Care este sensul vieţii?
Autor: Victor Sorocen  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de vitec1 in 08/12/2010
    12345678910 0/10 X

Care este sensul vieţii tale?

Era un om care a ivatat de sudor de inaltim mari si a premit document de gradul intii. Pe el a au inceput sa-l invite la cele mai mari si raspunzatoare obiecte din Rusia. El lucra la cele mai mari inaltimi si era cel mai bun specialist. Despre el se scria in ziare, el a primit multe diplome si medalii, si totul a fost bine pina la o vreme. Din cauza acestui lucru el a perdut sanatatea, si avea nevoe de lecuire. Cum a incetat sa lucreze, toti au uitat de el si de lucrurile care le facea. El nu avea mila de sine, lucra mult, ca sa devina un specialist bun, dar acum este bolnav, neferict, de toti uitat si nimeni nu se intereseaza de el.

Mulţi oameni doresc în această viaţă sa realizaze recunoaștere, respect, onoare, avere şi acesta este un sens in viaţa lor. Dar în cele din urmă, milionarul si un simplu lucrator şi săracul termina  calea vetii totuna – toti vor pierde totul. Cine are putin, putin o sa pearda, dar cine are mult, mult o sa pearda. Aceasta este "perspectiva" acestei lumi.

 Stima, frumusete, avere, putere, etc. nu poate fi sensul vieţii tale, pentru că poti pierde totul mai repede decât sa realizezi aceste lucru.

Dumnezeu este foarte bun, dar El nu o sa ne laude pentru lucruri care nu au valoare in veata vesnica. Noi dorim mult si acum, dar Dumnezeu se uită mai departe. Noi ne gândim la taxele noastre de plata, dar Dumnezeu se gindeste la vesnecia noastra. Noi ne  gândim la repararea  casei noastre sau apartamentului, dar Dumnezeu la casa noastră cereasca. Noi trebuie sa intelegem, ca la Dumnezeu este cu mult mai buna perspectiva pentru noi, El doreste  tot ce este mai bun.

Cine ne va oferi sensul vieţii? Dacă inainte noastra va fi o nouă invenţie, cum putem vedea scopul ei? Trebuie să intrebam creatorul aceastei invenţii sau sa citim manualul de instructie. Fix asa noi aflam sensul vietii noastre, intrebind de la Dumnezeu si citind ce El a scris în Sfânta Biblie.

Coloseni 1:16 Pentruca prin El au fost facute tote lucrurile cari sunt in ceruri si pe pamint, cele vazute si cele nevazute: fie scaune de domnii, fie dregatorii, fie domnii, fie stapiniri. Toate au fost facute prin El si pentru El.

Noi am fost creati de Dumnezeu, şi noi am fost creati pentru Dumnezeu. Pina cind nu o sa intelegem lucrul aceasta, viata va fi fara de nici un sens. Noi suntem creati pentru Dumnezeu, şi nu alt mod, viaţa este de a permite Lui Dumnezeu sa conduca cu noi, ci nu noi cu El, şi nu să-l utilizam în interesele noastre. Sa traesti pentru tine aceasta este sa irosesti viata inzadar. . Dumnezeu poate  sa ne ofere mult mai mult decât putem sa-i oferim.

Noi n-avem nici un drept sa traim asa cum noi dorim. Noi nu putem perde timpul pentru lucruri care nu sunt folositoare pentru El, deoarece Dumnezeu are un plan pentru noi. Noi avem timp doar pentru a împlini voia lui Dumnezeu, şi  trebuie să depunem efort pentru a cunoaste mai mult.

Efeseni 5:15-17, Luati seama deci sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neintelepti, ci ca niste intelepti. 16. Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele. 17. De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului.

Multi traesc asa cum doresc ei, de acea nimic nu se scimba in veata lor. . Dumnezeu ne-a creat, nu noi, şi El nu este obligat să binecuvânteze toate lucrurile pe care le facem. Acesta este un motiv de ce mulţi muncesc şi n-au dobinda, se roaga şi nu au răspuns, slujesc si nau nici o ungere. Dumnezeu pur şi simplu spune : "Eu nu sunt in acest lucru! Nu vă pasă despre planul meu? Ei bine, poti sa faci ce vrei, dar Eu nu voi fi ".

Intoarcete si uitete  la viata pe care ai trait-o anul acesta. In ce era investit timpul tau, puterea, si banii? ce ti-a ocupat cel mai mult timp in viata ta? A fost scopul lui Dumnezeu? Ai îndeplinit voinţa lui Dumnezeu? Şi cel mai important, dacă are valoarea în ochii lui Dumnezeu ceea, in ce ai petrecut timpul, energie si bani? noi nu avem timp adaugator in veata noastra. Deaceea noi nu putem perde timpul, care ne este dat pentru indeplenirea voii Lui Dumnezeu, pentru propriele noastre interese.

În această viaţă  putem face  mulţi bani, sa cumparam mai multe masini si case, putem avea afaceri si serviciu bun, dar noi nu poatem sa cumpăram mai mult timp. Timpul este ceea ce perdem de fiecare data.

Fiecare om a primit talantul sau, care 1,5 sau 10 și din acel moment a început să-l înregistreze timpul care trebue să utilizam „talantele”. Când Isus va veni, mulţi oameni au sa fie in stare de soc, că n-au făcut ceea ce le-a fost încredinţat de către Dumnezeu.

Care este sensul vieţii tale?

1. suntem nascuti pentru vesnicie. Noi nu locuim aici pe pământ ca sa ne aranjam mai comod, şi confortabil. Noi traim pe pamint ca sa ne pregatim pentru vesnicie. Viaţa-se începe după moarte. Moartea- nu este sfârşitul, ea este poartă în vesnecie.

2. Noi suntem creati pentru Dumnezeu. Noi nu putem trai pentru placerele noastre, deaceea ca timpul nostru aparţine lui Dumnezeu, si El ne conduce viata. Este important nu planurile noastre, dar dorinţele Lui Dumnezeu.

Ca sa traim  pentru Dumnezeu şi sa ne pregatim pentru vesnicie, noi trebue sa stim voia Lui Dumnezeu. Trebue sa  construim viaţa în adevărurile veşniciei, şi nu pe psihologie populare, carti contemporane. .

--Cauta voia lui Dumnezeu în Sfânta Biblie. Acest lucru ne va  ajuta să aflam voia Lui Dumnezeu în fiecare zi.   Iosua1:8Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautind sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbindi in toate lucrarile tale, si atuncivei lucra cu intelepciune.
--Cauta voia lui Dumnezeu în rugăciune. Acest lucru ne va ajuta să înţeleagem voia Lui Dumnezeu în fiecare zi. Matei 6:10 Vie inparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamint.

Dacă doresti, adevarate schimbari-incepe sa traiesti nu pentru tine, ci pentru Dumnezeu.

  • Indreapta-ti puterile tale numai la cea, ce are valoare vesnica.
  • Adminestreza-ti timpul numai pentru indeplenirea voii lui Dumnezeu.
  • Investeste banii numai in acele lucruri, care sunt importante pentru Dumnezeu.

Inainte pe noi ne astepta o calatorie minunata, si noi trebue sa ne grabim sa invitam in calatoria noastra cat mai multi oameni.

Dumnezeu a pregătit pentru noi o viata uimitoare inpreuna cu El in vesnicie. Viaţa cea eterna va fi miliarde, trilioane de ani, vesnic. Acolo nu va fi lacrimi, foame, boli, razboae, trădare, şi nu va exista nici un fel de rău. Acolo va fi pace, siguranţă, fericire şi dragoste. Şi, cel mai important, vom vedea faţa-infata pe Dumnezeu.

Vrei tu acest lucru? Dacă da, spune inpreuna cu mine Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3775
  • Export PDF: 3
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni