Isus inca mai mantuieste talhari
Autor: Spinu Marian Daniel  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de fratelemarian in 25/01/2010
    12345678910 0/10 X
Isus mai mantuieste talhari

Text: Luca 23:32-43
Domnul Isus spune ucenicilor Sai, inainte de a se inalta la cer: \\\"Ma voi duce la Tatal sa va pregatesc un loc, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi cu Mine\\\". Cu totii dorim sa avem un loc acolo sus, unde vom canta, dupa cum Scriptura spune, neincetat imnuri de slava Domnului Isus Hristos si vom fi vesnic fericiti. O Domane adu Tu aceea zi mai degraba!
Vreau sa va spun un lucru: locul despre care ne vorbeste Mantuitorul, nu se afla acolo, ci el este mutat de pe pamant in cer! Camaruta ta in care stai de vorba cu Domnul, Creatorul tau reprezinta locul acela despre care vorbeste Domnul Isus. Doamne in Numele Domnului Isus ajuta-ne sa ne facem timp sa stam de vorba cu Tine.
Haideti sa privim la cuvantul amintit din cartea Luca si sa intelegem ce Domnul Isus vrea sa ne vorbeasca in aceasta seara. Vreau sa aveti in minte in timp ce va vorbesc, imaginea aceasta a rastignirii Domnului Isus Hristos. El a fost rastignit intre doi talhari de la care in seara asta vom invata cateva lucruri.
Din cei doi talhari unul era foarte razvratit impotriva tuturor atat fata de ceilalti, cat si fata de Isus. S-o fi uitat el de sus, de pe cruce la cei de jos si isi da seama, ca cei de jos sunt la fel ca si el. O fi vazut un preot si s-o fi gandit el: \\\"am furat de la preotul asta si avea multi bani pe care nu avea de unde sa-i i-a, deci si el fura!\\\". Si ma gandesc ca s-o fi uitat si la ceilalti si stiindu-le ocupatiile, si i-a concluzia ca diferenta dintre el de pe cruce si cei de jos, nu este decat una: ca pe el l-au prins iar pe ceilalti nu; dar toti erau la fel ca el. Uitandu-se la Domnul Isus, el se aliniaza impreuna cu fruntasii si cu ostasii si il batjocoresc pe Isus, spunandu-I ca daca El este Hristosul, atunci sa se mantuiasca pe Sine Insusi si pe ei. De multe ori dragii mei, ne asemanam cu acest talhar si macar odata in viata am avut si noi acelasi atitudini fata de Domnul Isus Hristos. Se cuvine sa spunem in aceasta seara \\\"Doamne iarta-ne caci de multe ori ti-am intors spatele\\\" , si ma rog ca Duhul lui Dumnezeu sa treaca in seara asta printre randuri si sa se atinga de fiecare in parte.
Cel de-al doilea talhar, are o atitudine diferita fata de Isus. El il infrunta pe primul talhar pentru vorbele care le spusese la adresa Mantuitorului (vers.40). Isi recunoaste starea, recunoaste ca este drept sa fie pedepsiti amandoi pentru relele facute, dar il scoate pe Domnul Isus nevinovat prin cuvintele lui, spunand ca el nu a facut nici un rau (vers.41). Il aude pe Isus spunand: \\\"Tata iarta-i caci nu stiu ce fac!\\\" si dintr-o data inima lui tresare. Se gandeste el si isi spuse in mintea lui: \\\" In mine a aparut o pofta sa fur si sa fac rau inca de mic, am fost invatat sa rasplatesc cu rau pentru rau, dinte pentru dinte, palma pentru palma; dar cum sa spuna Omul acesta \\\"Tata iarta-i caci nu stiu ce fac! \\\", oare chiar nu stiu ce fac astia?Oare nu stiu ca ne oamoara? I-o fi spus lui Isus:\\\" Ma omule cum poti sa spui astfel de cuvinte? Nu vezi ca dupa ce Le-ai vindecat bolnavii, dupa ce Le-ai inviat mortii, dupa ce Le-ai facut atata bine ei te-au pus la rastignit si vor sa te omoare!? Se gandeste el la aceste cuvinte si isi da seama ca aceste cuvinte nu sunt omenesti, ci dumnezeiesti. Se vede in starea care este, vede bunatatea lui Isus pentru cei care il omorau si isi da seama ca El este cu adevarat Fiul lui Dumnezeu. Se recunoaste ca pacatos si ii spune Domnului Isus: \\\"Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta! \\\" .Mantuitorul se uita la el si cu dragoste ii spune: \\\"Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai \\\". O ce cuvinte minunate! Te intreb dragul meu, nu vrei si tu sa ai parte in aceasta zi de cuvintele acestea direct de la Isus?
Dragul meu, vreau sa iti spun un lucru: Isus inca mai mantuieste talhari! Poate pana in aceasta zi i-ai intors spatele Domnului Isus de multe ori si poate de multe ori te-ai departat de El. In seara asta, Sangele Sfant care a curs pe Golgota curge peste fiecare dintre voi spalandu-va de pacate, doar daca credeti si vreti. Isus Hristos in seara asta vrea sa treaca pe langa tine si sa te atinga cu Duhul Sau, vrea sa-ti ridice povara ce te apasa greu pe cale. Accepta iertarea Sa, si vei ajunge sus la locul mult dorit. Duhul sfant sa ne atinga pe toti si sa ne elibereze, in Numele Domnului Isus Hristos!Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2969
  • Export PDF: 4
Opțiuni