Iti da religia dreptul de a intra in cer?
Autor: Anonim  |  Album: De luat aminte  |  Tematica: Evanghelizare
Resursa adaugata de InsulaEkklesiablog in 23/07/2011
    12345678910 0/10 X

 

Un om, care a fost deodată înlăturat de boală din viaţa activă care îi aducea venitul şi din locul de întâietate din biserica în care era un membru preţuit, a primit astfel posibilitatea să gândească pe îndelete. Niciodată mai înainte, în zilele când era sănătos şi activ în domeniul religios, nu se gândise la starea lui personală înaintea lui Dumnezeu sau unde va merge atunci când viaţa lui pământească se va sfârşi. Într-o după amiază, un prieten a căutat să-l vadă şi în conversaţia lor i-a spus celui bolnav:

Eu de mai multe ori am fost gata să mor şi nu pot să descriu de câtă pace m-am bucurat la perspectiva de a întâlni pe Dumnezeu, pentru că mă încred în sângele scump al lui Isus Hristos ca dreptul meu de a intra în cer.. Cel bolnav s-a ridicat într-un cot şi a zis: .M-am gândit mult la acelaşi lucru în ultima vreme. Îmi dau seama că n-am fost suficient de zelos în lucrurile religioase, ca să pot fi în stare să privesc la viitor aşa cum priveşti tu. Aş da tot ce am, dacă aş putea avea aceeaşi siguranţă ca tine...Religia nu poate să-ţi dea vreun drept de a intra în cer., a răspuns vizitatorul creştin. Religia nu dă niciodată pace cu Dumnezeu sau posibilitatea de a te bucura de prezenţa Lui. Numai sângele lui Isus Hristos poate face lucrul acesta..Cel bolnav părea tulburat. Fusese obişnuit să creadă că religia era cel mai bun lucru în lume şi că atunci când oamenii vorbesc despre întoarcere la Dumnezeu, mântuire şi curăţirea prin sângele lui Hristos., ei doar exprimă în felul lor şi potrivit crezului lor personal, acelaşi lucru pe care el îl numea .religie..

Prietenul lui i-a văzut nedumerirea şi i-a spus: .Ai vrea să-ţi citesc ceva din Scriptură? la care el s-a arătat plin de bucurie. Atunci el a citit:Şi Domnul a zis lui Moise şi lui Aaron, în ţara Egiptului: . ...Vorbiţi întregii adunări a lui Israel ... Fiecare om să ia un miel...şi să-l înjunghie... Să ia din sângele lui şi să ungă amândoi stâlpii uşii şi pragul de sus al caselor unde îl vor mânca... În noaptea aceea, Eu voi trece prin ţara Egiptului şi voi lovi pe toţi întâii-născuţi din ţara Egiptului, de la oameni până la animale; şi voi face judecată împotriva tuturor zeilor Egiptului; Eu sunt Domnul. Sângele va fi pentru voi ca un semn pe casele unde veţi fi. Eu voi vedea sângele şi voi trece pe lângă voi, aşa că nu vă va nimici nici o nenorocire atunci când voi lovi ţara Egiptului. (Exod 12.1,2,6,12,13).

Comentând pe scurt versetele acestea, el a spus: .Sângele vărsat cu care au fost unşi uşorii, încrederea în sângele acesta şi nimic altceva îi ţinea în siguranţă pe toţi cei care erau în casă în noaptea aceea. Toţi cei care aveau parte de adăpostul sângelui erau în siguranţă, iar toţi care se găseau în afară, oricare le-ar fi fost caracterul, aveau soarta  pecetluită.

Ridicându-se, cel bolnav şi-a întins mâna şi, strângând mâna vizitatorului, i-a spus încet, dar cu toată inima: .Da, totul depinde de sângele Mielului. Văd clar că dreptul meu la mântuire este în sângele lui Hristos..

Sunt mulţi care gândesc că religia este un mântuitor. Mulţi se încred în propria lor bunătate şi în faptele lor bune care să-i ducă sau să-i ajute să intre în cer, în timp ce Dumnezeu spune că sângele scump al lui Hristos (în care se încrede cel păcătos) este singurul adăpost de judecata care va veni.

"Sângele lui Isus Hristos, Fiul Său, ne curăţeşte de orice păcat." (1 loan 1.7).

Fără vărsare de sânge nu este iertare. (Evrei 9.22).Dupa o brosura de pe net (trebuie sa caut site-ul si sa-l trec aici)  http://parereataconteaza1.wordpress.com

Tie ti se pare usor sa citesti ceea ce ai scris? Mie nu! Din pacate nu inteleg nimic si este foarte obositor sa incerc sa dslusesc ceea ce ai scris. Incearca sa refaci totul te rog.
Adăugat în 24/07/2011 de abelclopo
Am refacut eu articolul dar pe viitor te rog sa fii mai atent.
Adăugat în 28/07/2011 de abelclopo
Multumesc Sa traiti am inteles sefu!
Adăugat în 30/07/2011 de InsulaEkklesiablog
Statistici
  • Vizualizări: 3247
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
Opțiuni