Intotdeauna va fii o carare in fata ta
Autor: adrian nedelca  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RAMONA_NEDELCA in 06/07/2011
    12345678910 0/10 X

 

1.Intotdeauna este o carare inaintea ta

 

   Psalmul 77:14 Tu eşti Dumnezeul care faci minuni; Tu Ţi-ai arătat puterea printre popoare.15 Prin braţul Tău, Tu ai izbăvit pe poporul Tău, pe fiii lui Iacov şi ai lui Iosif. (Oprire)16 Când Te-au văzut apele, Dumnezeule, când Te-au văzut apele, s-au cutremurat, şi adâncurile s-au mişcat.17 Norii au turnat apă cu găleata, tunetul a răsunat în nori, şi săgeţile Tale au zburat în toate părţile.18 Tunetul Tău a izbucnit în vârtej de vânt, fulgerele au luminat lumea, pământul s-a mişcat şi s-a cutremurat.19 Ţi-ai croit un drum prin mare, o cărare prin apele cele mari, şi nu Ţi s-au mai cunoscut urmele.

   Poporul Israel era in robie de 430 de ani si au strigat catre Dumnezeu si Dumnezeu l-a trimis pe Moise sa-i izbaveasca. Poporul egiptean in cele din urma i-a lasat sa plece, dar pe cand statea faraon si se gandea la ceea ce a facut s-a razgandit, si-a adunat armata si s-au dus dupa poporul Israel, vroia sa-i aduca pe fiecare in captivitate inapoi si daca nu vroiau sa vina sa-i omoare pe fiecare om. Poporul Israel nu stia ceea ce a hotarat faraon sa faca, au experimentat cea mai mare victorie din viata lor fiind eliberati de sub domnia egipteana, ei nu stiau ca-i asteapta un mare obstacol acesta fiind Marea Rosie. Ajungand la Marea Rosie aveau motive sa se ingrijoreze, nu mai puteau sa se intoarca inapoi la faraon, nu puteau inainta pentru ca in fata lor era Marea Rosie. Acesti oameni nu au auzit ca Dumnezeu a despartit vreodata vreo mare, ei nu au avut cartea Exod, ei traiau ceea ce se intampla in cartea Exod, asa ca in mintile lor totul s-a terminat. S-ar putea sa fii in aceeasi situatie, esti intr-un loc in care nu mai poti inainta iar inapoi nu mai ai cum sa te intorci, oriunde te intorci sa mergi infrangerea ta este inevitabila, exact asta a crezut poporul Israel. Unii din ei au inceput sa strige ca vor sa se intoarca inapoi in Egipt, acestia erau oameni care inainte cu cateva zile vroiau sa iasa afara din Egipt. Cu toti intampinam probleme si circumstante in aceasta viata in care nu stim ce trebuie sa facem, nu avem resursele necesare sa invingem situatia cu care ne confruntam. Renuntarea nu este o optiune, atata timp cat Dumnezeu sta pe tron, atata timp cat Isus este Domnul, atata timp cat avem Biblia care este Cuvantul lui Dumnezeu, atata timp cat pot sa vorbesc si sa ma rog intotdeauna este o cale sa ies din situatia in care as putea sa ma aflu. In mintea mea renuntarea nu este o optiune. Din punctul de vedere a poporului Israel totul s-a terminat, nu mai era nici o cale de scapare pentru ei, dar Dumnezeu a pregatit o cale pentru ei” Ţi-ai croit un drum prin mare, o cărare prin apele cele mari, şi nu Ţi s-au mai cunoscut urmele”. Cu alte cuvinte nici macar Moise nu a vazut cararea care era pregatita pentru ei in Marea Rosie, nici o persoana

 

 

nu a vazut ca Dumnezeu a pregatit o carare pentru ei.Atunci cand noi nu mai vedem nici o cale de scapare Dumnezeu lucreaza in spatele scenei si face o carare pentru noi.

   1 Corinteni 10:13 Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.

   Atunci cand te confrunti cu probleme, incercari in viata ta Dumnezeu este credincios” a pregatit o cale” sa iesi din problemele cu care te confrunti, nu va permite nimic sa se intample in viata ta ce nu poti sa induri, satana este cel care te ispiteste si vrea sa te distruga, nu Dumnezeu. Daca suntem ascultatori, umblam in calauzirea Duhului Sfant, El a promis ca va face pentru noi o carare sa inaintam chiar daca nu vedem nimic in natural. Nu stiu prin ceea ce treci in momentul acesta, cat de imposibil t-i se pare sa iesi din aceasta situatie cu care te confrunti, dar trebuie sa crezi ca Dumnezeu lucreaza in spatele scenei. Cateodata nu poti sa vezi ce lucreaza Dumnezeu, nu vezi nimic in lumea naturala, cateodata t-i se pare ca Dumnezei ti-a uitat numele si adresa si ca nu mai este cale de scapare, dar Dumnezeu intotdeauna lucreaza in spatele scenei. Dumnezeu a pregatit o carare pentru poporul Israel si asta va face si pentru tine, chiar si atunci cand  nu vezi nimic, pentru ca in pasalmul 77 spune:

   Psalmul 77:19 Ţi-ai croit un drum prin mare, o cărare prin apele cele mari, şi nu Ţi s-au mai cunoscut urmele.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2374
  • Export PDF: 3
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.