Rugul indiferentei
Autor: Pid-Interpretari biblice  |  Album: Sa luam aminte  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de InsulaEkklesiablog in 13/07/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

RUGUL INDIFERENTEI

 

De mai multa vreme imi vine mereu in minte aceasta expresie , ca urmare a experientei mele cu asa zisi “frati crestini”. Poate vi s-a intaplat si voua aceasta. In vremurile intunecatului evu mediu au ars rugurile mai mult ca si pe vremea lui Nero, imparatul nebun roman, atunci , in evul mediu , s-a desfasurat deschis , fara perdea , rautatea omului mai mult ca oricand , fiind asa de usor sa fi declarant eretic si condamnat la moartea groaznica prin arderea pe rug. Astazi s-au schimbat lucrurile , datorita legilor care protejeaza individul de un astfel de supliciu ,nu insa si intre “frati”, aici a devenit mai subtila aceaiasi condamnare , esti ars pe “rugul indiferentei” daca indraznesti cumva sa nu te potrivesti in idei cu cate unul , uitand de dragostea frateasca sau dragostea fata de semen , asa de des trambitata. Faptul ca nu esti in asentimentul unor teorii sau invataturi te condamna la excluderea din mediul lor “sfant” sau “sinagoga” lor , aratandu-ti prin aceasta ca dreptul la exprimarea libera este interzis , comunicarea este pur si simplu intrerupta , macar ca astazi dispunem de mijloace multiple de comunicare gratuita prin intermediul internetului – Skype , Yahoo Messenger , Windows Live Messenger – sa nu mai vorbim de telefonie. Esti tratat ca si cum nici nu ai exista ,oare ce Biblie sau mai bine zis ce pasaje biblice au care sa ii indreptateasca in aceasta atitudine. Am incercat sa caut motivele serioase ale acestei comportari , verificandu-ma pe mine mai intai in mod serios , apoi am incercat totusi sa intretin relatiile cu ei deoarece nu-mi erau totuna , fiind gata de dialog , contactandu-i si gratuit si cu cheltuiala , dar nu eram niciodata contactat dezinteresat la randul meu , desi promisiuni existau , dar ramaneau uscate. Parca eram in situatia unuia care face curte la o fata fara sa primesca nici macar un repros inapoi. Cum poti numi acest fenomen atunci cand crezi ca ai de a face cu “frati”? Eu nu am gasit o expresie mai buna decat “arderea pe rugul indiferentei” fiindca produce durere , deoarece te astepti la o cu totul alta comportare din partea unora care fac bravada cu teorii frumoase de ex. cu – W. Nee , John Saunders , Nicolae Moldoveanu , Christian Chen , Stephen Kaung , Sonny Bradley … etc , de fapt destul de bune, dar practic nu sunt de nici un folos de nu sunt aplicate , cel putin cea mai simpla – sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti -… daca este intrutotul de acord cu tine ?!
Imi amintesc de sfatul apostolului Paulus catre corinteni “ … fiti oameni”. Oare doar la atat se reduce crestinismul ? nici macar un efort gratuit – Skype , Messenger – ,ca sa nu mai amintesc o calatorie , sau este prea multa cheltuiala ? Vei aminti desigur “… dragostea celor mai multi se va raci …” , sa fie aceasta o scuza ? sau suntem asa de bebelusi la partea practica ? sau sa fie comoditatea ? – … m-am imbogatit (in teorii ) nu duc lipsa de nimic..”.Promisiuni neimplinite din partea unor “ frati “ am o sacosa plina , nu aveti nevoie de ele? Poate intr-o zi se vor trezi din somnul dulce al confortului personal si … cine stie ! Ar fi folositor pentru totii daca s-ar renunta putin la comoditatea de grup si s-ar iesii din “staul” la pasunea relatiilor in loc de consumarea fanului uscat al teoriilor !

 

Eu doresc totusi sincer ca Domnul Jeshua Hamashia Marele programator sa le activeze “gena” dragoste de semeni si a prieteniei fratesti ca astfel sa fie implinite cel putin in parte Cuvintele Sale ” Sa va iubiti uniii pe altii cum v-am iubit EU “. . . chiar daca cateodata costa ceva . . .!

http://interpretaribiblice.wordpress.com/

Multumesc.
Adăugat în 10/11/2011 de Eszter
Multa binecuvantare !!!
Cu drag Angela Insula Ekklesia http://parereataconteaza1.wordpress.com
Adăugat în 24/11/2011 de InsulaEkklesiablog
Statistici
  • Vizualizări: 2409
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni