe plan spiritual despre mari lucrari pe care Dumnezeu avea sa le lucreze in viitor. Si in final acestea sarbatori chemau cu voce tare fiecare individ fiecare om la o intalnire si la o experienta personala cu Dumnezeu in a umbla, in a trai personal taina fiecarei sarbatori in parte, fiecare la vremea ei, pentruca fiecare sarbatoare avea slava ei. Dumnezeu stabilise toate regulile acestor sarbatori. El stabilise CINE sa vina, UNDE sa vina, CAND sa vina si CUM sa vina, si El fagadui-se ca va FI PREZENT la fiecare sarbatoare in parte.

 Israel in timpul primei sarbatori, adica la sarbatoarea Pastelor, in chip memorial ei sarbatoreau eliberarea lor din casa robiei, casa Egiptului. In chip prophetic sarbatoarea Pastelor vorbea despre Mielul Pascal care ridicand pacatul elibereaza omenirea din casa robiei mortii. Israel in timpul celei dea doua sarbatoare, adica sarbatoarea Penticostala (Rusalile), in chip memorial ei sarbatoreau primirea Legi la muntele Sinai. In chip propfetic sarbatoarea Penticostala vorbeste despre botezul cu Duhul Sfant prin care Legea primita la muntele Sinai scrisa pe table de piatra, este scrisa  pe inima si mintea membrilor Noului Legamant. Israel in timpul sarbatori a treia, adica sarbatoarea Corturilor, in chip memorial ei sarbatoreau intrarea lor in tara promisa, implinirea deplina a fagaduintei mostenirii tari Canaanului. In chip propfetic sarbatoarea Corturilor vorbeste de mostenirea deplina a fagaduintelor lui Dumnezeu, mostenirea vieti vesnice. Ajungerea sau cresterea deplina la statura plinatati lui Hristos. La sarbatoarea Pastelor fiecare individ venit la aceasta sarbatoare intalneste pe Isus ca Salvator, ca Mantuitor. La sarbatoarea Penticostala fiecare individ venit aici intalneste pe Hristos botezatorul cu Duhul Sfant, si la sarbatoarea Corturilor fiecare individ, fiecare persoana venita aici intalneste pe Domnul, adica pe Isus Hristos Domnul sau Imparatul Vietii vesnice.

 In ceia ce priveste anul agricol cu care au fost conectate acestea trei sarbatori, ele reprezinta venirea la viata, invierea din moarte, hibernare si stacnare sub puterea iernii, venirea treptata, venirea progresiva la viata a integi culturi si a tuturor produselor agricole din timpul anului. Pe plan spiritual ele reprezinta venirea la viata vesnica a intregi omenirii impartita in trei timpuri, trei perioade diferite, trei cete diferite cum declara apostolul unde zice: Si dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos, dar fiecare la randul cetei lui. Hristos este cel DINTAI rod, apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos. In urma, va veni sfarsitul,( adica ultimi , adica cei de la urma). Sarbatoarea Azimelor din luna spicelor reprezinta PRIMUL ROD al vietii, adica invierea lui Isus din morti. El este Primul Snop de grau, adica primul snop de grau din Primele Roade, Snopul primele spice de grau. Sarbatoarea Saptamanilor adica sarbatoarea celor DINTAI roade din recolta graului reprezinta Primele Roade, Primele Spice, Ceata a doua, Biserica celor intai nascuti, un popor ales din toate popoarele pamantului, poporul Primei Invieri. Sarbatoarea Strangeri roadelor la sfarsitul anului, care reprezinta adunarea, venirea la viata a TUTUROR ROADELOR, a uleiului, a vinului si a mustului. A treia ceata, ceata de la sfarsit, invierea a doua, invierea Tuturor Mortilor.

 Nasterea lui Isus din samanta femeii, este fagaduinta lui Dumnezeu implinita la sarbatoarea Pastelor. Prin crucea din sarbatoarea Pastelor capul sarpelui a fost zdrobit si toata samanta femeii eliberata din robia mortii. Nasterea lui Isus din samanta lui Avraam, este fagaduinta lui Dumnezeu implinita la sarbatoarea Penticostala, la Rusale, unde Dumnezeu a marturisit binecuvantarea tuturor familiilor pamantului prin botezul cu Duhul Sfant, si prin minunea mare unde cei umpluti cu Duhul Sfant vorbeau in diferite limbi a diferitelor popoare, a diferitelor NEAMURI, a diferitelor familii a pamantului, lucrurile minunate ale lui Dumnezeu. Apostolul Petru se alatura fagaduintei lui Dumnezeu cand reaminteste profetia lui Ioel: In zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu PESTE ORICE FAPTURA…Da, chiar si peste ROBII MEI si peste ROABELE MELE voi turna, in zilele acelea, din Duhul Meu si vor proroci Fapte 2: 17,18. Apostolul Pavel nici el nu trece cu vederea fagaduinta lui Dumnezeu facuta lui Avraam unde zice el: Scriptura, de asemenea, fiindca prevedea ca Dumnezeu va socoti neprihanite pe Neamuri, prin credinta, a vestit mai dinainte lui Avraam aceasta veste buna: Toate neamurile vor fi binecuvantate in tine….pentru ca binecuvantarea vestita lui Avraam sa vina peste NEAMURI, in Hristos Isus, asa ca, prin credinta, noi sa primim DUHUL FAGADUIT Galateni 3: 8,14. Nasterea lui Isus din samanta lui David este fagaduinta lui Dumnezeu care se va implini in sarbatoarea Corturilor. Ea este aratarea lui Isus Hristos ca Domn, ca Imparat, unde odata intronat in tronul lui David, va imparati prin IMPARATIA care I-a fost pregatita, pana unde ultimul dusman va fi nimicit si pana unde ultima fiinta omeneasca va ajunge din nou in CASA TATALUI.

 Avraam a crezut pe Dumnezeu, el nu s-a indoit de fagaduinta lui Dumnezeu, prin necredinta, ci, intarit prin credinta lui, a dat slava lui Dumnezeu, deplin incredintat ca El ce fagaduieste, poate sa si implineasca. Putem spune fara nici o indoiala Dumnezeu prin Hristos Isus sa prezentat, a venit la cele doua sarbatori majore, la Paste si la Rusale si fara umbra de indoiala ca El prin DOMNUL Hristos Isus va veni si la cea dea treia sarbatoare, adica la sarbatoarea Corturilor. In timp ce Imperiu Crestin este cea mai fragmentata, cea mai impartita religie a tuturor timpurilor, in timp ce fiecare denominatie si confesiune Crestina propovaduieste ca numai trecand prin sistemul lor, numai trecand prin statul si doctrina stabilita de fauritori de sisteme religioase, numai pe drumul lor se poate ajunge in TARA PROMISA, da in timpul acesta si de fapt in toate vremile, lucrarile lui Dumnezeu sunt si au fost aduse la indeplinire intocmai dupa planul voii lui Dumnezeu facut inca inainte de nasterea timpului. Potrivit planului lui Dumnezeu Israel nu putea sa ajunga in Canaan NUMAI TRECAND SI EXPERIMENTAND INTALNIREA PERSONALA CU DUMNEZEU IN TIMPUL CELOR TREI SARBATORI. Daca calatoria lui Israel din Egipt in Canaan este o umbra a calatoriei spirituale din Casa Robiei a pacatului si a mortii in Tara Promisa care este Viata Vesnica In Isus Hristos Domnul, si daca in Canaanul pamantesc sa ajuns NUMAI trecand si experimentand personal intalnirea cu Dumnezeu in vremea celor trei sarbatori, tot asa, pentru a ajunge in Canaanul Ceresc este NUMAI UN SINGUR DRUM, numai drumul care incepe cu intalnirea si experienta primei sarbatori adica sarbatoarea Pastelor. Fara Experienta personala a Pastelor, adica fara intalnirea si experienta personala cu ISUS MIELUL LUI DUMNEZEU NU ESTE IESIRE DIN EGIPTUL MORTII. Iesirea din Egiptul pacatului si-al mortii prin Isus Mielul Ispasitor nu inseamna si nu reprezinta tot drumul calatoriei pana in Canaan. Experienta Pastelor este numai INCEPUTUL calatoriei omului spre Canaan. Drumul adevaratului Israelit continua mai departe si trece apoi pe la sarbatoarea a doua, sarbatoarea Penticostala, sau Cincizecimea. Aici adevaratul Israelit intalneste si are experienta personala cu Hristos, cu Unsul lui Dumnezeu. Experienta Penticostala nu este nicidecum si nu reprezinta tot drumul calatoriei pana in Canaan. Drumul adevaratului Israelit continua mai departe si ajunge mai apoi la sarbatoarea a treia sarbatoarea Corturilor, Intrarea in Tara Canaanului, sarbatoarea Plinatatii, a Maturitati, adunarea tuturor roadelor , mostenirea deplina a fagaduintelor lui Dumnezeu, adica mantuirea complecta a omului DUH SUFLET SI TRUP. Drumul trasat si planuit de Dumnezeu nu trece NICIODATA pe la nici unul system religios infintat si planuit de oameni firesti. Drumul trasat de Dumnezeu este NUMAI unde omul intalneste si are experienta personala cu ISUS la Paste, cu Hristos la Cincizecime si cu Domnul la sarbatoarea Corturilor. Deci drumul adevarat trasat si planuit de Dumnezeu este ISUS HRISTOS DOMNUL.

 Dragi cititori, iata deci ce insemnatate are Nasterea Fiului lui Dumnezeu din samanta femeii, din samanta lui Avraam si din samanta lui David. Dupa cum preotul care facea slujba in Cortul lui Moise nu putea sa ajunga la sfarsit de drum adica in Locul Preasfant numai pe UNUL SINGUR DRUM si anume pe drumul care incepea in Curtea de Afara, care apoi mergea mai departe prin Locul Sfant, si care NU SE OPREA IN LOCUL SFANT ci mergea mai departe si sfarsea in Locul Preasfant. Planul lui Dumnezeu cu privire la Israelul firesc nu a fost sa-I elibereze din Egipt NUMAI, oh! nu, planul Lui era progresiv si nu se limita la eliberarea lor din Casa Robiei, altfel Domnul I-ar fi eliberat din Egipt si ramaneau pentru totdeauna afara din Egipt dar NU DEPARTE DE GRANITA EGIPTULUI. Si este un mare adevar sa spun ca planul lui Dumnezeu nu era sa-I elibereze din Egipt si sa conduca pe Israel NUMAI pana la Muntele Sinai, NUMAI pana la Experienta Sarbatori Penticostale. Planul maret a lui Dumnezeu a fost sa se descopere lui Israel progresiv in diferite dimensiuni spirituale prin cele trei intalniri, prin cele trei experiente, prin cele trei sarbatori si in final trecandu-I prin acestea trei experiente sa le deschida usa de intrare in tara mostenirii Vieti Vesnice, sa ajunga din nou acasa, in prezenta Tatalui Ceresc Aleluia!

Cred eu ca este important sa mentionez faptul ca cele doua sarbatori profetice s-au implinit exact in timpul randuit de Dumnezeu pentru sarbatorile memoriale, adica Isus Pastele noastre a implinit fagaduinta profetica chiar in timpul sarbatori memoriale a Pastelor. Potrivit unor informatii istorice Isus Mielul de jertfa a fost junghiat, a murit chiar in timpul cand in tot tinutul lui Israel se facea pregatirea pentru sarbatoarea Pastelor, chiar in timpul cand familiile lui Israel junghiiau mielul pascal. De asemenea fagaduinta profetica a lui Dumnezeu cu privire la binecuvantare si pogorarea Duhului Sfant sa implinit exact in timpul sarbatori memoriale a Cincizecimi, aceasta ne incurajeaza sa credem ca si implinirea fagaduintei profetice se va implini exact in timpul sarbatori memoriale a Corturilor (aproximativ in a doua jumatate a luni Octombrie )

Cele trei fagaduinte sunt cele trei VESTI BUNE ale lui Dumnezeu trimise omenirii. Stimate cititor ai intalnit tu pe Isus Mielul cel junghiat? Ai intalnit tu pe Isus nascut din samanta femeii? Ai primit tu in inima vestea buna, unde capul sarpelui a fost zdrobit si pacatele tale au fost iertate si ridicate? Ai experimentat tu venirea lui Isus la sarbatoarea Pastelor si in inima ta? Este adevarat ca vremea aceea a fost PRIMA VESTE BUNA a vieti tale? Stimate cititor ai intalnit tu pe Hristos, Unsul catre ti-a sigilat fiinta ta pentru harul vietii vesnice? Ai intalnit tu pe Hristos Isus nascut din samanta lui Avraam? Ai experimentat tu pe Hristos Isus si Puterea Duhului Lui venit la sarbatoarea Cincizecimi? Ai primit tu in inima ta bucuria, pacea si darul puteri vietii vesnice? Este adevarat ca vremea aceea a fost o experienta mult mai mare, mult mai glorioasa decat prima ta experienta la sarbatoarea Pastelor? A fost aceasta experienta a venirii lui Hristos Isus in forma spirituala cu adevarat o VESTE BUNA? Stimate cititor este o binecuvantare din partea lui Dumnezeu sa fii anuntat, daca inca nu ai fost, ca ISUS HRISTOS VINE IARASI, Hristos vine din nou ca Domn, vine ca Imparat la a treia sarbatoare, la cea mai mare si plina de slava vietii nemuritoare, sarbatoarea Corturilor. El vine nascut din samanta Lui David, nascut din fagaduinta lui Dumnezeu care a promis lui David ca va ridica un urmas casei lui David care va Imparati peste toate imparatiile pamantului pana va aseza dreptatea si pacea pe tot pamantul.

 Apostolul Pavel avand in vedere nasterea lui Isus din samanta lui David, incurajeaza pe ucenicul si copilul sau Timotei sa-si aduca aminte de Domnul Isus Hristos, din samanta lui David, inviat din morti dupa Evanghelia lui. Nu este indoiala ca apostolul incurajeaza pe Timotei sa nu uite in mijlocul tuturor greutatilor, in mijlocul tuturor impotrivirilor si in mijlocul amenintarilor si persecutiei din partea mai marilor sistemului religios, de fagaduinta lui Dumnezeu facuta lui David. Sa nu uite de venirea lui Isus la ultima sarbatoare in sfarsitul anului, adica la sarbatoarea Corturilor. Apostolul nu intamplator foloseste expresia aceasta: Aduti aminte de DOMNUL Isus Hristos, din samanta lui David. El aminteste lui Timotei de promisa venire a lui Isus ca DOMN, ca Imparat sa preia Imparatia pregatita de Dumnezeu. In alte cuvinte Pavel incurajaza pe Timotei sa-si aduca aminte si sa nu uite de venirea lui Isus ca Domn implinind fagaduinta lui Dumnezeu facuta imparatului David, unde toti cei chemati si unde toti care au rabdat pana la capat, adica pana la venirea Lui, vor IMPARATI impreuna cu El. De aceea scrie apostolul in continuare: Adevarat este cuvantul acesta: daca am murit impreuna cu El, vom si trai impreuna cu El. Daca RABDAM, vom si IMPARATI impreuna cu El. Daca ne lepadam de El, si El Se va lepada de noi 2 Timotei 2: 11,12.

 Dupa ce Isus a terminat misiunea Sa aducandu-Se jertfa de ispasire pe Sine insusi, dupa ce aceasta jertfa sfanta si curata a fost depusa pe altarul crucii inaintea lui Dumnezeu, Isus S-a prezentat in Tribunalul Suprem in fata TRONULUI lui Dumnezeu, unde stand in picioare in fata tronului, astepta in calitate de FIU AL OMULUI si in calitate de MIELUL JUNGHIAT, judecata si raspunsul lui Dumnezeu referitor la implinirea misiuni Sale. Iata doar cateva declaratii care adeveresc lucrul acesta: Caci Hristos n-a intrat intr-un locas de inchinare facut de mana omeneasca, dupa chipul adevaratului locas de inchinare, ci a intrat CHIAR IN CER, ca sa Se infatiseze acum, pentru noi, inaintea lui Dumnezeu. Si a intrat, o data pentru totdeauna, in Locul Preasfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau, dupa ce a capatat o rascumparare vesnica Evrei 9: 12,24. Apoi am vazut in mana dreapta a Celui ce SEDEA pe scaunul de domnie o carte, scrisa pe dinauntru si pe din afara, pecetluita cu sapte peceti….Si unul din batrani mi-a zis: Nu plange, iata ca Leul din semintia lui Iuda, Radacina lui David, A BIRUIT ca sa deschida cartea si cele sapte peceti ale ei. Si LA MIJLOC, INTRE scaunul de domnie si cele patru fapturi vii si INTRE batrani, am vazut STAND IN PICIOARE un Miel. PAREA JUNGHIAT si avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu trimise in tot pamantul. El a venit si a luat cartea din mana dreapta a Celui ce SEDEA pe scaunul de domnie. Cand a luat cartea, cele patru fapturi vii si cei douazeci si patru de batrani s-au aruncat la pamant inaintea Mielului, avand fiecare cate o lauta si potire de aur, pline cu tamaie, care sunt rugaciunile sfintilor. Si cantau O CANTARE NOUA si ziceau: VREDNIC esti Tu sa iei cartea si sa-I rupi pecetile: CACI AI FOST INJUNGHIAT SI AI RASCUMPARAT pentru Dumnezeu, cu sangele Tau, oameni din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru, si ei vor IMPARATI PE PAMANT. M-am uitat si, imprejurul scaunului de domnie, in jurul fapturilor vii si in jurul batranilor, am auzit glasul MULTOR INGERI. Numarul lor era de zece mii de ori zece mii si mii de mii. Ei ziceau cu GLAS TARE: VREDNIC ESTE MIELUL, care a fost junghiat, sa PRIMEASCA puterea, bogatia, intelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda! Si toate fapturile, care sunt in cer, pe pamant, sub pamant, pe mare, si tot ce se afla in acestea locuri, le-am auzit zicand: A Celui ce sade pe scaunul de domnie si a Mielului sa fie lauda, cinstea, slava si stapanirea in vecii vecilor! Apocalipsa5: 1-13. Ingerul al saptelea a sunat din trambita. Si in cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: Imparatia lumii A TRECUT in mainile Domnului nostru si ale HRISTOSULUI SAU. Si El va imparati in veci vecilor Apoc.11: 15. Da, a raspuns Isus. EU SUNT IMPARAT. Eu pentru aceasta M-AM NASCUT si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu Ioan18; 37. Eu sunt Radacina si Samanta lui David, Luceafarul stralucitor de dimineata Apoc.22: 16.

Iata foarte pe scurt cateva Scripturi care aduc in lumina marea insemnatate a nasteri lui Isus din samanta lui David. Isus Mielul cel junghiat stand in picioare in fata tronului lui Dumnezeu in prezenta tuturor celor adunati, reprezentanti ai intregului univers: in prezenta celor patru fapturi vii, in prezenta a douazeci si patru de capetenii, a celor douazeci si patru de reprezentanti ai clasei de preoti, in prezenta ingerilor, mesajerilor greu de numarat, a zecilor de mii, a miilor de mii, asteapta raspunsul Tatalui. Aici sa facut judecata misiuni lui Isus. Aici in jurul tronului Suveranului Creator, in prezenta tuturor ambasadorilor Imparatiei lui Dumnezeu se analizeaza valoarea misiuni lui Isus, unde un inger puternic, care striga cu glas tare, a crui strigat sa auzit in cer pe pamant si sub pamant, da acest strigat sa auzit in tot universul omenirii. Strigatul acestui mesajer a dovedit omenirii odata pentru totdeauna, cine si de ce este vrednic sa deschida cartea secretelor lui Dumnezeu. Ioan nu mentioneaza cat timp a durat cautarea CELUI VREDNIC, Ioan foarte desamagit scrie rezultatul cautari, rezultatul adus si declarat in prezenta Lui Dumnezeu si a tuturor ambasadorilor puteri Imparatiei Sale care rezultat a fost aceptat si aprobat de Preanaltul Suveran si este si va ramane pentru totdeauna adevar curat: SI NU SE GASEA NIMENI, nici in cer, nici pe pamant, nici sub pamant, CARE SA POATA deschide cartea, nici sa se uite in ea. Este foarte adevarat ca sub pecetile carti erau scrise hotararile, gandurile, dorintele si planul voii lui Dumnezeu cu privire la soarta si destinul omenirii si concluzia finala a lucrarilor lui Dumnezeu.  Celce era gasit VREDNIC nu avea vrednicia numai sa deschida cartea si sa se uite in ea, el trebuia sa fie vrednic sa aduca la indeplinire toate secretele lui Dumnezeu scrise in cartea aceea.

 Din cele scrise de Ioan se intelege clar ca sa produs o tensiune inalta in timpul cautari celui VREDNIC, cred eu ca aceasta inalta tensiune sa transformat intr-o sfanta reverenta in timpul rezultatului declarat in prezenta lui Dumnezeu. Cuprins de aceasta sfanta stare apostolul Iubirii scrie: Si am plans MULT pentru ca NIMENI NU FUSESE GASIT VREDNIC sa deschida cartea si sa se uite in ea. Daca Ioan a plans MULT inseamna ca si cautarea celui vrednic a durat MULT. Este foarte important sa citim declaratia lui Ioan unde scrie el: Si unul din batrani mi-a zis: NU PLANGE, iata ca Leul din semintia lui Iuda, Radacina lui David, A BIRUIT ca sa deschida cartea si cele sapte peceti ale ei. Este oare acesta UNUL din batrani singurul care stia cine este cel VREDNIC? Daca acesta UNUL din batrani sau poate toti ceilalti stiau deja cine era CEL VREDNIC, de ce oare sa mai facut lunga si multa cautare in tot universul pentru gasirea celui vrednic?  Ioan se indreapta in directia aratata lui de acel batran, si nu vede nici un Leu, nu vede Leul de pe steagul semintiei lui Iuda, ramane foarte surprins de afirmatia batranului in comparatie cu ce vede el. Ioan vede LA MIJLOC, INTRE scaunul de domnie si cele patru fapturi vii si INTRE batrani, STAND IN PICIOARE un MIEL, parea junghiat.

 Daca toti cei prezenti aici erau in plina actiune, singur Mielul ce fusese junghiat era la mijloc si intre, stand in picioare, adica stand in asteptare. Mielul cel junghiat statea in picioare asteptand judecata, asteptand un raspuns din partea Celui ce sedea pe tron si din partea tuturor celor prezenti aici in JURUL scaunului de domnie. El, Isus este aici in calitate sau pe pozitia de Mielul care fusese junghiat deja, si care se adusese jertfa inaintea lui Dumnezeu pe SINE INSUSI, si este deci infatisat acum si aici, in cer, adica in sfera spirituala inaintea lui Dumnezeu pentru noi adica pentru NEAMUL OMENESC. Mielul lui Dumnezeu este aici stand in picioare intre cele doua mari misiuni. El este aici in sfarsitul primei misiuni, si El este aici in inceputul celei de-a doua misiune. Chiar daca este doar una singura misiune data Fiului prin porunca lui Dumnezeu, totusi aceasta una singura misiune in felul ei de desfasurare se desfasoara practic in doua diferite faze de lucru, sau doua diferite etape de aducere la indeplinire a porunci si a planului lui Dumnezeu in persoana lui Isus Hristos Domnul nostru.

 Prima etapa de aducere la indeplinire a porunci lui Dumnezeu in persoana intruchipata a lui Isus cuprinde perioada de timp de la nasterea lui Isus si pana la moartea Lui pe crucea Golgotei si asezarea trupului neansufletit al lui Isus in tarana pamantului. Etapa a doua de aducere la indeplinire a porunci lui Dumnezeu in persoana spirituala, adica adusa la viata nemuritoare a lui Isus, cuprinde perioada de timp de la invierea lui Isus din morti si pana unde Isus Hristos Domnul vietii PREDA IMPARATIA in mainile lui Dumnezeu Tatal, dupa ce va fi nimicit orice domnie, orice stapanire si orice putere. Mielul stand in picioare este judecat, fiecare clipa, fiecare ceas, fiecare zi a umblari Sale pe drumul Crucii, de la nasterea Sa si pana la moartea Sa, este acuma adus si prezentat inaintea tronului lui Dumnezeu. In trupul si in chipul Mielului junghiat, mai presus de orice ascultare, mai presus de orice biruinta, mai presus de orice nevinovatie, este prezentata inaintea dragostei lui Dumnezeu LUMEA OMENEASCA. Fiindca atat de mult A IUBIT Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca toata lumea crezand in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

 Se intelege din scrierea lui Ioan ca potrivit judecati drepte a lui Dumnezeu nimeni nu s-a gasit vrednic sa se asemene, sa fie pus alaturi de Isus, si sa continue partea a doua a misiuni lui Isus. Dumnezeu in indurarea Sa si prin iubirea lui Isus a aceptat si a declarat jertfa lui Isus, o jertfa sfanta, curata, nepatata, o jertfa de UN BUN MIROS, si astfel aici in Tribunal Suprem, Dumnezeu declara pe Isus Hristos, Mielul cel junghiat SINGURUL din tot universul, cel fizic si cel spiritual, SINGURUL din toate veacurile si SINGURUL din toate generatiile omenirii, care este VREDNIC sa ia cartea, sa rupa pecetile si sa citeasca in ea. Vrednicia Mielului este declarata tot aicea si consta in primul rand in BIRUINTA LUI, apoi consta in faptul ca de buna voie, din dragoste pentru oameni a fost INJUNGHIAT si consta in RASCUMPARARE prin sangele Sau a oamenilor din orice semintie, de orice limba, din orice norod si de orice neam. Tot referitor la VREDNICIA Mielului, si tot in imprejurarea aceasta se face aceasta declaratie: Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru, si ei VOR IMPARATI ( in viitor) pe pamant. Partea a doua a misiuni lui Isus este aceasta unde potrivit declaratiilor si potrivit tainei planului lui Dumnezeu scrisa in cartea pecetluita, Mielul cel junghiat a primit un tron de domnie si o Imparatie prin care rezultatul biruintei crucii lui Isus sa fie infaptuit in FIECARE FIINTA OMENEASCA Aleluia!

 Prin crucea Sa, Isus a biruit pe diavolul, pacatul si moartea, si astfel prin jertfirea trupului Sau sa facut rascumpararea intregi LUMII, dar pentru infaptuirea practica a acestei mari biruinti, in fiecare fiinta omeneasca, Dumnezeu a randuit un tron si o imparatie. Scopul principal al acestei Imparatii este sa NIMICEASCA in fiecare om, in fiecare fiinta, orice domnie, orice stapanire si orice putere si sa instaureze in schimb in fiecare fiinta omeneasca, viata vesnica si dreptatea lui Dumnezeu, aducand astfel intreaga omenirea din nou acasa in UNIRE si partasie deplina in Dumnezeu Tatal. Semnul si dovada netagaduita pentru misiunea acestei Imparatii este MIELUL CEL JUNGHIAT intronat in tronul si in conducerea acestei puternice imparatii

 Daca in tronul acestei imparatii troneaza UN MIEL si nu numai un miel care traieste in plina putere a vietii firesti, adica traieste in toate drepturile, in toate dorintele si benificiiele vietii firesti, a vietii pamantesti, dar Mielul acesta este JUNGHIAT, adica toate drepturile, toate dorintele si toate beneficiile vietii lui firesti au fost TAIATE, adica EL nu a trait pentru Sine. Viata, drepturile dorintele si beneficiile Sale firesti au fost sacrificate, de buna voie, din dragoste a renuntat la ele, pentru a dobandi, pentru a castiga bucuria care era pusa inaintea Lui. Aceasta in putine si marginite cuvinte inseamna ca Mielul era un Miel JUNGHIAT.

 Este foarte promitator adevarul acesta, ca adica membri sau cetatenii acestei Imparatii a Mielului Cel Junghiat vor fi tot in natura si chipul Imparatului lor, adica MIEII JUNGHIATI. Cu siguranta ca intre membri acestei Imparatii nu va fi nimeni care sa aiba doua coarne ca ale unui miel si sa vorbeasca ca un BALAUR. Imparatia aceasta este promisa NUMAI CELOR CE BIRUIESC. Celui ce va BIRUI si celui ce VA PAZI PANA LA SFARSIT lucrarile Mele ii voi da stapanire peste Neamuri. Celui ce VA BIRUI ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu AM BIRUIT si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie Apocalipsa 2: 26, 3: 21. Imperiul Crestin se crede a fi imparatia Mielului cel junghiat, dar ei, adica Mai Mari Imperiului produc prin statuturile lor si prin sistemele lor de invatatura oameni care au doua coarne ca ale unui miel si vorbesc voarbe si invataturi ca ale unui balaur. Multi din acestia in necunostinta lor se poarta ca vrajmasi ai crucii lui Isus. Ei nu propovaduiesc biruinta deplina a lui Isus prin Jertfa Sa, prin JUNGHIEREA SA, asupra lui satan, asupra pacatului si asupra mortii. Ei nu sunt dornici in mantuirea tuturor oamenilor, ei nu sunt mijlocitori INTRE Dumnezeu si om, ei vestesc biruinta lui satan asupra omului, ei vestesc biruinta pacatului asupra omului si ei vestesc biruinta mortii asupra omului. Ei cu bucurie, cu strigate mari vestesc chinul si tortura eterna pentru marea parte a omenirii, injosind, mintind si descalificand jertfa biruitoare si mantuitoare a omenirii. Iata doar o singura dovada, iata cantecul ce-l canta membri si cetateni adevarati ai Imparatiei Mielului cel junghiat: Ei cantau cantarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, si CANTAREA MIELULUI. Si ziceau: Mari si minunate sunt lucrarile Tale, Doamne, Dumnezeule Atotputernice! Drepte si adevarate sunt caile Tale, IMPARATE AL NEAMURILOR! Cine nu se va teme, Doamne, si cine NU VA SLAVI NUMELE TAU? Caci numai Tu esti sfant, SI TOATE NEAMURILE VOR VENI SI SE VOR INCHINA INAINTEA TA, pentruca judecatile Tale au fost aratate! Apocalipsa 15:3,4.

De atunci, de la invierea lui Isus si inca azi 20 Decembrie 2011, Imparatia aceasta este tot in formare. Cetateni acestei Imparatii sunt PRIMELE ROADE ale vietii vesnice, primul rod al Mielului cel junghiat. Cetateni acestei Imparatii sunt intr-o continua crestere si o continua transformare in chipul si natura Mielului cel junghiat care este Hristos Domnul si Imparatul nostru. Cetateni acestei Imparatii sunt PRIMII oameni, nu singurii nici ultimi in care biruinta crucii lui Isus va fi deplin manifestata. Primii oameni in care satan va fi biruit, primii oameni in care pacatul va fi ridicat si inlaturat pentru totdeauna si primii oameni in care moartea va fi inghitita de viata neperitoare, chiar atunci la aratarea lui Isus Hristos, la cea mai mareata intalnire, la ultima si cea mai bogata sarbatoare, la sarbatoarea Corturilor.

 In timpul acestei sarbatori, in sfarsitul anului agricol, la cea de-a treia sarbatoare se va arata Isus Hristos Domnul din samanta lui David, Mielul cel junghiat, si se va introna in fagaduinta lui Dumnezeu facuta robului Sau David. Atunci se va implini deplin cuvantul Scripturi care zice: Ingerul al saptelea a sunat din trambita. Si in cer s-au auzit GLASURI PUTERNICE, care ziceau:  Imparatia lumii a trecut in mainile Domnului nostru si ale Hristosului Sau, Si El va imparati in vecii vecilor( in toate veacurile) Apocalipsa 11: 15. Cred eu ca la vremea acestei Imparatii s-a referit apostolul Pavel, unde sfatuieste pe tanarul Timotei sa nu uite mangaitoarea nadejde unde zice el: Adu-ti aminte de DOMNUL Isus Hristos, din samanta lui David…. Daca rabdam, vom si IMPARATI IMPREUNA CU EL. Aceasta este venirea prevestita de apostoli Domnului. Venirea lui Isus Hristos ca Domn, ca Imparat din semintia lui David. Da aceasta Imparatie este UN SINGUR TRUP format din multe madulare. Inca si acum Trupul acesta este in formare, este in crestere, este foarte aproape de maturitate, este foarte aproape de statura plinatati lui Hristos, este foarte aproape de UNIREA lui cu CAPUL care este DOMNUL Hristos Isus.

Da UNIREA TRUPULUI CU CAPUL care este Hristos se va face in timpul sarbatori Corturilor, la cea din urma sarbatoare, la cea din urma trambita. Iata ce declara Scriptura referitor la unirea Trupului cu Capul: Caci insusi DOMNUL, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu TRAMBITA lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti TOTI IMPREUNA CU EI, in nori, ca sa intampinam pe DOMNUL in vazduh, si astfel vom fi TOTDEAUNA CU DOMNUL. 1Tesaloniceni 4: 16,17. Iata va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala din ochi, la cea din URMA TRAMBITA. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. 1 Corinteni 15: 51-53.

Trupul acestei Imparatii este in crestere, este in zidire dupa cum afirma apostolul in scrisoarea sa catre frati din Efes. Cresterea aceasta continua pana cand Trupul VA AJUNGE la Cel ce este Capul adica Hristos. Astfel deci intelegem ca intre Trup si Cap este o oarecare distanta, este o oarecare diferenta, distanta aceasta se micsoreaza in functie de zidirea sau cresterea Trupului. Urmarind aceasta crestere, este evident faptul ca la un anumit moment, INTR-O CLIPA, in timpul ultimei sarbatori, la sunetul ultimei trambite, Trupul lui Hristos format din cei readusi la viata si din cei ramasi si schimbati, va ajunge la glorioasa destinatie, LA CAPUL CARE ESTE HRISTOS. Intalnirea aceasta, unirea aceasta cu Domnul inaltati departe de starea naturi pamantesti, acolo in VAZDUHUL puterii Duhului Aceluia fara de masura, este momentul culminant, este cea mai mare sarbatoare, este consumarea, adica UNIREA Mirelui cu Mireasa Sa . Este mult asteptata Imparatie, acea Imparatie unde toti cetateni Imparatiei poarta si manifesta CHIPUL SI ASEMANAREA Imparatului lor Mielul Cel Junghiat. Este mult asteptata Imparatie unde multi fii ai lui Dumnezeu au fost adusi de Capetenia mantuirii lor la slava vietii neperitoare. Este Imparatia Fiilor lui Dumnezeu pentru care INTREAGA FIRE o asteapta cu o dorinta infocata, caci prin aceasta Imparatie toata firea va fi izbavita din robia stricaciunii. Este Imparatia  unde Imparatul este proslavit in sfintii Sai si unde el este privit cu uimire in toti cetateni acestei Imparatii. Este Imparatia despre care vorbea Isus unde zice: S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Aceasta este Imparatia vazuta de profetul Daniel: Dar, piatra, care sfaramase chipul, s-a facut un munte mare si a UMPLUT TOT PAMANTUL. Dar in vremea acestor imparati Dumnezeul cerurilor va ridica o imparatie, care nu va fi nimicita niciodata si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor. Ea va sfarama si va nimici toate acele imparatii, si ea insasi va dainui vesnic (dealungul tuturor veacurilor). Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri se vor da POPORULUI SFINTILOR CELUI PREANALT. Imparatia Lui este o imparatie vesnica, si toate puterile Ii VOR SLUJI SI –L VOR ASCULTA. M-am uitat in timpul vedeniilor mele de noapte si iata ca pe norii cerurilor a venit UNUL ca un fiu al omului, a inaintat spre Cel Imbatranit de zile si a fost adus inaintea Lui. I S-A DAT STAPANIRE, SLAVA SI PUTERE IMPARATEASCA, pentru ca sa-I slujeasca TOATE POPOARELE, neamurile si oamenii de toate limbile. Stapanirea Lui este o stapanire vesnica si nu va trece nicidecum, si Imparatia Lui nu va fi nimicita niciodata.

 Dragi mei prin putine si foarte marginite cuvinte am scris cateva aspecte despre maretul adevar al nasteri lui Isus din samanta lui David. In timp ce Crestinismul vesteste si asteapta a DOUA VENIRE a lui Isus, Scriptura declara si dovedeste puternic ARATAREA SI VENIREA LUI ISUS A TREIA OARA, venirea lui Isus ca DOMN, ca IMPARAT. Venirea lui Isus din samanta lui David in timpul sarbatori Corturilor. Fie dar ca aceasta mare si glorioasa aratare a lui Isus Hristos Domnul din samanta lui David sa ne gaseasca vrednici de Imparatia si slava Sa.

 Pentru mai multe scrieri despre Planul Veacurilor si Imparatia lui Dumnezeu va rog vizitati   http://www.kingdomplan.net         Cu multa stima si respect David Ilea

Crăciun fericit!
Adăugat în 25/12/2011 de poetpaul
Statistici
  • Vizualizări: 5080
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni