Puterea crestinului
Autor: Victor Sorocean  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de vitec1 in 14/07/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Puterea creştinului

Să deschidem primul capitol din Geneza: Geneza 1: 26                                                                                Vreau să observam, la versetul 31: “ Dumnezeu s-a uitat la tot ce făcuse, şi iata ca era foarte bune." Acest verset ne aminteşte că Dumnezeu a făcut totul bine ,perfect şi in istoria omenirii a fost o perioadă când barbatii si femeile nu au avut cancer, tuberculoza, diabeta , sau orice altceva din cele zece de mii de boli care au oamenii in ziu de azi. Deci, Dumnezeu a spus primului barbat şi primei femeie,pe care i-a adus in lume:”stapinitiStiti mulţi creştini au uitat ce inseamna cuvântul "stăpânire."

Putere asupra păcatului

Primul lucru pe care il simte un om cind l-a premit pe Dumnezeu ca Mântuitor şi Vindecător –isi simte puterea . Fiecare creştin trebuie să inteleaga că el are putere asupra păcatului. Sufletul luminat de Dumnezeu trebuie să simtă puterea lui asupra bolilor.

Duhul lui Dumnezeu curata pe om, care a fost anterior sub blestemul păcatului, şi apoi a încheiat o intelegere cu Dumnezeu.Eu cred ca atunci cand Adam  dorea să conducă acasă vaci sau oi, el nu avea nevoe de un caine sau de un băţ. Traind într-un loc pregătit pentru el de Dumnezeu, Adam a folosit un mod mai eficient de a conduce vaci şi oi.. Eu cred că atunci când el chema animalile,ele se supuneau si veneau la el. Şi când dorea sa vada păsări, le chema şi ele zburau la el.

Fiecare creştin trebue să ştie de puterea dată lui de Dumnezeu. Mulţi folosesc această putere asupra unor lucruri,dar numai nu pe el însuşi. Din păcate  oamenii de azi ştiu foarte puţin despre calităţile cu care Dumnezeu a inzestrat:  gindire si  natura umană. Scriptura ne învaţă să ne controlam "... si orice gând il facem rob ascultării de Hristos" (2Kor.10:5).

Care da sănătatea duhului , trupului si a sufletului, capacitatea de a primi,de a păstra şi influenţa puterea lui Hristos.            Binecuvântat să fie Numele Lui!

Strămoşii noştri - Adam şi Eva - erau oameni sănătoşi şi frumos. Fiecare picătură de sânge din corpul lor era perfecta,  100 % curata.. Dumnezeu doreşte ca oamenii sa primeasca puritatea Lui,venita din cer prin Isus. Frumuseţea şi perfecţiunea lui Dumnezeu se  v-or manifesta în noi. Noi v-om deveni perfecti în duh, suflet si trup.

Răscumpărătorul şi mijlocul de mântuire

Când Dumnezeu a văzut că oamenii mor in păcatele lor, blesteme, şi boli. El a trebuit sa trimite pe Mântuitorul ca sa salveze omenirea. Isus Hristos a venit în această lume ca un mesager al lui Dumnezeu,ca Salvatorul şi Mântuitorul.

Isus a dat lumii o metodă unică de vindecare,dar diavolul poate oferi un sistem diferit de vindecare, omul poate dezvolta propriul său.Fiecare dintre ele, într-o anumită măsură, va avea putere, dar metoda lui Dumnezeu –e cea mai buna decât orice. Ea ne permite sa obţinem asa rezultate, ca nimeni altul.

Nu există nici un om în lume, care ar da ochi copilului, pe care nu i-a avut sau sa faca pe un om orb din naştere  cu vedere. Nimeni din lume nu este capabil sa inventeze un mijloc prin care piciorul fetei de şaptesprezece ani sa creasca până la cinci centimetri. Dumnezeu demonstrează superioritatea sistemului său, puterii  Sale şi mijloacele sale supranaturale de salvare, facind o astfel de transformare în om, care nu poate face nimeni altcineva.

 

 

Vindecarea divină nu este inseparabilă de mântuire

Printre creştini care învaţă despre vindecare si practica, cred că vindecarea miraculoasă nu este legată de mântuirea Domnul şi există de la sine. O astfel de intelegere conduce la concepţii greşite şi neînţelegere de vindecare divină. Vindecarea - este mântuirea care vine de la Isus Hristos, facind tot acelas effect în corpul omenesc, şi în sufletul lui şi duh.

Când Isus vindeca corpul , El le vindeca si sufletul. Tot ceea ce este necesar pentru om - este de a permite lui Hristos sa intra în templul corpului său, si corpul  bolnav  va primi vindecare. Vreau să ne amintim ca vindecarea - este mărturia lui Dumnezeu că păcatele sunt iertate.

Apostolul Iacov spune despre vindecare,Iacov 5:14,15:”Este vreunul printre voi bolnav?Sa cheme pe presbiterii Biericii,si sa se roage pentru el,dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului.Rugaciunea facuta cu credinta va mintui pe cel bolnav,si Domnul il va insanatosa,si daca a facut pacate,ii vor fi iertate.” Slava lui Dumnezeu, chiar in momentul cind vine puterea  vindecarii a lui Isus care vine din cer şi omul primeste vindecarea corpului său,atunci si păcatele lui sunt iertate , dacă numai el  crede în vindecarea lui.

Prin pacat a intrat bolile in lume

Astăzi, doresc să aduc în atenţie două lucruri deosebite. În primul rând, la început Dumnezeu a creat pe om perfect. Adam şi Eva au fost fiinte umane perfecte.. Ei nu aveau nici un neajuns.. Apoi, omul a păcătuit şi fizic a degradat.Boala si pacatul sunt legate. Daca nu exista nici un păcat, omenirea nu ştia ce  este boală.

Ce este boala? Aceasta este – începutul mortii. Dragi frati si surori, noi trebuie să venim la Dumnezeu pentru vindecarea corpului, cu un profund sentiment de remuşcare pentru toate păcatele noastre.

Intreaga rasa umana este afectată de păcat. Principala cauza a bolii, tuberculoză şi alte boli de acest gen este microbul diavolului în sistemul de sânge, care nu are dreptul să ramina în sânge, Omenirea este infectata de păcat şi moarte.

Voia lui Dumnezeu este de a salva omul de păcat şi de consecinţele sale

In Ev. Marcu se descrie pilda “Tamaduirea unui lepros”care a venit la Isus si Il ruga sa-l vindece. Leprosul intelegea  că Isus avea putere, atunci când el a spus: "Dacă vrei, poţi să mă curăţeşti" (Mark.1: 40), dar el nu era sigur că Isus vrea să-l ajute. Atunci Isus a spus: "Da, voesc,sa fii curatit" - şi cu aceste cuvinte a exprimat voinţa Lui. Cuvântul lui Dumnezeu a fost scris pentru a deschide oamenilor vointa lui Dumnezeu.

Întreaga Biblie, de la Geneza pina la Apocalipsa, vorbeşte despre acelaşi lucru: Dumnezeu doreste ca duhul, sufletul şi trupul omului sa fie eliberat de păcat şi consecinţele sale - boală şi moartea. Atunci când omenii incep sa inteleaga voia lui Dumnezeu – vor dispare păcatul, boala şi moartea. Când Dumnezeu sufla viaţa Lui în noi, duhul nostru primeste pentru totdeauna viata veşnică, prin Isus Hristos,si noi devenim nemuritori.

Cea mai mare minune in lume este - libertatea spirituală şi emoţională, care vine cu eliberarea din robia fricii, frica de boală sau  orice problemă. Domnul nostru spune că El - Atotputernic  ne cheamă sa ne incredem in El.

Conştientizarea acestui fapt - credinţa în acţiune. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3021
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
Opțiuni