Umplerea cu Duhul Sfînt-Puterea vegherii
Autor: Teo M  |  Album: [email protected]  |  Tematica: Consolidare spirituală
Resursa adaugata de samariteanul in 28/06/2010
    12345678910 0/10 X

     

                          UMPLEREA CU DUHUL SFÎNT-PUTEREA VEGHERII

 Suntem îndemnați de Cuvîntul Scripturii să ne rugăm neîncetat comf cu 1 Tes 5;17  Rugaţi-vă neîncetat. De cele mai multe ori ceea ce ar trebuii să fie un atu al creștinului este o considerabilă carență ,consider că provocarea Bisericii la  rugăciune este o binecuvîntare.Se stie că sunt multe teorii despre rugăciune,și nu doresc să fac acest lucru,doresc doar să provoc creștinii,Bisericile ,să se roage mai mult , sunt încredințat că ori care altă Biserică de orice confesiune ar fi ,există și pentru că a promovat rugăciunea în viața Bisereicii.

Este nevoie să mulțumim Domnului neîncetat pentru atâtea binecuvîntări și pentru protecția ce ne-o acordă în aceste vremuri, dar pentru că trăim timpul specific vremilor din urmă este necesar să ne rugăm cu multă stăruință,așa cum spune Ap Pavel: Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune.Rom 12;12.Consider că este nevoie de multă stăruință în rugaciune ,în diferitele probleme cu care se confruntă Biserica ,pentru a primi  umplerea cu Duhul Sfînt,avem modelul Bisericii primare ,care după porunca Domnului a stăruit în rugăciune pentru primirea Darului Sfîntului Duh asa cum spune Domnul Isus: Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui, "pe care", le-a zis El, "aţi auzit-o de la Mine.Fap 1;4.Ei au ascultat porunca Domnului și îi vedem la rugaciune; Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri, împreună cu femeile, şi cu Maria, mama lui Isus, şi cu fraţii Lui. Fap 1;14.Iubitți frați și surori,vedem împlinită promisiunea Domnului,dar numai pentru cei ce au ascultat; Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, şi a umplut toată casa unde şedeau ei. Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei, şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei. Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt, şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.Fap 2;2,3

Una din cele mai frumoase zile  ,ce nu am sa-o uit niciodată,a fost ziua cînd am primit Botezul cu Duhul Sfînt ,simțeam că ceva inedit sa întîmplat cu mine, intimitatea cu Domnul era atît de aproape,vorbeam în alte limbi,și lăudam pe Domnul ,acel moment mi-a marcat toata viata ,eram plin de curaj și entuziasm.

Umplerea cu Duhul Sfint  este o promisiune facută de Dumnezeu încă din vechime și ea sa repetat neîcetat în Biserica Domnului pîna în zilele noastre,și asa va fi pîna la venirea Domnului. Vedem această lucrare bine exprimată în cartea Fap Ap,iar din cele cinci cazuri arătate , în trei din ele vedem ca aceeași manifestare de la Cinzecime se repetă ; Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toţi cei ce ascultau Cuvântul. Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiţi când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste Neamuri. Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. ..Fap 10;44,45,46 Deasemenea în Fap 19;4,5,6; Atunci Pavel a zis: "Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus." Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus. Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, şi vorbeau în alte limbi, şi proroceau.  Credincioșii se confrută cu multe împotiviri din partea diavolului,este necesar ca ei sa fie împuterniciți prin Duhul Sfînt,ca să poata lupta împotriva duhurilor celui rau ,stăruinta în rugăciune,postul,mențin creștinul treaz,în stare de veghere,ele pot sa fie un scut pentru copiii Domnului. În Evanghelia după Luca ,în predica despre staruința în rugăciune, Domnul Isus spune cît de mult dorește  Dumezeu să-ne dea Duhul Sfînt; Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!"Luc 11;13,pentru aceasta trebuie sa însistam în rugăciune,să stăruim în rugaciune; De aceea şi Eu vă spun: Cereţi, şi vi se va da: căutaţi, şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide. Fiindcă oricine cere, capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide. Luca 11;9,10. Prezența Duhului Sfînt în viata noastr aduce prospețime și vitalitate ,capacitatea de a lua decizii duhovnicești ,avînd  posibilitatea de a ,avea  o viață de rugăciune intensă ,atunci:                                                                                                                  

-biruința este mai mare .                                                                                                                    

-intimitatea cu Domnul este mai profundă .                                                                                    

-lauda la adresa Domnului este o armonie sfînta.                                                                            

-rugăciunea atinge cea mai mare dimensiune,atinge cerul,pe Dumnezeu.                                          

-rugăciunea este unul dintre cele cinci canale prin care se scurge putere lui Dzeu spre noi.                                                                                                  

 -rugăciunea prin Duhul aduce protecție în viața credinciosului.

Se spune într-o istorioară ,că în războiul dintre Coreea de sud și Coreea de nord, un soldat creștin își auzea din transeu strigătul disperat al prietenului său cel mai bun, care era rănit . Erau multi alți răniți care strigau disperați după ajutor, dar nimeni nu îndraznea să se ducă de teamă că ar putea fi raniți de vre-un glonț. Tânarul creștin în fiecare minut întreba caât este ceasul. Si la un moment dat i s-a spus că este ora 21 :00, atunci a fugit fară nici o frică, a cautat prietenul și l-a adus în siguranță în transeu. Gloanțele suierau în jurul lui din toate parțile. Prietenul său a fost salvat. La final colegii din tranșeu, l-au întrebat de ce îi intreba mereu cât este ceasul, iar atunci când a fost ora 21 :00 fix s-a dus fară fricaă să își scoată prietenul ? La care el a raspuns : « Eu sunt creștin și cred în Dumnezeu. La ora 21 :00 în fiecare seară mama mea se roagă pentru mine, și am stiut că este singurul moment bun când pot să merg să îl scap pe prietenul meu, Dumnezeu m-a ferit de orice glonț, folosind drept scut, rugăciunile mamei mele .Mulți spun că rugăciunea este respirația sufletului ,cred că această comparație vrea să spună că ,în lupta noastra cu imperiul satanic rugăciunea este este factorul decisiv din aceasta luptă spirituală. Staruința în rugăciune aduce prosperitate în viața credinciosului,călăuzește credinciosul în tot adevarul,descoperă lucrurile viitoare,implincând darul prorociei care va zidi Biserica; Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.Ioan 16;13  

Trebuie să dorim să avem umplerea cu Duhul Sfînt,fară umplere nu poți fi plin de Duhul Sfînt,despre cei sapte diaconi se spune că au fost” plini de Duh Sfînt”Fap 6;3,erau ei  plini de Duhul Sfînt fară a avea Botezul Duhului Sfînt ? Nu ,Fap 2;4.Umplerea cu Duhul Sfînt ,este o pormisiune facută de D-zeu încă din vechime prin gura prorocilor Vechiului Testament ,așa cum am mai amintit,promisă de Domnul Isus și împlinită în ziua de cinzecime de câtre Dumnezeu și oferită Bisericii lui Isus ,pentru cosolidarea ei și înfăptuirea marii însărcinări; Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului."Fap 1;8  .Există atîtea mărturii că Biserica Domnului Isus în primele secole trăiește viața de credința prin Puterea Duhului Sfînt ,experimentul cinzecimii repetîndu-se deseori ,în momentele cînd peste Biserică vine apostazia ,Dumnzeu a ridicat întodeauna miscări de trezire care au afectat  benefic întreaga creștinătate,în secolul 2-6 prin Montaism Dumnezeu mișcă inimile credincioșilor și Lucrarea Duhului Sfînt se maifestă din plin în viața credincioșilor,despre aceasta vorbește apărătorul creștinilor în fata pagismului Tertulian,alăturîndu-se și el ulterior acestei mișcări de trezire . Irvingienii prin pastorul puritan Irving care fondează o altă miscare de trezire "Biserica noua apostolica ", și mulți alții. Iubiți frați și surori ,fiecare din noi trebuie să fim treji,se apropie venirea Domnului,Biserica trebuie să fie în clocot ,numai  prin puterea Duhului Sfînt putem să obținem acest deziderat ,întunericul este tot mai mare,puterea celui rău care din zi în zi se intensifică tot mai mult,îmbîcsirea creștinătății cu atâtea "evanghelii " ,fac ca întunericul să fie tot mai profund.Frate și soră ,tu ai o chemare specială pentru timpul acesta din urmă ,nu zdărnicii Lucrarea Duhului în viața ta ,lasă ca uleiul Duhului sa-ți umple vasul sufletului tău ,nu contează ce confesiune ești,tu trebuie să fii umplut cu Duhul Sfînt,iar daca ești ,nu trebuie să ieși din sînul confesiunii tale,rămîi acolo și pune-i viața la dispoziția Domnului.

Timpul ,este cel din urmă ,la un moment dat se va auzi o strigare;   "Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!" Mat 25;6,ce vei face daca ești gol ? Nu te lamenta cu faptul că :Biserica ta este mare,corul merge splendid ,fanfara cânta superb, Pastorul este licențiat în Teologie,această bogăție nu îți garantează ca vei fi și pregătit cînd va veni Mirele; Pentru că zici: "Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic", şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, Ap 3;17    Vino azi la izvor,cu vasul sufletului tău  ,lasă ca Duhul Sfînt să fie peste tine, stăruiește după umplerea cu Duhul Sfînt.Fii apoi un Lucrător în via Domnului Isus.                                                                                                                                                                                                                                        Domnul Isus  să va binecuvinteze cu darul Duhului Sfînt.

                                   Pastor Doryn

 

                

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 6078
  • Export PDF: 3
  • Recomandări email: 1
  • Favorită: 2
Opțiuni